Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Извършител на грабеж е задържан минути след извършеното престъпление. На 13 август той нападнал 35-годишна софиянка, издърпал дамската й чанта с мобилен телефон и лични документи. Жената незабавно подала сигнал в полицията. Минути след това бил задържан Р.М. /34г./ от София, неизвестен досега на полицията. Задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа.
17-годишен е задържан с амфетамин и марихуана. Криминално проявеният за притежание на наркотици бил спрян за рутинна проверка от служители на Второ РУП. По време на проверката той изхвърлил полиетиленов плик с две пакетчета бяло прахообразно вещество и 7 пакетчета с тревиста маса. По случая е образувано досъдебно производство. Експертизата определила иззетите наркотици, като 6,53 грама амфетамин и 1,40 грама марихуана. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. След разпит непълнолетният е предаден на родител.

Пловдив. Младеж беше уличен в грабеж, извършен в Пловдив преди три дни. Тогава около 14.30 часа непознат издърпал 400 лева от ръцете на 30-годишна пазарджиклия, който седял в лек автомобил, паркиран на улица „Дилянка”. Заловеният А.Ю. /23 г./ е от Пловдив. Той е задържан в следствения арест.

Акцизни стоки. Продължават специализираните операции на територията на страната срещу противодействието на акцизни стоки. В Пловдив двама мъже бяха заловени с цигари без бандерол. Около 18.30 часа в ж.р.”Тракия” служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и от Пето РУП спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от К.А. /30 г. /, и бус „Фолксваген Транспортер” с водач Ц.А. / 37 г. /. В леката кола полицаите открили 2980 цигари „Корсар” и 650 лева, а в буса – 5900 кутии с цигари от същата марка и 11 520 лева. Двамата мъже, които са от Пловдив, са задържани в ареста за 24 часа. Полицаи от Петрич задържаха трима, превозвали 300 стека контрабандни цигари. Тази сутрин на ПП Е-79, в близост до ГКПП - Кулата бил спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от С.С. /23г. / от с.Крепча. В колата пътували Н.С. /42г/ от с.Кацелово и И.А. /57г. / от Русе. Нередовната стока била открита в специални тайници. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Сезирани са прокуратурата и митническите органи. 1400 кутии цигари “Corsair” без бандерол откриха вчера около 15 часа служители на РУП-Видин. Нередовната акцизна стока била намерена в лек автомобил “Рено” с видинска регистрация, паркиран отключен на ул.”Букет”. Цигарите и колата са иззети, образувано е досъдебно производство. 768 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол са открити и иззети от служители на ОДМВР-Хасково. При проверка в жилище, собственост на Н.М./53г./са намерени 600 кутии, а в дом, собственост на  Е.А. /30г./ са открити още 168 кутии. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава. Септемврийски и пазарджишки полицаи иззеха цигари без бандерол. Вчера рано сутринта на улица в Белово автопатрул на РУП-Септември извършил проверка на "Фиат" с водач 37-годишната Р.Р. Униформените установили, че жената превозва общо 86 кутии с цигари от марките "Slims"  и "Raquel", всички без бандерол. Няколко часа по-късно служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал "Изток" извършили проверка в партерно помещение на жилищен блок. Там били открити 78 кутии с цигари без бандерол, собственост на 58-годишната Р.Ш. от областния град. И при двата случая акцизните стоки са иззети, а събраните материали ще бъдат предадени на Митническо бюро в Пазарджик за налагане на административни санкции.

ПТП. Жена загина при катастрофа тази сутрин в Пловдив. Около 6.30 часа на бул.”Копривщица” джип „Форд Маверик”, управляван от 40-годишна жена от Пловдив, се блъснал в дърво. По първоначални данни жената е паднала от автомобила на пътя. Тя е починала в линейката на път за болницата. Образувано е досъдебно производство. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето