Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София област. С полицейска мярка за 24 часа в РУП-Ботевград е задържана 55-годишна жена, която след пиянска свада пребила до смърт бившия си приятел. Инцидентът станал вчера през нощта -  М.В. се прибрала в дома си в с. Липница, където заварила на трапезата брат си, снаха си и 63-годишния си експриятел  и се присъединила към компанията. След солидно количество алкохол роднините й се качили на втория етаж да спят, а бившата двойка продължила с надпиването. Скоро под въздействието на алкохола мъжът започнал да нагрубява и  напада М.В., а в отговор жената грабнала брадва и нанесла фаталните удари по главата му. Сигналът за случилото се подал братът на М.В. около 07.30 ч. На място пристигнали полицейски и медицински екип. Тежко раненият мъж починал на път за болницата. Дежурна оперативна група от ОДМВР-София извършила оглед, образувано е досъдебно производство. М.В. е  осъждана за неплащане на издръжка, уточняват оп областната дирекция.

Известен на полицията за притежание на наркотици врачанин е задържан с близо два килограма полусуха марихуана. Вчера около 19.00 ч. в РУП- Самоков сигнализирали служители на  СДВР, които охранявали вододайната зона на язовир “Бели Искър”- в района се мотаел съмнителен мъж, той се движел в забранената за външни лица територия. Полицаите го проверили и установили самоличността му – Д.Т. /30 г./ от Враца. Оказало се, че мъжът носи найлонова чанта, пълна с пет плика полусуха маса марихуана с приблизително тегло 1,780 кг. След сигнала в РУП-Самоков на място пристигнала дежурна оперативна група. Криминално проявеният е задържан в полицията за 24 часа, а наркотикът е иззет. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 354А от НК.

София. След опит за убийство извършителят е задържан от криминалисти на Девето РУП. Вчера по обяд в апартамент в ж.к. „Връбница” възникнал скандал между 77-годишния собственик и 27-годишния С.К., с когото внучката на дядото живеела на семейни начала. Караницата се разразила заради изгоряла крушка в коридора на жилището. За да предотврати напрежението, дядото излязъл от апартамента и се обадил на сина си. Минути след това синът и 60-годишният съпруг на сестра му пристигнали на адреса, а когато се качили в апартамента започнало “второто действие” на семейната сага - при схватка въоръженият с кухненски нож С.К. ранил тежко 60-годишния, после замахнал и към бащата на момичето. Този път ударът му бил неточен  - опонентът на С.К. го издебнал и успял да изтръгне ножа от ръцете му.Младият мъж направил опит да избяга, но минути по-късно бил задържан от криминалисти на столичното Девето РУП. Пострадалият мъж е откаран по спешност в болница. По първоначални данни, той е с изключително тежки вътрешни травми и с опасност за живота.С.К. е криминално проявен за хулиганство и осъждан за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.2 от НК. Работата по случая продължава.

Досъдебно производство е образувано в Първо РУП срещу 24-годишен столичанин.  На 17 септември, около 19.45 часа, на тел.112 бил получен сигнал, че на улица в кв. „Редута” лежи мъж в безпомощно състояние. Пристигналите на място автопатрул и екип на спешна медицинска помощ заварили 50-годишния във видимо нетрезво състояние, главата му цялата била в кръв. Пострадалият бил откаран в болница, където малко по-късно починал. В хода на разследването криминалистите установили, че часове преди инцидента той и 24-годишният С.Т. – негов познат, разпивали. После се скарали за пари и скандалът прераснал в побой. На местопроизшествието са извършени огледи и са иззети следи и веществени доказателства. На задържания С.Т. е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.

41 пликчета амфетамин са открити тази нощ при рутинна проверка, извършена от столичните служители на сектор „Престъпления по пътищата”. Около 3.30 часа на КПП с. Бистрица те спрели лек автомобил „Фолксваген Пасат”, шофиран от П.Д. /28г./. С него пътувал и столичанинът Л.З. /26г./. Последвало претърсване в колата, където в мъжка чантичка на задната седалка полицаите намерили голяма част от пликчетата с дрога. При обиск в Л.З. те се натъкнали на още три пликчета с амфетамин. На място са извършени необходимите процесуално следствени действия. В Осмо РУП е образувано досъдебно производство. На П.Д. е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.

Кърджали. Възрастна жена стана жертва на телефонни измамници. 78-годишната кърджалийка попаднала в познатата схема – непознат мъж съобщава, че дъщеря й е катастрофирала и при инцидента е починало дете. Измамникът предлагал съдействие срещу заплащане. За да отърве дъщеря си от „сериозните неприятности” възрастната жена предала доброволно 980 лв. и златен пръстен на посочен посредник. По случая е образувано досъдебно производство за измама.

Три килограма насипен тютюн са иззети при специализирана операция. Полицаите открили 1,620 кг нарязан тютюн и 44 кутии цигари без бандерол в търговски обект в областния център. Още 1,330 кг тютюн били намерени в съседен магазин. Нелегитимната стока е иззета. Образувани са досъдебни производства за държане на акцизни стоки без бандерол.

Благоевград. Антимафиоти иззеха 70 кг марихуана при поредна операция, насочена срещу производството и разпространението на наркотични вещества. На 17 септември на територията на РУП-Петрич била извършена проверка в дворно място в с Ключ. Имотът бил собственост на Х.С. /58 г./ от същото село. Антимафиотите открили 7 корена от канабис. В хода на операцията от градина, собственост на В.Т. /81г./ от с. Яворница проверяващите попаднали на други 12 кг индийски коноп. По двата случая са образувани полицейски дознания.

Стара Загора. Почерпен джигит се опита да избегне полицейска проверка. Вчера около 05.00 часа сутринта на кръстовището на старозагорските улици «Ген. Гурко» и «Св. Патриарх Евтимий», полицейски служители подали сигнал за спиране на лек автомобил «БМВ» с бургаска регистрация. Шофьорът не се подчинил, натиснал газта и потеглил в обратна посока. Минути по-късно колата била засечена северно от бл. 10 в кв. «Самара – 3» и спряна. Оказало се, че зад волана стои видимо почерпеният Д.И./27г./ от с. Бояново, а с него пътували двама старозагорци на 25 и 27 години. Водачът бил тестван с дрегер – апаратът отчел „скромните” 1,17 промила. Като разбрал, че не може да отърве санкциите, Д.И. предложил на униформените служители да се разберат без излишни разправии и подал на единия банкнота от 20 лева. Последвало незабавното задържане на шофьора, срещу когото е образувано досъдебно производство.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето