Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Кърджали. Досъдебно производство за убийство е образувано по случая с откритите две тела на 21-годишна жена и 24-годишен мъж в апартамент в Кърджали вчера. От събраните до момента факти и данни под ръководството на Окръжна прокуратурата, случаят е убийство, последвано от самоубийство по лични причини. Работата по разследването продължава.

Стара Загора. Вчера в 17 часа в РУ “Полиция” – Гълъбово е съобщено за открит безжизнен мъж в пространство в гълъбовския кв. “Строител”. При извършения оглед е установено, че става въпрос за убийство на 28-годишен. Незабавно е предприето издирване, задържан е 15-годишен от Гълъбово. Изяснено е, че същия ден между него и 28-годишния възникнал конфликт, при който непълнолетният го пробол с нож в тила. Извършителят е задържан за 24 часа. За случая е уведомен Отделът за закрила на детето – Гълъбово. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.
Вчера към 0.45 часа, на кръстовището на ул. “Кирил и Методий” и  ул.”Отец Паисий” в Казанлък, полицейски екип на РУ “Полиция” спрял за проверка лек автомобил  “Опел Астра”, управляван от Ю.А. (27г.) от с. Долно изворово. Той шофирал след употреба на алкохол с концентрация 0.52 промила. За да избегне налагането на санкция, Ю.А. предложил на полицейските служители подкуп 70 лв. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

СДВР. На 31 май на автогара „Юг”, след като си купил амфетамин, е задържан 32-годишният А.Н. от София, известен на МВР за притежание на наркотици. На следващия ден, при  акция е спрян лек автомобил „Дачия логан”. Колата управлявал 28-годишният Д.С. криминално проявен за притежание на наркотици. В автомобилът бил и дилърът Т.Б./21 г./ от София, криминално проявен за притежание на наркотици. В колата криминалистите открили два найлонови плика с растителна маса и вещество на бучки. Двамата били задържани в Първо РУП с полицейска мярка за срок от 24 часа. При извършения обиск в двете жилища обитавани от Т.Б. били намерени два плика с тревиста маса и един прахообразно вещество. Извършената експертна справка показала, че иззетите наркотици са 51.89 грама коноп и амфетамин 48.44 грама. След доклад на материалите в СРП, на дилъра е наложена мярка за неотклонение 72 часа.
Служители от Първо РУП спрели за рутинна проверка лек автомобил  „Фолксваген пасат”, управляван от 35-годишния И.Н. от София, криминално проявен за кражби, грабежи и хулиганство. По време на проверката служителите на реда открили в плафона на колата найлонов плик с 85 топчета и прахообразно вещество. Експертизата определила наркотика, като амфетамин - 9.38 грама. Материалите по случая са докладвани в СРП. На И.Н. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стажа” за срок от 72 часа. Последвала и проверка в дома на задържания. Там криминалистите открили найлонов плик с 33.35 грама коноп и електронна везна и след това на задържания е наложена постоянна мярка  „задържане под стража”.
Мъж и жена са задържани непосредствено след грабеж. Двамата се опитали са измамят 84-годишен софиянец, като жената се представила за служител в магазин за хранителни стоки и му предложила несъществуващи ваучери. Възрастният човек, обаче не им повярвал и те със сила му отнели наличните 800 лева. Граждани забелязали случващото се и сигнализирали в полицията. Незабавно на място е изпратен автопатрул на Шесто РУП. Служителите на реда задържани 30-годишната М.М. от София, неизвестна до сега на МВР и М.К./32 г./, криминално проявен и осъждан за измами. Материалите по случая са докладвани в СРП. Двамата са привлечени, като обвиняеми по чл.198 и чл.209 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева и подписка.

Пловдив. Двама млади мъже бяха заловени непосредствено след кражба на автомобил в Пловдив. Вчера около 2 часа на ул.”Княз Борис” автопатрул на Пето РУП задържал  П.В./25 г./ и С.С./31 г./ от Велинград. Малко преди това двамата проникнали в лек автомобил „Фолксваген Голф”, с  намерение да го откраднат. Тъй като колата имала секретен бутон, спиращ притока на гориво, те не успели да я подкарат. Затова велинградчаните с бутане стигнали до мястото, където полицаите ги заловили. Мъжете, които са известни на полицията, са задържани в ареста за 24 часа.

Благоевград. Пътни полицаи задържаха пиян шофьор с амфетамини. Към 2 часа вчера на ГП Е-79 в района на Сандански за рутинна проверка е спрян лек автомобил ”Волво”, управляван от правоспособния водач Г.Г.(22г.) от с.Марикостиново. При проверката за алкохол полицаите установили 1,26 промила. Водачът отказал да даде кръв за медицинско изследване. Пийналият шофьор е задържан в РУП-Сандански с полицейска заповед за 24 часа, а при обиска, в портфейла му е открито пакетче с амфетамин /около грам/. В По случая в РУП Сандански е образувано полицейско дознание.
Крадец на кабели бе задържан в района на военно поделение край с. Игралище. В РУП-Сандански е получен сигнал за извършване  на  кражба на телефонен кабел, свързващ поделението с националната съобщителна мрежа. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул, който установил, че е извършена кражба на около 15 м телефонен кабел. След като районът е3 заграден, полицаите задържали извършителя - В.Я. (62г.) от с. Игралище. Стойността на насетите щети е в процес на изясняване. По случая е образувано полицейско дознание. 

Шумен. Задържани са крадци на метали. Вчера към 7:30 часа служители от автопатрул на РУП-Шумен забелязали в индустриалната зона на областния град неколцина да се придвижват с две натоварени каруци и велосипеди. Спрели ги за проверка и разгледали товара - чували, пълни с метални части и заготовки. Групата е отведена в районното и бързо у изяснено, че четиримата М.А./50г./, А.З./23г./, С.Х./19г./ и 17-годишен младеж проникнали по-рано сутринта в двора на фирма. Според обясненията им, влезли да търсят отпадъчни метали, но по-късно проникнали и в складово помещение и натоварили метални части и заготовки. Двама дори се върнали в града и повикали техни познати с каруци, като им обещалипо 20 лв. за превоза. М.А. и А.З, които са криминално проявени, С.Х. и 17-годишният младеж са задържани на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Монтана. Служители на Участък-Полиция в с.Георги Дамяново заловиха крадци на метални проводници. Вчера след сигнал и проверка, в дома на А.И./22 г./ в с.Чемиш, община Георги Дамяново, е намерен силов проводник, нарязан на парчета по около един метър и осем чувала с обелен проводник. На улицата пред дома на лицето е установен микробус "Форд Транзит", в който са открити пластмасови парчета от обвивката на проводници. Намерени са и инструменти. По данни на 21-годишния М.М. от Монтана, предния ден, той в съучастие с А.И./22 г./ и трети съмишленик противозаконно отнели кабела от бившия завод "Монтана". При извършения оглед в обекта, полицаите установили липси на голямо количество подобен кабел. Откритите в с.Чемиш кабел и микробус са иззети, както и веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК.

ОДМВР-София. Полицаи от РУП-Сливница задържаха шофьор, опитал се да осуети проверка. Инцидентът станал тази нощ в с. Калотина, когато автопатрул от участък “Полиция”-Драгоман спрял за проверка “Фолксваген Пасат”, управляван от М.С. /32 г./. Изведнъж водачът потеглил с мръсна газ като се надявал, че ще избягал от проверката за алкохол. След  кратко преследване нарушителят бил задържан. Мъжът отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. М.С. e задържан с полицейска мярка за 24 часа.
След бързата реакция на криминалисти от районното управление в Сливница, двама мъже са задържани за отвличане и побой на техен познат. На извършителите са повдигнати обвинения и им е наложена мярка “парична гаранция”. В петък сутринта в полицейския участък на Драгоман дошъл потърпевшият – Р.Б. /31 г./, с раздърпани дрехи и без обувки, целият в синини. Пред полицаите той разказал, че  същата сутрин около 5 часа чул бясно хлопане по входната врата. Излязъл да отвори, двама нахлули в къщата и се нахвърлили върху него с юмруци и ритници. След побоя, насила го качили в бял микробус “Мерцедес” и се отправили към района на гробищата. Единият от нападателите шофирал, а другият му нанасял удари, докато стигнали до с.Чукозер. Там слезли от возилото и продължили да тормозят жертвата. Р.Б. успял да се освободи и побягнал като успял да стигне пеша до казиното в града, а там познат го закарал в полицията. В хода на разследването криминалисти установили извършителите на деянието – И.П. /35 г./ и аверът му А.В. /37 г./, и двамата от Сливница. Те са задържани на ул. “Иван Вазов” в  Драгоман, а бусът – иззет. В него и в дома на потърпевшия са открити следи от кръв. Междувременно се изяснило, че Р.Б. взел назаем срещу лихва от 20% пари от И.П., но не успял да върне цялата сума. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 142, ал.2, т. 2 от НК. На авторите на деянието били повдигнати обвинения и наложена мярка “Парична гаранция”. Уведомен е дежурен прокурор от Софийска окръжна прокуратура. Разследването продължава.      
Един младеж бил задържан при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението в Божурище. Иззети били две пакетчета кокаин. В петък вечерта криминалисти проверили група младежи, за които се знае, че употребяват дрога и се събират в двора на местно училище. На стълбищната площадка, където стояли петимата, полицаите се натъкнали на изхвърлен плик, в който имало две пакетчета с кокаин. С полицейска мярка за 24 часа бил задържан И.И. /28 г./ от Божурище. Останалите момчета  били непълнолетни и до този момент не са регистрирани в Детска педагогическа стая. 
Над 300 кутии контрабандни цигари бяха иззети при акция на икономическа полиция в Самоков и Ботевград. Полицаи от РУП-Самоков извършили проверка в магазин за хранителни стоки в града, с управител П.С. /37 г./ Инспектиращите открили около 240 кутии цигари без акцизен бандерол от различни марки. След получена информация самоковски полицаи ударили и денонощен магазин на ул. “Македония” в града, откъдето иззели 50 кутии контрабандни цигари. Стоката била предадена с протокол за доброволно предаване от В.И. – продавачка в магазина.

ПТП. Служители на РУП-Костинброд задържали пиян шофьор, който се блъснал в електрически стълб. Инцидентът станал вчера рано сутринта в с. Богьовци. След сигнал за злополука, автопатрул незабавно бил изпратен на местопроизшествието. Полицаите установили, че поради движение с несъобразена скорос,т шофьорът на  “Хонда Акорд” не могъл да овладее колата, която напусналя пътното платно и се врязалав електрически стълб. Оказало се, че 19-годишният водач бил солидно почерпен – дрегера отчел 2,64 промила. Младежът бил задържан в полицията за 24 часа. Срещу него се води бързо полицейско производство.     

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето