Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Велико Търново. Опасно оръжие и арсенал боеприпаси са иззети от криминално проявен. Газов пистолет, пригоден за произвеждане на единични изстрели със саморъчно изработени патрони, 92 саморъчно изработени патрона, различен калибър и сачми намериха служители от РУП – Велико Търново в хода на процесуално-следствения действия във връзка с водено в РУП досъдебно производство за кражба. Претърсено е жилище във Велико Търново. По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Изяснено е, че оръжието и боеприпасите са на 50-годишния З. И. от областния град, известен на полицията и осъждан. Привлечен е в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.

Ямбол. Вчера в РУП-Елхово са получени сигнали за незаконно притежаване на оръжие от двама жители на с.Стройно, област Ямбол.  След проверка на адресите им в селото и в Ямбол, от Г.К. /85г./ са иззети 3 самоделни бойни пистолета, пистолет тип ,,Наган” и газов ,,Екол”, преработен в боен, а също и боеприпаси за тях. От дома на С.Д., негов връстник, е иззето огнестрелно оръжие тип револвер и 10 патрона за него. По двата случая работят криминалистите от РУ,,Полиция”-Елхово.

Смолян. Към 16 часа вчера, в маданското с.Мъглища, при претърсване в дома на М.К. /20 г./ служители на РУП – Мадан намерили 200 гр. суха листна маса от рода на конопа, която при тестване с полевия наркотест е реагирала на марихуана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУП - Мадан. М.К. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Габрово.При претърсване в апартамент на ул. "Хан Аспарух" в Севлиево, е намерена и иззета сурова зелена листна маса - 3,500 кг, която при полевия наркотест реагира като канабис. Установено е, че наркорастителността е собственост на 17-годишно момче от Севлиево. По случая в РУ “Полиция” Севлиево е започнало досъдебно производство.


Перник. 380 къса цигари и 48 литра алкохол без бандерол са иззели вчера служители на Икономическа полиция. Органите на реда проверили жилищна сграда в Радомир, собственост на 49-годишната П.Г. При претърсване на помещенията са намерени и иззети 48 литра ракия и 200 къса цигари без акцизен бандерол. При проверка на таксиметров автомобил, управляван от перничанина П.С./38 г./, са открити 180 къса цигари. Колата е спряна на ул. „Св. св. Кирил и Методий” в областния център. На двамата ще бъдат съставени актове за административни нарушения от представители на Митница София.
Двама са задържани от служители на Първо РУ „Полиция”  - Перник за побой над възрастен мъж. Инцидентът между тримата криминално проявени е възникнал вчера, около 19,50 в пернишкия кв. „Стара Тева”. 36-годишният Б.И. и П.Г./45 г./ влезли в пререкания с 69-годишния Г.Н. Възрастния мъж извадил газов пистолет за да се отбранява и тогава двамата му нанесли побой с три счупени ребра и кръвонасядане около очите. Настанен е в болница за лечение, а другите двама са задържани за 24 часа с полицейска заповед. Оръжието е иззето и работата по случая продължава.

Враца. 750 кутии цигари без бандерол са открити в хода на специализирана полицейска операция, проведена вчера в Оряхово. Проследени са двама след като получили куриерска пратка. Проверени са  Е.Д./40-годишна/ и  Е.Д./34г./ от с. Лесковец, докато пренасяли 3 кашона. В тях са намерени 750 кутии цигари,  без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство.

ОДМВР-София. Пиян шофьор блъснал един от работниците, ремонтирали участък от пътя в с. Челопеч и избягал от мястото на инцидента. Служители на РУП-Пирдоп установили и задържали водача на возилото. Инцидентът станал вчера следобед в с. Челопеч, а сигналът в полицията бил подаден на тел. 112 около 17 часа. Пристигналите на място полицаи установили, че шофьор на лека кола “Опел Астра” преминал участък от пътя в ремонт, без да се съобрази с пътните знаци, поставени съгласно изискванията. Блъснал ги, преминал покрай бетонните ограждения и спрял в ремонтирания участък. При инцидента бил ранен един от работниците – И.К. /57 г./ от с. Червен бряг, община Дупница.  Пострадалият е транспортиран в софийската болница “Св. Анна”, без опасност за живота. Виновният водач слязъл от возилото и избягал от местопроизшествието. Много скоро полицаите го открили в притежаван от него наследствен имот. С.Ш. /29 г./ от Челопеч бил задържан в полицията за 24 часа. Алкохолната му проба показала 1,35 промила. По случая било образувано досъдебно производство.
Внучка, откраднала златните пръстени на баба си установиха криминалисти от районното управление в Ботевград. Преди два дни в полицията бил получен сигнал за взломна кражба от къща в село край Ботевград, от която били отмъкнати  три златни пръстена. В хода на разследването се установило, че непълнолетната внучка на семейството извършила кражбата, а накитите дала на свой авер да ги продаде. След бързата намеса на полицаите, бижутата били иззети. Непълнолетното момиче признало стореното пред инспектор от Детска педагогическа стая и след снемане на обяснение, било предадено на родителите.
Вчера през нощта в РУП-Самоков е получен сигнал за пожар на едноетажна постройка и дървена барака на ул. “Ихтиманско шосе”. Екип на местната РЗПАБ потушил огъня, а дежурна оперативна група извършила оглед, при който, под останките на изгорялата дървена барака е открит изгорял човешко тяло. Изяснено е, че изгорелият е 56-годишен от Самоков. Няма данни за умишлен палеж и не са констатирани следи от насилие.По случая се води досъдебно производство.

Кърджали. 1600 долара и 1500 лв. бяха предадени вчера на телефонни измамници от 77-годишна в Кърджали. За пореден път е сработила схемата с катастрофа, причинена от близък човек. На домашния телефон около 11,30 часа вчера се обадил непознат мъж, който се представил за адвокат. Той поискал 10000 лв. - необходими за освобождаването на сина на възрастната жена, попаднал в ареста, след като при пътнотранспортно произшествие убил дете. Около 3 часа измамниците обработвали жертвата по телефона и когато тя събрала спестяванията си, непознат мъж пристигнал до жилището, за да прибере сумата. От началото на тази година на територията на Кърджалийска област телефонните имами са 9. Десетки са хората, които са отказали да преговарят, защото са разбрали, че се опитват да ги измамят. Независимо от многократните предупреждения на полицията и разясненията на полицейските инспектори, възрастни хора продължават да предават пари, паникьосани от “лошите вести”, въпреки че са знаели за най-популярните измамни сценарии. Полицията отново напомня на хората да не влизат в договорки с непознати по телефона по какъвто и да е било повод.

Търговище. Снощи към 22,40 часа, в апартамент в кв. “Запад”- Търговище неизвестен прострелял в двата крака с малокалибрен пистолет 30-годишен от Търговище, познат на полицията. Той е откаран в болницата и е настанен за лечение без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство. Прострелването е станало на входната врата на апартамента, в който пострадалият живеел под наем. Той е познат на полицията за разпространение на наркотици, сводничество, причиняване на телесна повреда. За разпространение на дрога е излежал 6-годишна ефективна присъда. Полицията издирва извършителя.


Пловдив. Жена бе заловена при опит за грабеж в Пловдив. Вчера около 14 часа в апартамент на бул.”6-ти септември” 81-годишна пенсионерка била нападната от непозната жена, която влязла в дома й през незаключена входна врата. Тя напръскала възрастната жена със спрей и се опитала да й отнеме портмонето. Собственичката на жилището и съпругът й успели да попречат на нападателката да избяга и извикали полиция. Пристигналите на място служители от Второ РУП  установили, че грабителката е З.Л./38 г./ от Съединение, известна на полицията и осъждана. Тя е задържана в ареста за 24 часа. По случая е образувано незабавно производство.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!