Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

СДВР. Служители на икономическа полиция от Пето районно управление задържаха измамница при опит за теглене на голяма парична сума от чужда банкова сметка. Перничанката М.Д. /46 г./ остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”. През октомври служителите на реда получили информация за предстоящо теглене на над 112 000 лева от срочен влог с фалшиво удостоверение за наследници и акт за смърт. В хода на разследването се установило, че жената, представила в банката неистинските документи, е известната на полицията перничанка. Тя се представила за наследница на починалата Л.Т. /81 г./. Междувременно станало ясно, че собственичката на банковата сметка е жива и няма наследници. На 28 октомври от банката съобщили, че М.Д. е в банков клон в столицата и попълва документи за теглене на парите от сметката на собственичката. След бързата реакция на полицаите са задържани измамницата и две жени –  софиянките Ц.Ц. /28 г./ от кв. „Западен парк” и Г.В. /34 г./ от ж.к. „Дружба”, които я чакали на паркинга с лека кола „Мерцедес Е 250”. Трите жени били доведени в районното управление и задържани с полицейска мярка за 24 часа. М.Д. е регистрирана за кражба, а  Ц.Ц. – за длъжностно присвояване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 212, ал.5 от НК – документна измама в особено големи размери. Материалите са докладвани на Софийска градска прокуратура. Авторката на деянието е с постоянна мярка „задържане под стража”.
Във връзка със задържания преди няколко дни от криминалисти на столичната дирекция и Пето районно управление извършител на две блудства, действал на територията на ж.п. гара „Подуяне” С.С. /39 г./ , от СДВР апелират и други жени, ако са станали жертва на нападателя, да сигнализират на тел 112 или да съобщят в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.
Криминалисти от Първо РУП-СДВР с помощта на гражданин задържали рецидивист, извършил серия домови кражби през последните два месеца на територията на Първо, Седмо и Девето районни управления. Й.К. /35 г./ от София е задържан с постоянна мярка. Криминално проявеният мъж излязъл от затвора на 30 септември и се върнал към стария занаят – кражби от къщи и апартаменти. Преди месец собственик на жилище в кв. „Редута” съобщил в полицията за мъж, който проникнал във входа на кооперацията  като взломил с отвертка външната врата. Крадецът побягнал навън, изненадан от появата на собственика. Бдителният гражданин предоставил записа от охранителната камера на полицейските служители и те веднага идентифицирали крадеца – Й.К. от кв. „Редута”. В хода на разследването станало ясно, че на 17 ноември през нощта проникнал през незаключена врата в къща на ул. „Околчица” и откраднал два лаптопа, айпод и ключове за семейния автомобил на собствениците. Той влязъл безшумно и отмъкнал вещите от спалнята, където спели собственичката и детето й. По идентичен начин на 25 октомври мъжът влязъл в къща на ул. 593 в кв. „Слатина”, откъдето откраднал лаптоп, документи и 200 лева.
На 24 ноември служителите на реда задържали извършителя в дома на брат му в кв. „Редута”. При обиска служителите иззели златен часовник на стойност 55 000 евро, за който се установило, че е обект на кражба от жилище в ж.к. „Младост”. Авер на Й.К. предал с протокол за доброволно предаване лаптоп, отмъкнат на 25 октомври от къщата в кв. „Слатина”. Криминалисти установили и съпричастността му в извършване на няколко домови кражби на територията на Девето районно управление. Материалите по случая били докладвани на Софийска районна прокуратура. Многократно регистрираният за домови кражби Й.К. е с постоянна мярка „задържане под стража”. Разследващият екип продължава работата за документиране на престъпната му дейност.

Хасково. 25-годишен варненец е задържан за съхранение на дрога. Снощи около 22 часа димитровградските криминалисти спрели за проверка лек автомобил „Форд Транзит”, шофиран от варненеца. В задната част на колата полицаите открили полиетиленов плик с изсушена зелена листна маса с тегло 850 грама, която при полеви наркотест реагирала на канабис. При обиск у мъжа е открит още грам от същото вещество и таблетка с лого, реагирала при проверка на амфетамин. Варненецът е задържан за 24 часа по образуваното досъдебно производство. Още 8 грама канабис са иззели и свиленградските полицаи. В 23 часа снощи органите на реда били изпратени на ул “С. Румянцев” след повикване по сигнал за скандал. Станало ясно, че 60-годишна жена се спречкала с 20-годишния си внук. В хода на проверката е извършено и претърсване, при което в една от стаите е открита изсушената зелена листна маса, реагираща при полеви наркотест на канабис. Младежът е задържан до 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Кърджали. Притежател на наркотици е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. М.И./23 г./ е приведен от РУП-Кърджали в ареста на Областното звено за изпълнение на наказанията, след като при извършен обиск полицаи открили у него 29 дози хероин. М.И. бил спрян за проверка в района на заведение в центъра на Кърджали. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотични вещества.

Пловдив. Наркодилър е бил заловен в събота от пловдивските криминалисти при специализирана акция за противодействие на наркоразпространението в града. В хода на операцията били иззети над 55 грама кокаин. В събота на кръстовището между бул. „Васил Априлов” и ул. „Ген. Кюкчиев” полицаите задържали А.М. /25 г./ от Смолян докато предавал 0,788 грама кокаин на 29-годишния пловдивчанин П.Г. При последвалото претърсване в БМВ-то на А.М. и в обитавания от него апартамент на ул. „Белград” в Пловдив били намерени общо 56,469 грама кокаин, електронна везна, мобилни телефони и пари – 1000 лева и 150 евро. Дейността на пласьора е била наблюдавана повече от месец. Той и П.Г. са задържани за 72 часа в следствения арест. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.
31-годишен мъж бил заловен в момент на кражба вчера в Пловдив. Около 5 часа граждани сигнализирали в Пето РУП, че са задържали крадец, който разбил вратата на едно от избените помещения в бл. 273 в жк „Тракия”. Мъжът изнесъл от мазето близо 900 метра кабели на обща стойност около 1400 лева. Пристигналите служители на реда установили, че извършителят е Н.К. от Пловдив, известен на полицията и осъждан. Той е арестуван за 24 часа в районното управление.
Междувременно днес полицаи от Шесто РУП задържали тинейджър и младеж, направили опит за кражба в областния град. Това станало малко след полунощ на ул. „Вратцата”, когато пловдивчаните Д.М. /17 г./ и К.М. /21 г./ разбили кафе-автомат и се канели да откраднат монетите му, но били изненадани от минаващия автопатрул. Двамата младежи са задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Срещу тях е образувано бързо полицейско производство.
Полицията издирва шофьор, извършил кражба от бензиностанция в Пловдив. По първоначални данни вчера около 14 часа неустановен за сега водач на лек автомобил „Алфа Ромео” заредил гориво за 100 лева от бензиностанцията на бул. „Санкт Петербург” и потеглил с колата си, без да плати. Работата по случая продължават служители от Пето РУП.

Перник. В момент на кражба двама криминално проявени мъже били задържани от служители на “Магистрална полиция” при ОДМВР – Перник. В полицията бил подаден сигнал, че в с. Старо село неизвестни извършват кражба от нефункционираща бензиностанция. Органите на реда реагирали незабавно и на място били задържани известните на полицията Е.З./38 г./ и 32-годишния И.Г. от Перник заедно с товарен автомобил „Фиат Дукато”, собственост на по-младия. Мъжете са настанени в помещението за временно задържане за срок от 24 часа, а микробусът е иззет. Започнато е досъдебно производство.
Множество части и вещи от лек автомобил с неустановен произход са иззети от дома на батановчанин. Органите на реда проверили дома на 34-годишния Б.Р. в Батановци. Там открили и иззели различни части и вещи от лек автомобил, за които мъжът не дал никакви обяснения за произход. Същият е задържан за срок от 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.
Враца. Около 9 часа вчера, в районното управление в Мездра бил получен сигнал от Спешния център в града за приет мъж с порезна рана на гърдите. Незабавно започнало разследване по случая, в хода на което било изяснено, че в рано същия ден, около 5.30 часа, в кафене в с. Зверино възникнал скандал между И.И. /28 г./ от с. Оселна и Х.Х. /27 г./ от с. Игнатица. Скандалът прераснал в побой, а И.И. нанесъл порезна рана с джобно ножче, в гърдите на опонента си. След преглед в болничното заведение пострадалият е освободен. 28-годишният мъж е задържан в ареста за срок до 24 часа.

Благоевград. Полицейски служители от Първо РУП в града разкриха кражба на 4000 лева, извършена от апартамент в ж.к. “Еленово”. В резултат на незабавните и професионални действия криминалистите установили извършителя – 31-годишния А.С., син на собственика на жилището. Младият мъж бил открит в благоевградското казино и задържан. Той ще остане в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Вчера екипи на Първо РУП се отзовали на сигнал за престъпление в района на текстилния комбинат в областния град. На местопрестъплението служителите на реда заловили трима мъже, които разбивали бетонни капаци на шахти, през които минават кабели за високо напрежение, собственост на цигарен холдинг. Благоевградчаните А.Г. /35 г./ и А.С. /42 г./ и 19-годишният Н.А. от Петрич са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
          
Ямбол. Ръководител в земеделска кооперация в с.Савино сигнализирал в РУ”Полиция” – Тунджа, че в периода от 1 до 27 ноември са откраднати  600 литра дизелово гориво от комбайн, паркиран в двора на кооперацията в селото. В хода на издирването полицаите установили извършителите - Д.У./40 г./ от с. Скалица, община Тунджа, криминално проявен и осъждан, И.Н./33 г./ от близкото с. Миладиновци, и той криминално проявен и осъждан и Д.И./29 г./ от с. Крумово.

Гранична полиция. Тази нощ към 4 часа на ГКПП-Промахон пристигнал за влизане в България лек автомобил „Опел”, управляван от 39-годишния Р.Д. от Пловдив. Поведението на шофьора се сторило подозрително на граничните полицаи и те поискали на колата да бъде направена щателна проверка. На ГКПП – Кулата автомобилът е щателно проверен. В багажника му е открита чанта с 27 стека цигари от марката „RGD” без акцизен бандерол.  Водачът, който е задържан, обяснил, че закупил цигарите от непознат в Солун.  Цигарите са иззети от митнически служители. Уведомен е дежурният прокурор, работата по случая продължава.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето