Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Благоевград. Близо 100 кг канабис бяха конфискувани при спецоперация в района на Петрич срещу производството и разпространението на наркотични растения. В хода на акцията полицаи от районното управление в града, съвместно със служители на ГПУ-Златарево, извършили проверки в земеделски земи и трудно достъпни места от горския фонд. В землището на с. Камена била открита нива, в която сред насажденията от царевица имало засадени и 23 зелени стръка с височина над 2 метра. При полевия наркотест те реагирали положително на марихуана. Конфискуваните наркотични растения са с общо тегло 77 килограма. Разследващите работят по установяване на стопанина на нивата. Други девет двуметрови наркотични растения пък били открити в нива, намираща се в землището на с. Дреново. Общото тегло на иззетия оттам канабис възлиза на 18 килограма. Собственик на земеделския имот е 62-годишният Ф.П. от същото село. Намерените количества наркотични растения са унищожени. По двата случая са образувани полицейски дознания.

Търговище. Вчера, в сектор „Пътна полиция” към областната дирекция 40-годишният варненец Ж.В. направил опит да регистрира лек автомобил „Ауди Q7” с испанска регистрация. При извършената проверка в Шенгенската информационна система било установено, че регистрационните табели, издадени за товарен автомобил „Мерцедес”, са обявени за издирване. Проверката по случая продължава. Материалите ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Търговище.

Плевен. Кражба на бебешки пелени на стойност 3000 лева разкриха плевенски полицаи. Разследването по случая започнало след сигнал, че в периода 17 - 20 юни от складова база в индустриалната част на града са откраднати памперси с различни размери. При огледите на местопрестъплението било установено, че извършителят е проникнал в помещението, след като повдигнал желязна врата. В резултат на незабавно предприетите от полицията действия, авторът на престъплението бил разкрит. Задържаният 35-годишен плевенчанин има 20 регистрации за кражба, две - за управление на МПС без шофьорска книжка, регистрация за управление на МПС след употреба на алкохол, както и четири присъди, три от които за кражби и една - за шофиране без книжка. Разследващите изяснили, че мъжът натоварил пелените на лек автомобил „Опел”, след което ги продал на различни магазини в града. С прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража” за срок от 72 часа. Документирането на престъплението продължава.
Четирима мъже от Никопол ще останат в ареста, след като били заловени с крадена селскостопанска продукция. Патрулиращи полицаи засекли групата в землището на с. Въбел с две конски каруци, натоварени с откраднатото. Четиримата /двама мъже на 32 години, 27-годишен и 23-годишен/, които са криминално проявени за кражби и осъждани, са унищожили около 20 дка царевични и 3 дка слънчогледови насаждения от частен имот. Задържани са за срок до 24 часа, съставени са им актове по ЗМВР. Предстои установяване размера на нанесените при кражбата материални щети. За престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК е образувано незабавно производство. Работата по случая продължава.
Неправоспособен и пиян шофьор счупи с автомобила си три витрини на търговски комплекс в Плевен. Половин час след полунощ днес, на улица кв. „Сторгозия”, движейки се на заден ход и с несъобразена скорост, водач на „Нисан Микра” изгубил контрол и блъснал колата във витринни стъкла. На три от магазините в търговския център са нанесени значителни материални щети, чиято стойност предстои да бъде уточнена. След инцидента шофьорът е избягал от местопроизшествието. След като получили сигнал за случая, служителите на реда незабавно започнали оперативни действия по издирване на извършителя. Колата била открита изоставена в училищен двор в квартала, изяснено било също така, че я е управлявал 21-годишен неправоспособен плевенчанин. Младият мъж е заловен. Направената му проба за наличие на алкохолна концентрация в кръвта е положителна. Той ще остане в ареста за срок до 24 часа. Плевенчанинът е криминално проявен и осъждан за управление на МПС в срока на административно наказание и за кражби. Работата по случая продължава.
Грабител бе задържан от плевенски полицаи броени часове след извършено от него престъпление. Около 14.00 часа вчера, на ул. "Хан Аспарух" в града, чрез използване на физическа сила той отнел от ръката на 10-годишно момиче мобилен телефон и сумата от 9 лева. Незабавните действия на служители от Първо РУП довели до залавянето на извършителя - 17-годишен русенец, регистриран в полицията за кражби. В хода на разследването било изяснено, че по същата схема младежът извършил и друго нападение в Плевен. Предишния ден, на бул. "Христо Ботев" той издърпал от 49-годишна жена дамската й чанта с лични документи, дебитна карта, 180 лв. и мобилен апарат. Грабителят избягал и се скрил в междублоковото пространство към бул. „Георги Кочев”, където захвърлил част от откраднатите вещи. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа. Работата на разследващите продължава.

Пловдив. Млад мъж бе заловен непосредствено след извършен от него грабеж. Вчера в пловдивското Трето РУП 55-годишна жена се оплакала, че същия ден, около 8.00 часа, е била нападната от непознат. Той й отнел златен синджир. В резултат на бързата реакция на полицаите нападателят - Ж.Б. /27 г./ от Пловдив, бил заловен. Той е задържан в ареста за срок до 24 часа.
Вчера бяха заловени и други двама пловдивчани, уличени в извършването на грабеж. В края на миналия месец, в кв. ”Изгрев” от 23-годишно момиче бил издърпан златен синджир. Заподозрените в престъплението - М.М. /21 г./, известен на полицията и осъждан, и брат му Р.М. /18 г./, ще останат в ареста за срок до 24 часа.

ГДГП. Служители на ГКПП-Кулата предотвратиха два опита за контрабанда на близо 5000 кутии цигари без бандерол. Вчера, по искане на служители на Гранична полиция, щателна митническа проверка била извършена на излизащ от страната микробус. В шофирания от М.И. /53 г./ от Видин бус били открити 850 кутии от различни марки без бандерол. На спътника му – А.С. /32 г./, също от Видин, е съставен акт за митническо нарушение. Младият мъж е задържан със заповед и настанен в помещението за временно задържане на ГПУ-Петрич. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура в Петрич.
Отново на ГКПП-Кулата, в първите часове на днешния ден, по искане на гранични полицаи, влизащ в страната товарен автомобил „Даф” бил подложен на щателна митническа проверка. Открити били недекларирани 3500 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. Контрабандната стока е конфискувана и предадена за съхранение на Митнически терминал-Кулата. Шофьорът на микробуса – Д.К. /29 г./ от Благоевград, и придружавалия го негов съгражданин – Г.Г. /30 г./, са задържани със заповеди и настанени в помещението за временно задържане на ГПУ-Петрич.

ПТП. Трима души загинаха при катастрофа, станала вчера в 17.30 часа по пътя между добричките села Божурово и Росеново. На около километър преди Росеново, поради движение с несъобразена скорост, 47-годишен мъж загубил контрол над лекия си автомобил „БМВ 316”. Колата излязла от пътното платно, вдясно по посока на движението, и се ударила в крайпътно дърво. При удара автомобилът се е самозапалил. На място са загинали водачът - 47-годишният жител на с. Лозенец, и пътувалите с него 22-годишна жена от същото село и мъж на 22 години от с. Езерово. Образувано досъдебно производство, работата на разследващите продължава.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето