Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

ГДГП. Вчера около 16.30 часа на ГКПП-Капитан Андреево, за влизане в страната ни, бил спрян за проверка лек автомобил “Мазда”, управляван от 24-годишен германски гражданин. В колата пътували още четирима турски граждани - мъж и жена на 19 и 23 години, и две деца – на 2 и 3 години. Гранични полицаи открили на задната седалка укрит 21 - годишен турски гаржданин. Всички са задържани за 24 часа, а децата са настанени в помещение за майки с деца. Работата по случая продължава.

Кърджали. Непълнолетен е заловен с незаконно притежавано оръжие. Полицаи от РУП-Джебел са иззели пушка с неустановена марка и един патрон от 17-годишното момче, което е било проверено в землището на село Ридино в рамките на специализирана операция за противодействие на нарушения, свързани с горските и дивечовите ресурси. Притежателят на боеприпасите е настанен в стаята за непълнолетни в РУП-Джебел. Започната е бързо производство за незаконно притежаване на оръжие.
6 сергии за конфекция са изгорели при пожар снощи на пазара за промишлени стоки в Кърджали. Сигналът бил подаден в 20.53 часа. Шестима огнеборци с два пожарни автомобила са изпратени незабавно на мястото. Огънят е потушен, преди да се прехвърли на съседни сергии. Изгорели са промишлени стоки на значителна стойност. Дежурно-оперативна група от РУП-Кърджали е извършила оглед на мястото на инцидента. Причините за пожара са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство за палеж.

Плевен. На 20 август около 2.30 часа в центъра на града при полицейска проверка на 22-годишен са намерени 2 полиетиленови топчета, които по негови данни съдържат амфетамин. Плевенчанинът е осъждан за притежаване на наркотици. Предстои лабораторно изследване на съдържанието на пакетчетата. 22-годишният е задържан за 24 часа. Уведомена е прокуратурата за престъпление по чл. 354 а от НК. Работа по случая продължава.
Син преби 75-годишната си майка в село Бацова махала, община Никопол. 41-годишен мъж е нанесъл побой с дървен кол на майка си. Инцидентът станал на 19 август около 20.45 часа в къщата им. Сигналът в полицията подал лекар, който е извършил преглед на място и е извикал спешна помощ. В кома и в безпомощно състояние пострадалата жена е настанена за лечение в плевенската болница, с опасност за живота. Установено е, че при възникнал семеен скандал и след употреба на алкохол от сина се е стигнало до физическото насилие. Извършителят на побоя е направил пълни самопризнания. Той е криминално проявен за кражби, но не е осъждан. За  престъпление по чл.129 от НК работата продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето