Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Акцизни стоки. Продължават специализираните операции по противодействие на акцизни стоки. Перник. Над 1900 кутии цигари без бандерол са иззели антимафиотите, съвместно с митничари. Проверки били извършени в жилище, автосервиз и лек автомобил “Пежо 206” обитавани и използвани от 31-годишния П. В. /31 г./ и 35-годишната М.Д., двамата от Перник. Образувано е досъдебно производство. Кюстендил. 732 кутии цигари от различни марки и без бандерол открили дупнишки полицаи. Цигарите били намерени в таванско помещение на пристройка, собственост на 49-годишния Д.В. от Дупница. Образувано е дознание по чл. 234 от НК в РУП – Дупница. Пловдив. Тютюневи изделия бяха иззети и от търговски обект в асеновградския кваратал „Долни Воден”. Част от нелегалната стока била иззета от хранителен магазин, собственост на 30-годишната Т. К. от Асеновград. Други кутии цигари са открити при проверка в къща в село Катуница, обитавана от П. Ч. / 40 г. / от селото и в паркиран автомобил на пловдивска улица. Самоличността на собственика е уточнена, продължава издирването му. Монтански антимафиоти заловиха 774 кутии контрабандни цигари от Сърбия, укрити в автомобилни гуми. На 29 януари около 18.30 часа след получен сигнал антимафиоти от областната дирекция, съвместно със служители на РУП Монтана спрели за проверка лек автомобил "Опел Фронтера", управляван от Д.И. и пътуващия с него С. Й., от Берковица. Автомобилът бил регистриран на името на В. Р. от Перник. При последвалия оглед, спецполицаите разглобили четирите гуми с джантите, поставени в багажника, откъдето изпаднали стековете с нелегалната стока. Установено е, че те са закупени от Република Сърбия. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

София. 26-годишен собственик на BMW X6 бил задържан за опит за застрахователна измама на стойност 148 000 лева. А.К. подал сигнал в Пето РУП, че колата му е открадната. В хода на разследването криминалистите установили, че същият е подкупил с 500 лева негов познат за да потвърди, че е бил с него по време на кражбата. А.К. подал неверни данни в полицията, за да получи застрахователна премия в размера на 148 000 лева. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Стара Загора. Вчера около 16 часа на път І-6 до автокъща “Зарев” полицейски екип на РУП – Казанлък спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес” с руска регистрация, управляван от Х. Ж. /25г. / от гр. Черноморец. С него пътувал и Б. Н. /33г. / от София. В хода на проверката е установено, че свидетелството за регистрация на моторното-превозно средство и застрахователната полица били с неистинско съдържание. Веднага била направена допълнителна справка по номера на рамата, от която станало ясно, че автомобилът е обявен за издирване в Шенгенската информационна система. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. За случая е уведомено бюро „СИРЕНЕ” и е образувано досъдебно производство.

ОДМВР-София. Служители на икономическа, криминална полиция и териториалното звено „Борба с организираната престъпност” към ОДМВР-София, РУП-Самоков, представители на община Самоков и Комисията за защита на потребителите проведоха специализирана операция на територията на Боровец и Самоков. В събота срещу неделя бяха проверени осем еротични клуба. При обиск на Д.К./26г./, който работел като “викач” в едно  от заведенията,  полицаите  иззели доза амфетамин. При претърсване в спално помещение на обекта, ползвано от младежа, били намерени още 14 дози амфетамин и три найлонови пликчета канабис. Д.К. е задържан в РУП-Самоков за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл. 354 А, ал.3 от НК. При акцията са иззети и 1000 кутии контрабандни цигари в ромската махала в Самоков.
Незаконно оръжие е било иззето след сигнал за свада пред нощно заведение в Самоков. Установен бил стрелецът, който се издирва от служителите на реда. В събота през нощта бил получен сигнал за пиянска свада, която прераснала в сбиване пред местно заведение. Според информацията млад мъж стрелял във въздуха с пистолет, след което избягал. След бързата реакция на полицията били установени младежите, участвали в скандала – самоковците Л.С. /23 г./, К.Т. /24 г./, Й.М. /27 г. / и И.И. /28 г./ от с. Драгушиново, и тримата криминално проявени. При обиск на И.И. служителите иззели незаконен пистолет без боеприпаси. По време на огледа полицаите открили няколко гилзи калибър 22. В хода на разследването свидетели посочили автора на стрелбата – Г.М. /35 г./ от Самоков, който избягал от мястото на инцидента. Стрелецът се издирва. В ареста на самоковското районно управление бил задържан И.И. Разследването по случая продължава.    
Служители на районното управление в Ихтиман разбиха нерегламентиран пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с. Вакарел. Над три тона нарязани метални стълбове, откраднати от местната ж.п. гара, бяха иззети при обиска на обекта, собственост на  стария познайник на полицията С.Д.  /37 г./. След получена оперативна информация служителите на реда извършили проверка в дома му. Дворът на частния имот на 37-годишния мъж бил превърнат в пункт за вторични суровини – имало кантар, парчета от нарязани  стълбове и други отпадъци от метали. Отпред бил паркиран камион, натоварен с метали. В хода на проверката било установило, че собственикът не притежавал необходимия лиценз за търговска дейност с черни и цветни метали. Били задържани и извършителите на кражбата на металните стълбове от ж.п. гарата във Вакарел -  Н.А. /28 г./, Р.Ф. /40 г./  и С.С. /28 г./, и тримата от същото село. Срещу тях било образувано досъдебно производство.

Кюстендил. Двама гастрольори са задържани вчера от дупнишки полицаи за измама. 42-годишният Ж.И. от Ихтиман вчера около обяд въвел в заблуждение продавачките на два търговски обекта в Дупница – павилион в района на старата автогара и магазин за цветя. От едната получил 100 лв., а от другата – 200 лв., “за да достави стока, пращал го шефът”. Минути след като дали парите, продавачките разбрали, че са измамени и сигнализирали полицията. Предприети са издирвателни действия и двамата мъже били задържани. Те се придвижвали с таксиметров автомобил “Шкода”, управляван от М.К. от София. Двамата са криминално проявени - Ж.И. с 23 регистрации в полицията /кражби, обсебвания, измами/, а шофьорът на таксито– с 3 регистрации /наркотици, кражби/. След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под стража”, днес предстои искане за 72-часовото им задържане. Образувано е дознание.

Видин. Специализирана полицейска операция за пресичане на незаконна финансово-кредитна дейност /лихварство/ беше проведена на 27 и 28 януари на територията на селата Ружинци и Дреновец. Извършени са претърсвания в дома на 34-годишната Н.Г. и Х.С./34г./ в с.Дреновец. От там били иззети пълномощни за получаване на социални помощи и детски  надбавки, издадени на името на Н.Г. В жилището на С.Ш./47г./ в с.Ружинци били открити и иззети поименни списъци с лични данни,  преснимани 12 лични карти и 14 фактури за получаване на помощи (ваучери за отоплителен сезон 2010-2011г.) с паричен еквивалент над 2000 лева. По случаите в ОДМВР-Видин са образувани две досъдебни производства.

Монтана. РУП Монтана задържа неправоспособен водач, укривал се два дена, след като блъснал и убил пешеходец в Монтана. На 29 януари около 19.40 часа в гр. Монтана на ул. "Климент Охридски", в района на кръстовището с ул. "Александър Батенберг", неизвестен водач на автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъснал 60-годишен пешеходец от Монтана. Водачът напуснал местопроизшествието и се е укрил. Пострадалият бил транспортиран в спешна помощ, където по-късно починал. Местопроизшествието било посетено от оперативно-следствена група при РУП–Монтана. В резултат на извършеното разследване по “горещи следи” криминалисти задържали водача тази нощ в дома му в града – 22-годишният А.Ц., неправоспособен. Автомобилът, с който извършил катастрофата – “Опел Корса”, бил намерен в с. Смоляновци, оставен за ремонт. Водачът е задържан за 24 часа, предстои да му бъде поискано 72-часово задържане. Образувано е досъдебно производство.

Пазарджик. Пазарджишки полицаи заловиха група гастрольори, извършили кражба на проводници. През нощта на четвъртък срещу петък неизвестни прерязали 170 метра медни проводници от електропреносната мрежа на лесичовското село Церово. Благодарение на бързите и адекватни действия на полицаите от полицейския участък били заловени извършителите. Н.С./25г./, Й.Б./27г./, П.А./34г./ и А.В./29г./, всичките от Долна баня били задържани в ареста на РУП-Пазарджик. Продължават действията по изясняване съпричастността им към извършени и други подобни престъпления в района. Образувано е полицейско производство.
Мъж, притежаващ наркотици, беше задържан от служители на сектор „Криминална полиция” при РУП-Пазарджик. Вчера на улица в областния град органите на реда засекли 34-годишния пазарджиклия Е.Г. При направения личен обиск се установило, че мъжът носи в себе си три полиетиленови пликчета, чието съдържание реагирало на амфетамин. По-късно от жилището му били иззети още две опаковки – амфетамин и марихуана. Дрогата била иззета, а притежателят и задържан в ареста. Срещу него е образувано дознание.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!