Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

СДВР. Патрулиращи полицаи от Първо районно управление задържаха криминално проявен и регистриран за притежание на кокаин. Л.А. /27 г./ бил засечен в нощните часове на 28-ми декември на ул. „Позитано”.  При обиск у него полицаите открили осем сгъвки с бяло прахообразно вещество /над три грама/, за което впоследствие станало ясно, че е кокаин. Л.А. е привлечен е в качеството на обвиняем с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 700 лева. По случая се води досъдебно производство.
Полицаи от Първо районно управление заловили наркоман след поредната кражба. На Коледа познатият на органите на реда софиянец П.К. /37 г./ разбил таванско помещение в кооперация на бул. „Евлоги Георгиев” и отмъкнал пет маслени картини. Когато излизал от входа на блока, бил спипан от полицейски патрул. Картините били иззети, а крадецът – доведен в Първо РУП. Известният за притежание на наркотици мъж бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, а П.К. – привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 195 от НК.
 
Бургас. На 30 декември в Първо Районно управление «Полиция» 34 годишна бургазлийка и приятелят й /24г./ съобщили, че са взломени стъклата на автомобилите им - «Ауди А 6» и «Хюндай Купе», паркиранина различни улици. Върху един от тях било оставено заплашително писмо за саморазправа. Същия ден бургазлията получил на мобилния си телефон обаждане от неизвестен номер – анонимен глас го заплашил с убийство и предупредил, че в една от колите е заложен взрив. Уточнил, че заканата няма да бъде изпълнена, ако младежът предаде 2 000 лв. Районът около автомобилите незабавно бил заграден, изпратен бил и екип на ДОТИ - ОДМВР Бургас, които проверили колите със специализирана апаратура и служебно куче, но взривно устройство не било открито. В резултат на предприетите от служителите действия, на улица «Сливница» е задържан 27-годишният А.Е. от Габрово - бегъл познат на бургазлията. А.Е. решил, че чрез изнудване ще се сдобие с необходимите пари, с които да покрие най-належащите си разходи. Той направил самопризнания по случая, с прокурорско постановление срокът на полицейското му задържане е удължен на 72 часа, предстои разглеждането на «постоянна мярка».

Сливен. В 3,41 часа на 31 декември в областната дирекция бил получен сигнал от тел.112 за задимяване в апартамент в блок в кв.”Даме Груев” в областния град. Към мястото са насочени дежурни екипи огнеборци, които проникнали в жилището и открили починал мъж. Пожарът е възникнал около 3,36 часа и е погасен 20 минути по-късно. Причините за пожара са в процес на изясняване. За случая веднага е уведомена дежурната оперативна група при ОДМВР и РУП-Сливен. Установява е самоличността на починалия – 59-годишен местен жител. При прегледа съдебният лекар открил нанесени рани по главата му. Извършен е оглед, иззети са веществени доказателства. Назначена е съдебна експертиза. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължават сливенските криминалисти.

Кърджали. Двама са задържани от автопатрул на РУП-Кърджали в момента на кражба на телефонен кабел в землището на село Македонци. С.Н./30г./ и А.С./19г./ изкопали около 7 метра кабел и така били нарушени телефонните връзки на няколко села в района. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Откраднатият кабел е иззет. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

Шумен. Тази сутрин около 4.50 часа на тел. 112 е получен сигнал, че неизвестни чрез взлом влезли в частен дом в с.Лятно и извършили грабеж. Пристигналият на място екип установил, че нападателите заплашили с оръжие 32-годишен мъж. По негови думи, отнели около 14 000 лева и златни накити. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

Ямбол. Полицията продължава разследването на инцидент, станал на 30 декември в центъра на града. Сигналът за скандал в нощно заведение бил получен около 4 часа. Веднага на място били изпратени два полицейски екипа. Установени са мъжете, предизвикали скандала, разпитани са свидетели. На потърпевшите участници в свадата Ж.М./22 г./, Н.Т./23 г./, Н.В./22 г./ и А.Т./29 г./ била оказана медицинска помощ, само Н.Т. бил оставен в болница за наблюдение. Няма пострадали случайни клиенти в заведението, уточняват от областната дирекция. Продължава работата по разследването на инцидента.

Хасково. В 11.00 часа в първия ден на новата година, на главния път Е-80 гранични полицаи открили тялото на 57-годишен мъж, жител на село Капитан Андреево. След подадения сигнал, пристигналата на място оперативна група, в присъствието на съдебен лекар установила, че по тялото има разкъсни рани, открили и следи от триене по гърба и крайниците. Според експертите най-вероятно става въпрос за пътен инцидент, причинен от неизвестен автомобил и водач. Образувано е досъдебно производство по указание на окръжна прокуратура, работата по случая продължава.

Пожарна безопасност и защита на населението. Двама мъже загинаха при пожари в домовете си. 44-годишен от с. Първомайци бе намерен от огнеборците, които след получен сигнал са отишли да гасят пожар в жилището му. Нелепият инцидент е станал вчера, около 8,30 часа. От извършения първоначален оглед е установено, че причината за възникване на пламъците е небрежност при боравене с огън, в който е унищожена покъщнина. По-късно справка изяснила, че загиналият мъж е имал психични проблеми и е бил освидетелстван. Той не за първи път палил огън в жилището си. Три часа по-късно в РУП – Свищов е получен друг сигнал за пожар в жилище в с. Деляновци. Пламъците обхванали двата етажа от къщата на 80-годишен. При опит да потуши огъня възрастният мъж паднал на земята, задушил се от дима и е обгорял. Намерен е от пристигналите на мястото пожарникари. Незабавно е откаран в свищовската болница с изгаряния от втора и трета степен по цялото тяло, където по-късно е починал. Причините за пожара са в процес на изясняване. Не е установена умисъл. По двата случая са образувани досъдебни производства.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето