Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Велико Търново. 11 000 кутии цигари бяха конфискувани при операция на служители от областната дирекция и районното управление в старопрестолния град. Контрабандната стока била открита при проверки в лек автомобил “Рено Лагуна”, собственост на С.С. /25 г./ от Велико Търново, и гараж на ул. ”Полтава” в града. Първи в ареста попаднал 52-годишният С.В., срещу когото е започнато досъдебно производство за притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол срещу. В хода на разследването, за съпричастност в извършеното престъпление за срок до 24 часа били задържани съпругата му Ц.В. /48 г./, 25-годишният му син С.С. и 21-годишният техен родственик С.С. от с. Джулюница. Семейството успяло да изгради цяла схема за разпространение на цигари без бандерол. Миналата година срещу 52-годишния мъж е образувано досъдебно производство за същото престъпление, а през юли т.г. в Горна Оряховица е заведено досъдебно производство срещу сина му. По първоначални данни предотвратените щети за бюджета възлизат на над 80 000 лв. Работата по случая продължава.

София. Четирима непълнолетни бяха задържани снощи, след извършен от тях грабеж. Около 19 часа, те нападнали 15-годишно момче, нанесли му удари по лицето, и след като отнели мобилния телефон, избягали. Пострадалият веднага подал сигнал в полицията. Малко по-късно, благодарение на подробно даденото от жертвата описание, служители на „Специализирани полицейски сили” към СДВР задържали извършителите. Телефонът е намерен и иззет. Задържаните, трима от които 16-годишни и един на 15 години, ще останат в ареста за срок до 24 часа. Материалите са подготвени за доклад в Софийската районна прокуратура.
При специализирана полицейска операция са задържани извършители на домова кражба в Банкя. На 8 август през нощта те срязали ограда и изкъртили прозорец на къща в града, след което откраднали телевизор, микровълнова печка, фритюрник, бормашина и апарат за кръвно налягане. В понеделник, при опит за поредната кражба, двамата криминално проявени за кражби извършители - 38-годишният И.И. и съучастникът му С.В. /45 г./, и двамата от Банкя, били заловени. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура. Задържаните са привлечени като обвиняеми. Наложени са им 72-часове мерки за неотклонение.
На 22 август за рутинна полицейска проверка в ж.к. „Разсадника” бил спрян 18-годишен младеж. У него служителите на реда открили пет пликчета с марихуана. Последвала проверка и в жилището на К.З.,  откъдето полицаите конфискували още 16 пликчета със зелена тревиста маса. Извършената експертиза показала, че иззетият наркотик е 10 грама марихуана. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура. На задържания е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”.

Благоевград. 350 кг канабис иззеха полицаи от Петрич при поредната операция срещу производството и разпространението на наркотичното растение в региона. Проверките са извършени вчера в земеделски земи, горския фонд и дворни места. В хода на операцията в землището на с. Дреново, в нива, стопанисвана от С.Т. /71 г./, засадени между овощни дървета, били открити  58 канабисови растения. От имота са иззети и 208 кг зелена маса канабис. Други 72 корена от наркотичното растение, засадени в обезлесен участък, пък били намерени в землището на с. Яково. Общото тегло на иззетия канабис е 135 кг. Издирва се стопанинът на незаконните насаждения. В дере в землището на с. Дреново също бяха открити канабисови растения. 25-те корена били засадени сред дървета. Иззети са общо 5.3 кг от наркотични насаждения. Иззетите от нивите растения са унищожени в присъствието на комисия. По всички случаи са образувани полицейски дознания, сезирана е прокуратурата.
Голямо количество контрабандни цигари конфискуваха полицаи при проверка в с. Първомай. Вчера в дома на И.С. /38 г./ били открити 1688 кутии цигари с чужд бандеролен знак. Нередовната стока е иззета с протокол. По случая е образувано полицейско дознание, сезирана е прокуратурата.

Перник. Криминално проявен перничанин е задържан в момент на кражба от автопатрул на Второ РУП. Полицаите действали по сигнал на граждани. 31-годишният В.Р. бил заловен пред жилищен блок на ул. „Р. Димитров” в пернишкия кв. „Изток” в момент на кражба на дизелово гориво от автомобил. Впоследствие било установено, че В.Р. е откраднал 35 литра нафта от лек автомобил „БМВ”, паркиран в същия район. 31-годишният мъж е бил задържан за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство.
Автопатрули на Второ РУП задържаха и трима мъже за демонтиране на железен мост над река. Вчера в районното управление бил получен сигнал, че неизвестни демонтират железен мост над река „Струма” в района на ул. „Ю. Гагарин”. В резултат на предприетите незабавни заградителни действия били задържани 19-годишният И.Т. и криминално проявените Ц.З. /37 г./ и М.П./44 г./. Те ще останат в ареста за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Кюстендил. Боеприпаси и цигари иззеха вчера кюстендилски полицаи от дома на 57-годишен мъж. В хода на процесуално-следствените действия в жилището на И.С. били конфискувани 83 бойни патрона, четири пресовки взривно вещество, капсулдетонатор с огнепроводен шнур, както и 1349 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол. По случая е образувано дознание.
Дупнишки криминалисти установиха вчера лек автомобил „Мерцедес” с двигател, обявен за издирване от РУП-Попово. Колата, която е с италианска регистрация, е собственост на 45-годишен дупничанин. Возилото е иззето на съхранение в РУП–Дупница. Образувана е преписка по случая.

Пловдив. Ръчна граната с взривател бе намерена при полицейска проверка вчера в дома на А.К. /54 г./ в областния град. Полицаи от Шесто РУП установили, че мъжът няма разрешение да държи гранатата в жилището си. Той е задържан в ареста за 24 часа.

Плевен. Вчера на ул. „Христо Янчев” в Долни Дъбник полицаи спрели лек автомобил „Опел Вектра” с чужди регистрационни номера, управляван от 25-годишен мъж от Бяла Слатина. При проверката, на задна седалка били открити 50 стека цигари без бандерол. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Нередовната стока се съхранява в полицията. 25-годишният е привлечен като обвиняем, след снети обяснения той е освободен.
45-годишен плевенчанин е задържан за кражба от трафопостове. В нощта на 22 срещу 23 август той отворил с инструменти вратите на трансформаторни табла на трафопостове в плевенския квартал „Дружба”. Мъжът неправомерно източил около 1150 литра трансформаторно масло, които успешно пласирал. Нанесените от кражбата щети възлизат на над 3 хиляди лева. Задържаният има богато криминално досие с 12 регистрации за кражби и грабежи и осем присъди. Той ще остане в ареста с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Пазарджик. Велинградски пътни полицаи спряха водач с фалшиви шофьорска книжка и контролен талон. Вчера следобед по време на рутинна проверка, автопатрул при РУП-Велинград спрял микробус „Мерцедес”, шофиран от И.Х. /35 г./ от Ракитово. Пред униформените мъжът представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон. Полицаите обаче се усъмнили в автентичността на документите и извършили справка в масивите на „Пътна полиция”. Изяснено било, че И.Х. не притежава шофьорска книжка. Фалшивите документи са иззети, а срещу шофьора е образувано дознание. 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!