Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Ямбол. Трима мъже са задържани за незаконно притежание и съхранение на акцизни стоки. При акцията на служители от районното управление в Ямбол, проведена вчера, са конфискувани общо 680 литра спирт, 60 литра ракия и 51 600 къса цигари, без акцизен бандерол. В хода на операцията проверки били извършени в жилище на ул. „Д-р Кръстевич” и в два леки автомобила. В дома на 37-годишния В.Н. криминалистите открили и иззели 500 л спирт и 60 л ракия, поставени в бутилки с различна вместимост. Други 180 литра спирт били конфискувани от „Опел Кадет”, собственост на 41-годишния А.Н. /41 г./. От леката кола на С.И. /31 г./ - „Мерцедес С 200 D” – били иззети 258 стека цигари без бандерол от различни марки. Тримата са задържани за срок до 24 часа. Образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 234 ал. 1 от НК. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на тримата продължава.

Перник. Двама криминално проявени радомирци са задържани за притежаване на наркотични вещества. Акцията е проведена вчера, около 21.45 часа от криминалисти на РУП – Радомир, съвместно със служители от пернишкото Първо РУП. Органите на реда спрели за проверка лек автомобил „Сеат Ибиза” на кръстовището на улиците „Иван Вазов” и „Яворов” в Радомир. При претърсване на автомобила, от ляво до шофьорската седалка, бил намерен и иззет полиетиленов плик, съдържащ бучки светлокафяво вещество с тегло около 33 грама, реагирало при полевия наркотест на хероин. Шофиралият колата А.Н. /23 г./ и спътникът му Р.М. /33 г./ са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Перничанин е задържан за осуетяване на полицейска проверка и отправяне на закани към служителите на реда. На 4 юни, около 4.30 часа, на ул. „Луганск”, полицаи от Второ РУП извършили проверка на криминално проявения М.Х. /29 г./. Младият мъж оказал яростна съпротива, заплашвал и обиждал служителите. Той е задържан за срок до 24 часа, започнато е досъдебно производство.
Шофьор, блъснал пешеходец и напуснал местопрестъплението, е установен от служители на районното управление в Радомир. Инцидентът е станал в събота около 21.30 часа в радомирското с. Старо село. Неизвестна марка и модел лек автомобил блъснал 45-годишен перничанин и избягал в неизвестна посока. Пострадалият бил откаран в болницата в областния град. След като му била оказана медицинска помощ, мъжът сам напуснал болничното заведение въпреки съмненията за счупен в резултат на удара череп. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия извършителят - Н.Л. /30 г./ от Перник, бил установен. Спрямо него са предприети необходимите административно-наказателни действия.

Благоевград. Полицаи от Гоце Делчев задържаха трима мъже в момент на извършване на кражба. След подаден сигнал за престъпление, което се извършва в складово помещение в болницата в града, към мястото незабавно бил изпратен полицейски екип. Служителите на реда хванали двама мъже, които изнасяли и товарели в таксиметров автомобил радиатори. Изяснено било, че таксито, в багажника на което били открити пет чугунени радиатора, е наето от 16-годишен от Гоце Делчев. Той и двамата му съграждани - С.С. /28 г./ и М.И. /20 г./, са задържани в ареста за срок до 24 часа. Пред разследващите тримата признали, че предавали крадените радиатори в пункт за вторични суровини в града. Работата по случая продължава.
Полицията в Банско работи по разкриване на извършителите на неуспешна кражба. Крадците изоставили плячката си, подплашени от задействала се охранителна аларма. Сигналът от СОД за проникване в търговски обект на ул. „Цар Симеон” бил получен в районното управление в Банско на 4 юни, към 10.00 часа. Незабавно към мястото бил изпратен автопатрул. Полицаите установили, че в обект е проникнато през прозореца на тоалетното помещение, където открили изоставена металната каса, открадната от офиса. От сейфа не било откраднато нищо. По случая е започнато полицейско дознание, сезирана е прокуратурата.

Сливен. Сигнал за скандал, прераснал в сбиване, бил получен в районното управление в Нова Загора на 4 юни около 18.45 часа. Причина за разпрата в частна нива в землището на с. Ценино били няколко коня, пасящи в имота на 35-годишния Д.М. от селото. При побоя пострадал спътника на собственика на имота - Г.Д. /36 г./, служител в частна охранителна фирма. Мъжът е с фрактура на черепа, причинена от хвърлен камък. На мястото на инцидента били изпратени служители от Специализираното полицейско управление в Бургас. Служителите на реда били посрещнати от войнствено настроените участници в сбиването, „въоръжени” с вили, коси и ножове, които заплашвали полицаите със саморазправа. Въпреки отправените към тях устни предупреждения, групата продължила с агресивното и нападателно поведение. Това наложило произвеждането на две изстрела във въздуха със стоп-патрони. На мястото пристигнали и полицейски екипи от районното управление в Нова Загора. Ситуацията била частично овладяна, но при опита на органите на реда окончателно да прекратят разправията, членовете на групата се разпръснали в различни посоки, укривайки се в близката гориста местност. Вчера служители на ОДМВР - Сливен, РУП - Нова Загора и Специализираното полицейско управление в Бургас проведоха специализирана полицейска операция за установяване и задържане на участниците в инцидента. В хода на акцията в районното управление в Нова Загора били отведени 34-ма души за изясняване на обстоятелствата около побоя. За срок до 24 часа в ареста ще останат подстрекателите на свадата - криминално проявените А.П. /28 г./ и 16-годишен младеж, и двамата от селото. По случая е започнато досъдебно производство.

СДВР. Четирима непълнолетни грабители бяха установени и задържани от криминалисти на столичните Второ и Трето РУП. На 4 май т.г. в кв. „Илиянци” възрастна жена била нападната от двама младежи, които със сила издърпали от врата й златен синджир. Служители на Второ РУП заловили двамата извършители - на 15 и 16 години, които до момента нямат криминални прояви. Материалите по преписката са докладвани в Софийската районна прокуратура. В Трето РУП пък са задържани двама 16-годишни грабители, които в края на месец май нападнали две столичанки. На едната от тях отскубнали златния синджир, а от другата отмъкнали дамска чанта с документи и 20 лева. На непълнолетните е наложена мярка „надзор” на инспектор от Детска педагогическа стая.
Също за грабеж във Второ РУП е задържан 30-годишният М.П.-Джъз-бъз. През месец март той нападнал 35-годишен столичанин и събаряйки го на земята му отнел якето с пари и лични вещи. Радомирецът е известен на органите на реда за кражби и грабежи. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по установяване и на други, извършени от него престъпления, продължава.
За броени дни криминалисти от Първо РУП установиха и задържаха извършител на кражба на лека кола. На 1 юни столичанин подал сигнал, че автомобилът му - „Фолксваген Голф”, паркиран пред дома му, липсва. В хода на разследването, криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали 47-годишния С.И. от София, известен на МВР за кражби. Наложена му е мярка „парична гаранция” в размер от 500 лева. Работата по случая продължава.

Бургас. Вчера, в хода на разследване по сигнал за кражба на медни проводници, служители на РУП - Приморско спрели за проверка два леки автомобила -„Фолксваген голф” със софийска регистрация и „Рено 19” с бургаска. В голфа пътували Х.Я. /25 г./ от с. Русокастро и трима млади мъже от с. Дебелт – братята Х.Б. /23 г./ и М.Б. /19 г./, както и 23-годишният А.А. С „Рено”-то пък се придвижвали М.Ю. /24 г./ от с. Бата, Н.А. /26 г./ от с. Русокастро, А.А. /51 г./ и 23-годишният му син К.А., също от с. Русокастро. В колите полицаите открили откраднатите медни проводници от трасе на телекомуникационна компания, минаващо покрай с. Ясна поляна и с. Ново Паничарево. Всички осем души са задържани за срок до 24 часа в районното управление. Работата по цялостното документиране  на престъпната им дейност продължава. Предстои повторен оглед на местопрестъплението.

Пловдив. Мъж бе заловен непосредствено след извършен от него грабеж. Вчера около 7.30 часа на кръстовището на пловдивските улици „Оборище” и „Средец” 71-годишен пенсионер бил нападнат от непознат, който със сила и заплахи отнел велосипеда му. След получения за престъплението сигнал в Трето РУП, автопатрул на управлението заловил нападателя - П.И. /30 г./, известен на полицията и осъждан. Пловдивчанинът е задържан в ареста за срок до 24 часа.

Стара Загора. Пакетче с канабис иззеха старозагорски полицаи от 26-годишен мъж. Наркотичното растение било открито при проверка, извършена около половин час след полунощ днес в парк “Бранителите на Стара Загора”. Полицейският екип на Първо РУП спрял лек автомобил „Ауди 80”, в който пътували И.Т. /26 г./, Г.М. /24 г./, 23-годишната К.Й. и връстницата й И.С. У 26-годишния мъж служителите на реда открили пакетче с около 1 грам суха растителна маса. Намереното количество реагирало на канабис при направения полеви наркотест. Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

ПБЗН. Четири декара горска постеля е изгоряла при пожар, възникнал вчера в землището на ардинското с. Чубрика. Огънят тръгнал след късо съединение в далекопровод. Екип на пожарното звено в Ардино е потушил пламъците. Трима огнеборци от звеното в Кърджали пък са загасили пожар на сметището в с. Вишеград. Сигналът бил подаден в 17.18 часа. Небрежно боравене с открит огън е причина за произшествието.
Неправилното боравене с открит огън е причината и за пожар в апартамент в Дупница. Екип на районната служба ПБЗН се отзовал на сигнал, получен в 20.13 часа. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са незначителни материални щети. Пожарникарите са спасили апартамента от запалване.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето