Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София – област. Пет бързи полицейски производства срещу пияни шофьори били образувани в районните управления в Годеч, Ихтиман, Костинброд и Костенец през вчерашния ден и тази нощ.
Късно снощи, в с. Ропот пътни полицаи от РУП-Годеч спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от софиянеца П.Г. /34 г./ Оказало се, че мъжът шофира с 2,22 промила. Нарушителят бил задържан в полицията за 24 часа. Магистрални полицаи от ОДМВР-София спипали късно снощи на автомагистрала “Тракия” пиян шофьор, който управлявал “Форд Сиера” с 2,06 промила. По случая се води бързо полицейско производство в РУП-Ихтиман. Костинбродски полицаи спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Пасат”, шофиран от софиянеца П.А. /53 г./. При последвалата проверка с дрегер се оказало, че мъжът шофира с 1,55 промила. Нарушителят бил задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Друг нарушител спипали пътни полицаи от Костинброд тази нощ на ул. “Обединена”. Санкциониран бил мотоциклетист, управлявал “Ямаха” без регистрационни табела. При последвалия алкотест се установило, че П.П. /21 г./ от Костинброд управлява двуколесното возило с 1,90 промила. Младежът бил задържан за 24 часа в районото управление, а мотоциклета бил иззет за изясняване на собствеността му. По случая се води бързо полицейско производство. Тази нощ автопатрул на РУП-Костенец спрял за проверка на ул. “Търговска” „Фолксваген - голф”, управляван от А.Г. /51 г./ от с. Пчелин. Установило се, че мъжът управлява возилото след употреба на алкохол – дрегерът отчел 1,81 промила. По случая било образувано бързо полицейско производство. Нарушителят бил задържан в местното районно управление за 24 часа. 

Пловдив. Двама пловдивчани и мъж от Сливен са уличени в незаконно притежание и разпространение на наркотични вещества. Тримата са били заловени в петък около 23,30 часа при проведена специализирана полицейска операция по линия на наркотици. В хода на съвместната проверка на разклона за Войводиново служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност”, „Престъпления по пътищата” и „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Пловдив са спрели лек автомобил „Фиат Добло”. С колата се придвижвали И.Т. /38 г./ и И.З. /22 г./ от Пловдив, и П.И. /35 г./ от Сливен. При последвалото претърсване в автомобила и личен обиск на мъжете полицаите са намерили 1042 таблетки амфетамин с общо тегло 275,018 грама и 9,178 грама марихуана. Също така са иззели мобилни телефони и сумата от 4500 лева. Тримата заподозрени са задържани за 72 часа в ареста. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.
59-годишна жена е била измамена вчера в апартамента й в жк „Тракия” в Пловдив. По първоначални данни около 13 часа на входната врата на С.Ш. позвънили две непознати жени и се представили за ясновидки. Те обяснили на пловдивчанката, че й е направена черна магия, която могат да развалят. За „услугата” им С.Ш. платила 700 евро и около 20 грама златни накити.

Кърджали. 706 фалшиви артикули, носещи означенията на известни търговски марки, са били иззети при съвместна операция на ТЗ “Борба с организираната престъпност”  и ОД на МВР-Кърджали. При операцията, която е била проведена вчера, са били проверени 12 сергии за продажба на спортни стоки на общинския пазар в областния център. 674 артикули са били с търговската марка на “Адидас”, а останалите на “Пума” и “Найк”.  Фалшивите стоки са иззети. Образувани са 12 досъдебни производства за използване на чужда търговска марка без съгласието на притежателя.
4000 лв. е предала на телефонни измамници 67-годишна жена от Кърджали. Около 17,30 часа в петък на домашния телефон позвънил мъж, който се представил за следовател и съобщил за катастрофа, при която дъщерята на събеседничката му блъснала дете и то починало. Разговорът за мнимото произшествие продължил около час и била поискана сумата от 4000 лв., за да се прикрие случаят. Жената взела заем от съседи и предала парите на две лица в близост до дома си. След подадения сигнал в полицията са извършени издирвателни действия, но посредниците не са установени. Работата по случая продължават криминалисти от РУП-Кърджали.

Гранична полиция. Вчера в 19.25 ч., на ГКПП-Гюешево, за влизане в страната се е явил лек автомобил марка “АУДИ А5”, произведен 2008 г., с  френски регистрационен номер. Превозното средство било управлявано от 28-годишен белгийски гражданин, от косовски произход. При проверката на автомобила е установено, че за него има подаден сигнал от 30 юли в ШИС-Белгия, в съответствие с чл. 100б - “изземване или използване като веществено доказателство”. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Уведомени са Бюро “СИРЕНЕ” и полицията в Кюстендил.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!