Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Велико Търново. Свищовски полицаи задържаха 49-годишен мъж, участвал в схема за телефонна измама. Вчера около 13.45 часа на домашния телефон на 71-годишна жена се обадил непознат, представил са за д-р Маринов от свищовската болница и казал, че при него се намира дъщеря й, на която трябвало да бъде направена операция на крака. За тази цел възрастната жена трябвало да заплати лечението на дъщеря си, което според „мнимия” лекар възлизало на 48 000 лв. В разговора жената уточнила, че в момента може да предаде само 10 000 лева. Двамата се уговорили за мястото и часа на срещата. След разговора с непознатия обаче,  тя се усъмнила в думите му и подала сигнал в полицията. Половин час по-късно „докторът” бил заловен на кръстовище в града, където трябвало да получи парите. Оказало се, че това е П.Д. /49г./ от Силистра. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство за измама. Работата по случая продължава. 
Непълнолетен задигна джип, катастрофира с него и след това го изостави. Вчера около 21 часа в РУП – Свищов бил получен сигнал за откраднат  „Опел Фронтера”, паркиран пред жилищен блок в града. Екипи на полицията се натъкнали минути по-късно на возилото, изоставено на друга улица в крайдунавския град. При извършения оглед било установено, че по джипа има нанесени материални щети, след пътен инцидент. След проведени оперативно издирвателни действия полицаите установили извършителя - 17-годишен от русенското с. Кошарна. Задържан е за 24 часа, работата по случая продължава.

Кърджали. 9,8 кг нарязан тютюн и 440 къса цигари без бандерол са открити в частен дом в областния център. Полицаи от РУП-Кърджали са извършили проверка в къщата на С.А./59г./ и са открили нелегитимната стока, която е иззета. По случая е образувано досъдебно производство за държане на склад на акцизни стоки без бандерол. Още 70 кутии цигари без бандерол са иззети от лек автомобил “Ауди”, управляван от Е.В./40г./. Колата била спряна за проверка до бл.”Младост” в областния център. Образувано е досъдебно производство. 140 къса цигари са открити и иззети от хранителен магазин в село Чорбаджийско при проверка, извършена от полицаи от РУП-Кирково.
За хулигански действия трима са задържани в РУП-Ардино. С.Т./3г./, Р.Т./29г./ и Ю.Т./36г./ се скарали с 21-годишен и му нанесли побой. Инцидентът е станал в заведение в гр.Ардино след свада за момиче. Извършителите на побоя са задържани. Образувано е досъдебно производство за хулиганство.
Мъртъв под дърво в землището на село Звиница, е бил открит 64-годишен от село Татково. Мъжът бил намерен при организирано издирване от местни жители, след като излязъл да събира дърва и не се прибрал. Дежурна оперативна група от РУП-Кърджали е извършила оглед на мястото. По първоначални данни мъжът е рязал клон на дърво, паднал е и е загинал. Трупът е транспортиран за аутопсия в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето