Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Стара Загора. Двама младши полицейски инспектори от районното управление в Казанлък предотвратиха опит за отвличане. Около 11.30 часа вчера, трима казанлъчани заплашили 20-годишен младеж с газов пистолет с намерението да го отвлекат. За щастие, воплите за помощ на жертвата били чути от полицейските служители, които на място заловили похитителите - М.Е. /23 г./, И.П. /20 г./ и И.А. /23 г./. 23-годишният М.Е., който отправил заплахата за отвличане, доброволно предал закупеното в същия ден газово оръжие. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа. След разпит, двамата му помагачи са освободени. По първоначални данни, в дъното на неуспешния опит за отвличане стои любовна история. Започнато е досъдебно производство. Работата на разследващите по разплитане на случая продължава.
Старозагорската полиция разобличи турски граждани, подал лъжлив сигнал, че е станал жертва на грабеж в Прохода на Републиката. Информацията за мнимото престъпление била получена в областната дирекция вчера, към 8.20 часа. Незабавно към мястото на инцидента била изпратена дежурна оперативна група от служители на РУП-Казанлък и “Престъпления по пътищата” към ОДМВР-Стара Загора. „Пострадалият” 59-годишен турски гражданин, шофирал товарен автомобил „Ивеко” с прикачено ремарке, разказал пред полицаите, че спрял за почивка в местността „Предела” към 3.45 часа. По думите му, 10 минути след като спрял на отбивката, бил напръскан с неустановено вещество, в резултат на което изпаднал в безсъзнание. След като се свестил, около половин час по-късно, той установил, че му липсват 1250 щатски долара и около 500 литра дизелово гориво. Тираджията незабавно потеглил към Велико Търново и спрял на ТИР-паркинг до Килифарево, откъдето подал сигнал за грабежа в ОДМВР – Велико Търново. В хода на проведеното разследването било изяснено, че показанията на турския гражданин са лъжливи. Той съчинил версията за грабеж, за да оправдае пред собственика на ТИР-а липсата на дизелово гориво. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Бургас. Служители на районното управление в Несебър задържаха извършителите на два грабежа. За първото престъпление сигналът бил подаден на 1 юни, около 20.00 часа, от две 26-годишни руски гражданки. Туристките, които летували в Слънчев бряг, разказали, че били нападнати от двама неизвестни в района на хотел в курортния комплекс. Нападателите издърпали златните им синджири и побягнали. Двете млади жени обаче не могли да дадат описание на извършителите. Близо четири часа по-късно на същата дата, в полицейското управление се оплакала и 21-годишна казанлъчанка. В близост до друг хотел в курорта тя била нападната от трима младежи, които отмъкнали дамската й чанта. В резултат на незабавно организираните заградителни действия и доброто описание, дадено от потърпевшата, грабителите били задържани. И тримата – С.Р. /18 г./ от с. Оризаре, 16-годишен от с. Градец и 15-годишен от Несебър - са криминално проявени. Изяснено било, че в различно съучастие, именно те са авторите на двата грабежа. Някои от откраднатите вещи били намерени при претърсване, извършено в района на дюните на морски плаж „Слънчев бряг – юг”. Друга част пък била открита при проверка на заложна къща в Несебър. По случаите са образувани бързи полицейски производства. Двамата непълнолетни са настанени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас, а на 18-годишния С.Р. е наложена мярка за неотклонение „Подписка”. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на триото продължава.

Пазарджик. Тийнейджър намушка с нож баща си след битов скандал. Случката се разиграла вчера рано сутринта в жилището на 45-годишен мъж от Панагюрище. Между него и 16-годишния му син възникнала разпра. Минути по-късно непълнолетният взел кухненски нож, намушкал баща си в областта на корема и избягал от дома си. Пострадалия мъж е транспортиран до болницата в града, където му е направена операция по спешност. Към настоящия момент състоянието му е стабилно. На местопрестъплението бил извършен оглед, предприети били и незабавни действия за издирване на тийнейджъра. Той бил заловен в училището, в което учи. Младежът ще остане в ареста за срок до 24 часа. С него работят инспектор от „Детска педагогическа стая” и психолог. За случилото се е уведомена и Районната прокуратура в средногорския град, води се дознание.
Видин. Вчера, полицейски служители извършили претърсване в частен имот, собственост на А.Ц. /49 г./ в с. Ярловица. Намерени и иззети са незаконно притежавани ловна пушка калибър 12 и 33 ловни патрони от същия калибър. За престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК по случая е образувано досъдебно производство.

ГДГП. Гранични полицаи пресякоха опит за нелегално преминаване на българската граница. В 17.45 часа вчера, на ГКПП-Калотина за влизане в страната пристигнал лек автомобил “Ситроен” с ремарке тип каравана. Колата с френски регистрационни номера била управлявана от 30-годишен французин. При проверка в караваната, граничните полицаи намерели укрит 57-годишен турски гражданин, на когото близо шест часа по-рано било отказано влизане на българска територия поради липсата на виза. Двамата мъже са задържани и настанени в помещенията за временно задържане на лица на ГПУ-Калотина. Автомобилът и караваната също са предадени в граничното полицейско управление. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура в Сливница. /снимки/

ПТП. Шофьор на товарен автомобил загина вчера при челен сблъсък, станал на път ІІ-55. Камионът „Мерцедес”, управляван от 34-годишния мъж от Две могили, пътувал в посока север, когато на 14-ия км северно от Гурково, при движение с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой водачът изгубил контрол над автомобила. Той навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в товарен автомобил “Исузу”, управляван от 47-годишен мъж от с. Черноморец. В резултат на удара шофьорът на „Мерцедес”-а загинал на място. При внезапното спиране, в товарния автомобил “Исузу” се блъснал движещият се в същата посока лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 37-годишен мъж от Карнобат. Водачите на леката кола и „Исузу”-то са тествани за наличие на алкохол в кръвта. Проверката е дала отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!