Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Кърджали. Младеж, пласирал фалшива десетолевка, бе задържан снощи в районното управление в Момчилград. Сигнала за неистинската банкнота подал към 21.10 часа работник на бензиностанция. В резултат на незабавните издирвателни действия полицаите установили, че човекът, платил с фалшификата, е Д.К. /19 г./. Той заредил с гориво лек автомобил “Опел”, собственост на баща му. Преди няколко дни в същия обект било платено отново с неистинска десетолевка. При извършения оглед криминалистите изяснили, че иззетите две банкноти са ксерокопия. Тийнейджърът ще остане в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Пловдив. Двама старозагорци са заподозрени в извършване на грабеж в града. По първоначални данни в началото на месеца на ул. „Ген. Данаил Николаев” 81-годишна пенсионерка била нападната от двама непознати мъже, които издърпали златния й синджир с висулка. В резултат на оперативно-издирвателните действия извършителите, които са известни на полицията - Н.Н. /25 г./ и И.К. /23 г./, били задържани. С прокурорско постановление на двамата е наложена 72-часова мярка. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. Междувременно други двама известни на полицията мъже са били заловени вчера след извършена от тях кражба на стойност около 800 лева. В ареста на Второ РУП за срок до 24 часа са задържани пловдивчаните Д.Д. /28 г. / и Е.Т. /29 г./. Двамата са уличени в кражба на четирите гуми с алуминиеви джанти от лек автомобил „Пежо”, паркиран на ул. „Просвета”, извършена в неделя срещу понеделник.

Велико Търново. Полицейски служители от РУП–Елена задържаха четирима крадци на кабел. Вчера, около 2.20 часа, на пътя Златарица – с. Равново полицейски служители спрели лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 41-годишният В.П. от Несебър. С него пътували и трима мъже от Котел - З.А. /28 г./, Г.Т. /30 г./ и 25-годишният К.А. При извършена проверка в багажника на колата униформените открили осем метра многожилен меден проводник, ръчна ножовка и лопата. Установено е, че кабелът, собственост на телекомуникационна компания, е откраднат от подземно трасе Златарица–с. Равново. Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми Наложени са им мерки за неотклонение „подписка”. По случая е образувано бързо производство. 

Стара Загора. Час преди полунощ вчера в близост до училищна сграда служители на второ РУП извършили проверка на 23-годишния С.Л. У младия старозагорец полицаите открили суха зелена тревиста маса, сгъната в станиол и поставена в кутия от цигари. Намереното количество, с тегло около 1 г, реагирало на марихуана при полевия наркотест. С.Л. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

ПБЗН. Вчера малко след 18.00 часа в РСПБЗН-Панагюрище е получен сигнал за пожар в землището на Копривщица. След като била направена връзка с ОУПБЗН-София, станало ясно, че пожарът е възникнал в района на Копривщица и се разпространява основно върху сухи треви, ливади и малка част от горския фонд. Два часа по-късно огънят навлязъл и на територията на Пазарджишка област. Незабавно е създадена организация и са предприети спешни марки за ограничаване на пожара. Рано тази сутрин действията по гасене са започнали на два фронта - от връх „Бунай” по посока към Панагюрище и по посока към Стрелча. В зоната на пожара са мобилизирани общо 40 огнеборци и наличната техника от районните противопожарни служби в Панагюрище, Пазарджик и Пещера, спасители от ОУПБЗН-Пазарджик, около 100 служители на Районното управление по горите-Пазарджик и доброволци. Съдействие на пожарникарите оказват и кметовете на Стрелча и Панагюрище. При необходимост в готовност за оказване на помощ при потушаване на огъня са и служители от полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик. Голямо промишлено предприятие от Панагюрище също е изпратило в помощ на огнеборците при потушаването на стихията свои служители и автомобилна техника.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето