Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Плевен. Монети и върхове на копия иззеха антимафиоти при специализирана акция в Червен бряг. Вчера към 7.30 часа те атакували две жилища в града. В апартамента на 37-годишен попаднали на колекция от 50 антични монети, връх на копие, метални фрагменти от накити. В къщата на 39-годишен служителите на териториалното звено на ГДБОП открили други 70 антични монети, три дамски антични пръстена, металотърсач и други предмети с историческа стойност. Предстоят експертизи за установяване на датировката, произхода и стойността на антиките. За престъпление по чл. 278 НК е уведомена окръжна прокуратура – Плевен.

Кърджали. Столичанин е задържан за кражба на катализатори от автомобили в областния център. Д.Н./27 г./ е в ареста за срок от 72 часа. Гастрольорът бил спипан от полицаи докато свалял устройството от товарен автомобил “Ситроен”. От колата, с която се е придвижвал, са иззети два катализатора и два инструмента за рязане на тръби. Полицията издирва и втори мъж, замесен в кражбите. За последните няколко дни от паркирани коли в Кърджали са изчезнали 6 катализатора, уточняват от областната дирекция. Изяснява се съпричастността на задържания и към останалите случаи. Образувани са досъдебни производства.

Два фалшиви паспорта и свидетелство за правоуправление на МПС са иззети при операция на служители от териториалното звено на ГДБОП. Документите били открити при претърсване на дома на Б.Ф./35 г./ в Момчилград, предприето вчера. По първоначални данни мъжът е извършвал посредническа дейност за издаване на фалшиви документи. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Петима са задържани в полицейското управление в Кърджали за кражба на метална сирена от общински склад на отбранителна и мобилизационна подготовка и електрически стълб. Автопатрул на РУП-Кърджали забелязал двама мъже да мъкнат метална вещ към автомобил. При извършената проверка станало ясно, че Х.В./24 г./ и Е.С./29 г./ изнасяли метална сирена. Полицаите установили, че тя е открадната, след като била разрушена част от стената на склада. В района на пункт за вторични суровини в областния център полицаите задържали и други трима - Т.Т./35 г./, Н.Ю./35 г./ и 17-годишен, с откраднат и нарязан електрически стълб. По първоначални данни групата е пренесла товара с микробус, който се издирва. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Кюстендил. Рилски полицаи установиха извършители на кражби на метални предмети. По първоначални данни шестимата жители на квартал “Бараково” /на възраст от 14 до 28 години/ са откраднали два електромотора - от Помпена станция и от частен имот в Кочериново. Установено е, че след кражбата, те ги разфасовали, извадили близо 110 кг медни намотки и после ги предали на пункт за изкупуване на отпадно желязо в Благоевград. Групата се придвижвала с лек автомобил “Фиат”. Работата по установяване на съпричастността им и към други противозаконни деяния продължава.

Операции срещу незаконна търговия с акцизни стоки. При специализирани полицейски проверки в Кюстендил, Велико Търново и Монтана, проведени вчера, са иззети близо 33 000 къса цигари без бандерол.
11 780 къса от акцизната стока са открити при проверка на лек автомобил “Ситроен Ксания”, управляван от 40-годишния кюстендилец И.М. Проверката е извършена от служители на РУП–Бобов дол. По случая е образувано дознание.
Други 20 000 къса цигари без акцизен бандерол, старателно укрити в багажник на лек автомобил, са иззети при операция на служители от сектор БОП и ОДМВР-Велико Търново. Около 16.30 ч. на изхода от града в посока Ст. Загора те спрели за проверка „Мерцедес S 320 CDI”, управляван от 55-годишния Г.Г. от Мадан. 100-те стека цигари без бандерол от марките „Бест ман” и „Мерилин” са открити под кората на багажника на автомобила. Г.Г. е задържан за срок до 24 часа. Той е криминално проявен, срещу него има две криминални и 8 съдебни регистрации за кражби, грабежи и икономически престъпления. Образувано е бързо производство.  

1 000 къса незаконни цигари от марките "Бест ман", "Тоблус слимс" и "Манчестър" са открити и в два магазина за хранителни стоки в Лом. На материално отговорните лица в търговските обекти са наложени глоби по реда на чл. 123, ал. 1 от ЗАДС.

Смолян. Криминалисти на областната дирекция установиха двама 17-годишни любители на графитна „живопис”, които „изписали” стените на пет сгради в града. Полицаите действали по сигнали на местни жители, които осъмвали сутрин с надписи по къщите и офисите си. Младежите изографисвали фасадите в сигнално зелено. Те са предупредени и предадени на родителите им.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето