Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Мъж беше заловен след извършен от него грабеж в града. Вчера във Второ РУП бил получен сигнал, че около 13 часа на ул.”Иван Вазов” 50-годишна жена е била ограбена. След привеждането й в безпомощно състояние след побой, е била отнета дамската й чанта с три мобилни телефона, 340 лева, кредитни карти и лични документи. В хода на разследването било установено, че грабежът е извършен от бившия й приятел – Д.А. /37 г./ от хасковското село Минерални бани. След случилото се мъжът, който е известен на полицията и осъждан за шофиране в нетрезво състояние, се укрил, но е бил заловен от полицията. Задържан е в ареста за 24 часа.
Още двама души бяха задържани за извършен от тях грабеж. На 31 декември в РУП-Раковски бил получен сигнал, че ден преди това около 14 часа 59-годишен мъж е бил ограбен в дома си в село Стряма. 54-годишната Е.Г. и Г.С./ 40 г./ след употреба на сила му отнели 6 500 лева. В резултат на бързите действия на полицаите двамата нападатели са били заловени. Е.Г. и Г.С., които са от Пловдив, са задържани в ареста за 24 часа.
Младеж беше заловен за кражба от църква в Раковски. На 30 срещу 31 декември от дървена каса за дарения в храма „Св. Архангел Михаил” с взлом са били откраднати 400 лева. В хода на разследването криминалистите заловили заподозрения в кражбата С.Я./ 25 г./ от същия град. Той е задържан в ареста за 24 часа.

Ямбол. Авторите на поредица взломни кражби от магазини в района на Елхово са задържани от полицията. В хода на разследването на кражба на 500 лева от магазин в елховското село Попово, на 1 януари са разкрити и задържани извършителите - С.С. /18 г./ от с.Кирилово, и 20-годишните И.С. от Ямбол и Ж.С. от с. Симеоново. При проведените процесуално-следствени действия било установено, че С.С., заедно с негов авер на 17 години от Ямбол, са автори на още две взломни кражби от търговски обекти в тунджанските села Коневец и Робово. На Ж.С. и С.С са повдигнати обвинения и остават в ареста за 72 часа. Елховските и тунджанските полицай продължават съвместно работата по случаите. Проверява се съпричастността на задържани и към други кражби в района.

Кърджали. Плик с марихуана е бил открит във връхната дреха на А.Е./35г./. Мъжът е бил проверен от полицаи от РУП-Кърджали на ул.”Екзарх Йосиф” в областния център. Намерената суха листна маса е била тествана и е реагирала на марихуана. Притежателят на дрогата е задържан, образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотично вещество.
В пожар е загинал 86-годишен жител на кърджалийското село Скалище. Сигналът, че гори къща в селото е подаден вчера през нощта. Екипи на звеното в Кърджали със седем огнеборци са били изпратени незабавно на мястото на произшествието. При пристигането на пожарникарите огънят е бил обхванал цялата сграда, а покривът паднал. След потушаването на пламъците и разчистването на останките е било намерено овъгленото тяло на обитателя на къщата, който живеел сам. Сградата е електрифицирана, но електрозахранването е било изключено. Възрастният човек се отоплявал с печка на твърдо гориво. Причините за пожара са в процес на изясняване. Дежурна оперативна група от РУП-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето