Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Перник. Незаконно продавани пиротехнически изделия са иззети вчера в Перник при проведена специализирана полицейска операция. Служители на Първо РУ „Полиция” проверили сергии и павилиони на Кооперативния пазар в областния център. От две сергии и от лек автомобил Рено „Меган” са иззети над 100 римски свещи, 51 ракети, стотици кутии с пиратки и други увеселителни изседелия. Срещу 44-годишната Р.К., 59-годишната Е.Е., 31-годишната Г.К. и 32-годишната М.С. са започнати досъдебни производства. Работата по документиране на случаите продължава.
Трима криминално проявени са задържани вчера от пернишки полицаи в момент на кражба. Органите на реда реагирали на сигнал от частна охранителна фирма. Гардовете алармирали, че неизвестни задигнали метален шкаф от офис на фирма, охранявана от тях. Полицаите действали мигновено и близо до охранявания обект задържали известните на полицията К.Й./23 г./, 19-годишния И.Й. и М.Н./23 г./, тримата от Перник. Шкафът е иззет, а триото - задържано за 24 часа с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Късо съединение е причината за възникналия сутринта пожар около рекламно табло на МОЛ „София” на бул.”Александър Стамболийски” в столицата. Огънят е унищожил около 350 кв.м. от фасадата на сградата.

Трима души са вдишали дим при пожар във Видин, възникнал след неправилно ползване на пиротехнически изделия. Сигнал за огъня е получен в първите минути на новата година - гори апартамент в жилищен блок в ж.к. “Гео Милев”. Пожарът е унищожил домашно имущество в жилището. С пристигането пожарникарите погасили пламъците, изведени са хората, които живеят там – две жени /56 и 28г./ и мъж. Те не са пострадали, но са вдишали дим, отведени са за преглед в местната болница. Изяснено е, че огънят е тръгнал от пиротехническо средство.

Водещи новини

Времето