Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Монтана. Инсцениран грабеж на игрална зала за 10 000 лв. в Лом разкриха полицаите от РУП Лом. На 22 септември в 19.06 часа от игрална зала в града бил получен сигнал за извършен грабеж на около 10 000 лв. Парите били отнети, след като управителката - Ц.Т./36 г./ от Лом, била нападната и завързана със самозалепваща бандажна лента. При извършеното разследване криминалистите установили, че 36-годишната жена за кратък период от време след серия злоупотреби е нанесла парични загуби на заведението в размер на 10 997 лв. За да прикрие липсващата сума, тя се договорила с 43-годишния С.Н. от Козлодуй - неин познат и редовен клиент на залата, и двамата планирали да инсценират грабеж. С.Н. намерил още един съучастник - 29-годишният Т.В. от Козлодуй, криминално проявен и осъждан. Според уговорката на 22 септември 29-годишният Т.В. влязъл в игралната зала през помощен вход и в офиса на втория етаж завързал със самозалепваща бандажна лента управителката, без да отнема пари или вещи. По-късно жената подала сигнала, че липсват 10 997 лв. В хода на работата са проведени редица процесуално-следствени действия и са събрани свидетелски показания, част от тях дадени пред съдия от Районен съд - Лом, както и самопризнания на участниците в инсценираното престъпление. Работата по случай продължава с оглед извършено престъпление по смисъла на чл. 201 от НК.

Благоевград. Специализирана операция след получен сигнал за държане и отглеждане на наркотични вещества, проведена вчера на територията на Сандански. В нея участваха служители от териториалното звено „Борба с организираната престъпност” и РУП-Сандански. В  хода на акцията беше проверена гориста местност в местността „Лиляко” , в землището на с. Стара Кресна. Там антимафиотите откриха засадена и отгледана нива със 236 зелени тревисти растения – канабис. В нивата беше открито още и сухо зелено, кафяво тревисто растение – канабис, с тегло 2.060 кг. Уведомена е районната прокуратура в Сандански, образувано е досъдебно производство по чл.354 в, ал.1, пр.2 и чл. 354 а, ал.3 пр 2 от НК. Работата по случая продължава.
 
Кърджали. Извършител на кражба на 340 лв., 105 турски лири и 20 евро от частен дом в Момчилград беше разкрит и задържан в полицейското управление. Около 16 часа в петък непознат младеж влязъл в двора на 75-годишен мъж и го попитал дали има желязо за изкупуване. Възрастният човек поканил мнимия търговец, който незабелязано успял да открадне портмоне от една от стаите. След като забелязал кражбата, потърпевшият съобщил в полицията. От проведените издирвателни действия е залавен извършителят С.К./22г./ от близко село край Момчилград. Той успял да похарчи по-голяма част от парите. Върнал 100 лв. на собственика. Образувано е досъдебно производство.

Стара Загора. Вчера сутринта служители от Първо РУП спрели за проверка В.Д./18г./. У него полицаите открили четири топчета, съдържащи наркотично вещество от неустановен вид, с общо тегло 4 грама. В.Д. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Назначени са експертизи за установяване вида на наркотика. Работата по случая продължава.
Вчера около 12 часа на пътя Стара Загора - Чирпан, в района на „Ханче Яворово”, служители от РУП- Чирпан са извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф”, със старозагорска регистрация, управляван от 35 годишния Т.С. от Стара Загора. В колата били намерени около 2500 кутии цигари „Best Man”, без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!