Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Благоевград. Нови количества марихуана иззеха полицаи на РУП- Петрич. Проверката е извършена вчера в дворни места, земеделски имоти, общински земи и горски фонд в региона. В двора на жител на с. Яворница И.С. /38г./ служителите на реда открили 46 растения канабис с общо тегло 381 кг. Извършено е и претърсване в дома на И.С., където полицаите намерили торба със суха тревиста маса с общо тегло 490 гр, реагирала при наркотеста на марихуана.Той е задържан в РУП Петрич с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувани досъдебно производство.

Полицаи на РУП-Гоце Делчев задържаха нарушител на обществения ред. В късните часове на 14 септември в полицията бил получен сигнал за инцидент в заведение в с.Сатовча - пиян клиент се нахвърлил върху персонала на заведението, изпотрошил и инвентара.  Пристигналият на място автопатрул озаптил 36-годишния Н.К., скандалът бил прекратен. Той е задържан  с полицейска заповед в ареста на районното управление. Случаят е докладван на Районен съд за образувано на дело по УБДХ .

Контрабандни цигари иззеха служители на РУП-Сандански при проверка в дома на Р.И. /56г./ от гр.Кресна. Там те открили общо 1446  кутии цигари  без акцизен бандерол. За него служителите на реда имали информация, че се занимава с нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки. По случая е образувано полицейско дознание.

Кюстендил. Дознание е образувано и срещу 49-годишна жителка на Дупница. В дома й проверяващите открили 1120 къса цигари от марката LD, които отново били без акцизен бандерол.        

Сливен. Нелицензиран софтуер иззеха спецполицаи от компютърна зала. Операцията е проведена вчера в гр. Нова Загора. В хода на проверката са иззети 14 компютърни конфигурации с нелицензиран софтуер. Образувано е досъдебно производство.

София-област. Служители на РУП-Пирдоп предотвратиха кражба на кабели от военно поделение. Те реагирали светкавично на сигнал, че трима неизвестни копаят в местността “Кръста” край Пирдоп и задържали на място местните жители И.Д. /23 г., връстничката му И.Л. и 15-годишният им съучастник. Тримата тъкмо се канели да измъкнат кабелите. След разпит младата дама и момчето са освободени. Допълнителна справка изяснила, че пирдопчанинът И.Д., който живеел в село край Ловеч, в момента изтърпявал осъдителна присъда “пробация”. От 10 август м.г. той бил обявен за общодържавно издирване, натрупал е множество криминалистични регистрации за кражби. Задържан е в полицейския арест, за случая е уведомена Районна прокуратура - Пирдоп.

Пазарджик. Нелегален дървосекач е задържан в района на Велинград. Вчера следобед служители на Държавно горско стопанство „Селище” засекли 37-годишния Ц.Х. от Сатовча докато опитвал да отсече поредното иглолистно дърво и вече бил наредил около пет кубически метра дървен материал за огрев, немаркиран с контролна горска марка. Той не разполагал и с редовно писмено разрешително за сеч. На място пристигнал екип на РУП-Велинград, който под ръководството на разследващ полицай извършил оглед на местопрестъплението.  Дървата са иззети, а Ц.Х. ще остане в полицейския арест в рамките на 24 часа. По случая се води полицейско производство.  

Габрово. Криминалисти работят по установяване на извършителите на телефонна измама. Сигнал за престъплението в полицията подала 71-годишна габровка, попаднала в мрежата на измамниците. Тя разказала, че на 14 септември, към 11.30 часа, непознат й се обадил по телефона, представил се като професор Димитър Димитров – лекар в местната болница. Мнимият лекар й обяснил, че дъщеря й е със счупен крак и се нуждае от операция. За интервенцията, както и за поставянето на златен пирон в крака били необходими пари. “Професорът” обяснил на възрастната дама, че в момента в болничното заведение в кома лежи румънска гражданка, от която може да бъде взет необходимия златен пирон. Около час след обаждането, загрижената майка предала сумата от 4190 лева на млад мъж, представил се за “син на доктора”. Полицията отново призовава гражданите да не се доверяват на непознати, които се свързват с тях по телефона и в никакъв случай да не правят подобни плащания. При всяко съмнително обаждане, звънете на своите близки и на тел. 112, припомнят служителите на реда..

Служители на сектор “Пътна полиция” установиха мотоциклет, обявен за издирване в Шенгенската информационна система. При проверка на “Кавазаки” с габровска регистрация, било установено, че моторът е подаден за издирване на 10 юли 2002 г. от Гърция. Той е иззет от собственика – 54-годишен мъж от Габрово. За случая е уведомена дирекция “Международно оперативно сътрудничество” – МВР. Работата по изясняване на случая продължава.

Перник. Пернишки полицаи задържаха джип, издирван чрез Шенгенската информационна система. Вчера, служители на КАТ – прегледи проверели джип Мицубиши „Паджеро” със сливенска регистрация. Автомобилът бил закупен от жител на областния град и трябвало да бъде пререгистриран. Служителите на реда установили, че паджерото е обявено за международно издирване от Испания през месец март 1997 г. Уведомени са сектор „Сирене” и Окръжна прокуратура – Перник. Работата по случая продължава.

Търговище. Група, „атакувала” селскостопанската продукция на местна кооперация, е задържана тази нощ. Около 2.30 часа, служителите на реда предприели поредна проверка в землището на търговищкото с. Здравец и се натъкнали на петима души, които точно в този момент усърдно обирали царевицата. М.С. /38 г./, А.Х. /38 г./, П.А. /19 г./ от с. Голямо ново и 17-годишен жител на Търговище вече били натоварили близо 800 кг от стоката. Работата по документирането на случая продължава, откраднатата продукция е конфискувана.

София. Двама непълнолетни са задържани тази сутрин, минути след извършено от тях престъпление. Около 6.00 часа, на автобусна спирка на ул. „Житница” те нападнали в гръб 58-годишна жена, издърпали от ръцете й дамската чанта с лични документи, мобилен телефон и пари и избягали към кв. „Факултета”. На помощ на жертвата, която се развикала, се отзовал минаващ оттам автопатрул от Трето РУП. Потърпевшата дала описание на извършителите и след броени минути на бул. „Н. Мушанов” те били засечени от полицаите. В единия от тях е намерен откраднатият мобилен телефон. Непълнолетните показали на полицаите мястото, на което докато опитвали да избягат изхвърлили чантата. Двамата са  отведени в Шесто РУП, на територията на което е извършено престъплението. Работата по случая продължава. 16-годишните са известни на инспекторите от Детска педагогическа стая за множество кражби на територията на столицата. Предстои доклад на материалите в Софийската районна прокуратура.
Криминалисти от столичното Шесто РУП задържаха рецидивист, специализирал се в извършването на домови кражби. В края на месец август т.г. 28-годишният М.Ц. - Гущера разбил бравата на входната врата на къща в кв. „Княжево” и отнел газов пистолет „BLOW Mini”, подготвил за изнасяне два телевизора, но нещо му попречило. В хода на разследването криминалистите установили и негов съучастник, който се издирва. Образувано е досъдебно производство. Гущера е криминално проявен и осъждан за множество кражби от жилища и офиси. Към момента има седем висящи наказателни производства и 26 присъди. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура, на М.Ц. е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по установяване и на други, извършени от него престъпления, продължава.
Полицаи от отдел „СОД” задържаха крадци на електрически проводници, минути след извършеното от тях престъпление. Снощи автопатрул на СОД забелязва в района на МК „Кремиковци” съмнителна група мъже, които се суетяли около три леки автомобила. Служителите на реда се прикрили в района на пътя между кв. „Ботунец” и с. Долни Богров. След около час трите автомобила, движещи се в група, наближили устроената им засада. При подаден сигнал да спрат, шофьорът на една от колите направил опит да избяга, но уви – оказало се, че пътят му е преграден. Колата-беглец “БМВ” шофирал Т.И. /35 г./, а заедно с него пътували братята Е.К. /22 г./ и Д.К. /20 г./. В багажника на автомобила били открити осем, навити в кръг, медни проводника. В другите два автомобила - „Фиат Пунто”, управляван от К.Л. /44 г./, и „Ситроен”, шофиран от Р.Е. /24 г./, не били намерени крадени вещи. Изяснено е, че и петимата задържани са криминално проявени за кражби. Работата по случая продължава. Предстои доклад на материалите в Софийската районна прокуратура.
За кражба на метал в Девето РУП е задържан криминално проявен и осъждан мъж. 37-годишният К.Н. бил засечен на 14 септември в двора на научно-изследователския институт в столицата. Той тъкло опитвал да нарами метална лира, когато белезниците щракнали на ръцете му. На осъждания за кражби мъж е наложена 72-часова мярка за неотклонение. По случая е образувано досъдебно производство.

ПБЗН. Огнеборци и спасители от Белово и Пазарджик извадиха млада жена, паднала в кладенец. Сигнал за инцидента бил подаден снощи малко след 20.00 часа. Съсед на жената от беловското с. Дъбравите дочул едва доловими викове. След като разбрал, че те идват от дъното на кладенеца в съседния двор, незабавно подал сигнал. На мястото пристигнали огнеборци от РСПБЗН-Белово и екип на „Спешна помощ”. Кладенецът бил с дълбочина над 15 м, а на дъното имало воден слой, имало реална опасност жената да се удави. Затова пожарникарите спуснали стълба, вързана с въжета, на която пострадалата успяла да се покатери. Междувременно на помощ се притекъл и специализиран екип на група „Аварийно–спасителна дейност” при ОУПБЗН-Пазарджик, оборудван с алпийска екипировка. Бързо била изградена система от въжета, завършващи със спасително седло, с помощта на което 35-годишната жена от Костенец била извадена и спасена без сериозни травми или наранявания.

ПТП. Тежка катастрофа стана тази сутрин в района на Сливен. Сигналът за пътния инцидент, възникнал на около 200 м  от разклона за сливенското село Тополчане, е подаден към 7.30 часа. По първоначални данни л.а „Опел” със старозагорска регистрация, движещ се по посока на ПВ”Петолъчка”, е навлязъл в насрещното движение и челно се е ударил в  „Мазда” с бургаска регистрация. Според данните до този момент на място от удара е загинал шофьорът на опела, а трима от спътниците му са настанени в болница в тежко състояние.  За щастие водачът на маздата и съпругата му, която била бременна не са  пострадали тежко. Жената веднага била откарана в болницата, където родила живо и здраво дете. По случая е образувано досъдебно производство.
 
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето