Информацонен бюлетин

Информацонен бюлетин


Пловдив. Домашна миниоранжерия за канабис бе открита вчера във Войсил. Задържани са двама мъже, занимавали се с отглеждане на индийския коноп.
След получен сигнал служители от РУП – Труд извършили претърсване в дома на И.М. /49 г./ във Войсил. Полицаите се натъкнали на 8 растения канабис с височина между 180 см и 220 см. В хода на разследването станало ясно, че за посевите се грижил А.А. /44 г./ от същото село. При проверка в къщата на 44-годишния мъж са били намерени общо 755,38 грама марихуана и 5,01 грама семена от канабис. Образувано е досъдебно производство, а И.М. и А.А.  са задържани за 24 часа в ареста на районното управление.
Плевен. 35 кутии с цигари без бандерол изеха при специализирана акция полицаи от Долна Митрополия. На 12 август на територията на гр. Тръстеник е проведена полицейска операция срещу търговията с акцизни стоки без бандерол. За времето от 9 часа до 13 часа за проверка е спрян «Опел вектра», управляван от 33-годишен от с.Буковлък, и в колата са намерени 24 кутии с цигари ''Etsi-slims'', 7 кутии с цигари ''Best-man'', 2 кутии с цигари 'Slims-rauyel'' и 2 кутии с цигари ''Tabaccus''. Притежателят на нередовната стока е осъждан за кражба. Контрабандните цигари са иззети.

Бургас. Полицаи от РУП-Поморие откриха краденакола. На 6 август, в Полицейски участък-Каблешково към РУП-Поморие е получено съобщение за противозаконно отнемане на лек автомобил «Пежо 205», с бургаска регистрация, собственост на 31-годишен от Каблешково. Впоследствие автомобилът е открит изоставен на около 800 м. от дома на мъжа. В резултат на полицейските действия са установени извършителите на деянието – криминално проявените В.В./21 г./ и две непълнолетни момчета, всички от Каблешково. Работата по случая продължава.
На 12 август, към 12 часа в с. Звездец, община Малко Търново, за проверка е спрян товарен автомобил «Скания», с бургаска регистрация, превозвал скрап от черни метали /3 760 кг/. Установено е, че товарът е собственост на 68-годишния С.М. от Малко Търново, който няма документация за металите. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Малко Търново.

ПТП. Полицай от «Транспортна полиция» загина при пътен инцидент тази сутрин в столицата. Минтути след 8 часа той се е ударил с личния си автомобил «Опел Астра» в стълб край бул. «Никола Мушанов». Загинал е на място. По първоначални данни, полицаят /30г./ е отивал на работа. Предстои да бъдат изяснени обстоятелствата, довели до трагичния инцидент.
Неправоспособен шофьор загина при друг инцидент в столицата часове по-рано. Към 5 часа, на околовръстния път, при разклона за с. Мрамор, «Мерцедес» /софийска регистрация/ при неизяснени обстоятелства се ударил отзад в тир /турск арегистрация/. Шофьорът на мерцедеса /32г./ е загинал на място,  а пътувалата с него жена /37г./ е откарана в болница с многобройни счупвания. По-късно е изяснено, че загиналият водач н алеката кола не е имал свидетелство за управление. Изяснява се дали е употребил алкохол.
С опасност за живота след пътен инцидент е 17-годишен. На 12 август около 20:45 часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал от спешна помощ на местната болница за прието пострадало лице със съмнение, че е блъснато от автомобил. Пациентът е бил в кома и в безпомощно състояние. Незабавно са предприети оперативни действия и се е установило, че на 12 август около 20:30 часа на улица в с.Реселец пострадалият 17-годишен младеж от селото, се е качил да се вози на предния капак на лек автомобил «Фолксваген Голф 3", управляван от 21-годишен и по време на движение е паднал от колата. При инцидента непълнолетният е получил хематом и е настанен за лечение в неврохирургично отделение на Плевенската болница с реална опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с "Дрегер» и уредът е отчел 1.61 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 от НК и работа  продължава разследващ полицай.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!