Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Велико Търново. След упорити оперативни действия, проведени от служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» и разследващи полицаи от областната дирекция, е разкрит ползвател на подправена разплащателна сметка. В качеството му на обвиняем е привлечен 41-годишният Ч.П. от Варна, криминално проявен и осъждан за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, измама, ползване на неистински документи и грабеж. Служителите работили по случая от няколко години. Установили, че в периода от 21.06.2006г. до 16.03.2008г. на три пъти той е пазарувал в големи търговски вериги в Търново и Варна с преправени дебитни и кредитни карти. Те били издадени на негово име, но данните от магнитната лента били изтрити и вместо тях по картите е фиксирана информация от банкови сметки на хора, които живеели в чужбина. На Ч.П. е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража», по-късно мярката е променена в «парична гаранция».

След извършени незабавни заградителни действия служители на РУП – Павликени задържали петима мъже, рекетирали мъж заради неизплатена месечна вноска на дъщеря му. Вчера, около 13.30 ч. непознатите позвънили на вратата на 50-годишен жител на с. Стамболово и се представили за служители на кредитна фирма в Шумен. След като го нападнали и били, го натикали в джипа си и потеглили към Севлиево. По пътя принудили мъжа да иска пари от свои познати, за да погаси вноската от 80 лева, която 27-годишната му дъщеря им дължала по изтеглен заем. Човекът успял да се свърже с приятели, които да преведат парите и похитителите го освободили. Веднага след това той подал сигнал в полицията и в хода на предприетите светкавични действия служителите на реда засекли и спрели «Хюндай Галопер». В него били и петимата – 38-годишният Е. У. от В. Търново, 34-годишният Ц.Н. от Г. Оряховица, криминално проявен, 23-годишният А. А. от Шумен, 30-годишният С.К. от Търговище и 33-годишният Ж.А. също от Шумен, криминално проявен. Те са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. В РУП – Павликени е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

ОДМВР-София.Полицаи предотвратиха опит за самоубийство. Снощи около 19.30 часа на тел. 112 бил получен сигнал за мъж, който се движел залитайки по пътното платно в района на 7-ми километър на автомагистрала “Хемус” в посока София. Незабавно към мястото се насочили два автопатрула -  на областната дирекция и на РУП-Елин Пелин. Когато пристигнали забелязали мъжа да седи до парапета на моста на с. Елешница. Щом съзрял полицаите, той направил опит да се качи на парапета и заявил, че ще скочи. Дори обявил намерението си да го направи и утре, ако сега му попречат. Благодарение на проявения психологически подход и умело проведените разговори служителите разубедили мъжа. 32-годишният столичанин бил доведен в полиицята, откъдето след оформяне на нужните документи е предаден на  психодиспансера в София. По случая е образувана преписка.

Криминалистите от РУП- Ботевград задържаха 29-годишен, ранил с нож двама след пиянска свада в заведение. Сигналът за инцидента бил получен тази нощ около 02.00 часа от охранители на кръчмата. Пристигналите  униформени заварили на място местния жител В.М. - регистриран многократно за кражби. По първоначални данни тримата запивали на една маса. Когато количеството на изпития алкохол се повишило, нараснал и градусът на напрежение, стигнало се до саморазправа. Мъжете се нахвърлили на В.М., а той извадил нож и успял да рани единия /на 26г./в рамото, а другия /30г./ -  в китката и в гърба. На ранените е оказана медицинска помощ, животът им е вън от опасност.

Задържан е мъж, срязал гуми на такси в Своге. Инцидентът станал миналата седмица – в ранните часове шофьорът тръгнал да отключва паркираната си кола, когато видял, че  двете й гуми са зверски срязани. Човекът веднага се оплакал в полицията и в хода на предприетото разследване криминалистите влезли в дирите на А.М./26г/ от Своге.  Младият мъж имал връзка с дъщерята на таксиметраджията, но напоследък тя не отговаряла на телефонните му обаждания и изпратени съобщения. Това провокирало пренебрегнатия мъж и той излял „любовната си мъка” върху колата на баща й. А.М. е задържан за 24 часа.

Криминалистите от РУП- Ботевград задържаха десетокласник, подал фалшив сигнал за бомба в училище. “Шегаджията” е задържан след броени минути. Днес в 12.15 часа на тел. 112 бил получен сигнал за поставена бомба в кабинет на гимназия в града. Обаждащият се прекъснал връзката веднага след подаденото съобщение, без да предвиди, че телефонният му номер е регистриран в системата на спешния телефон. Незабавно към училището са изпратени криминалисти, които установили автора на злоумишленото обаждане - 16 - годишен ученик. Младежът решил в началото на часа по химия да се “пошегува”. Отведен е в РУП-Ботевград, работата по случая продължава.

София. Криминалисти разследват обстоятелствата около опожарен л.а. „Фолкваген Голф” с хасковска регистрация. Сигналът е подаден тази сутрин към 06.35 часа. Колата била паркирана в района на Обелски път между кварталите „Модерно предградие” и „Люлин”. Тя е собственост на 72-годишен мъж от Симеоновград. От огъня автомобилът е изгорял напълно.Извършен е оглед на място.

Пловдив. Още един мъж се е оплакал в полицията, че е бил измамен при наемане на работа. 51-годишният пловдивчанин  обяснил, че през септември миналата година дал на непознат 450 лева. Мнимият работодател му обещал да го вземе за шофьор във фирмата си и обяснил, че парите са за да му купи официални костюми. Установено е, че измамата е извършил местният жител П.К./ 40 г./. Както съобщихме преди три дни, той бе задържан в ареста на Второ РУП, след като бе уличен в същото престъпление – взел 300 лева от 42-годишен варненец с идентично обещание. След задържането му в полицията, П.К. е приведен в следствения арест  с наложена прокурорска мярка задържане в рамките на 72 часа.

Криминалисти работят по изясняването на обстоятелства, свързани с открито скимиращо устройство, монтирано на банкомат в града. Служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”действали след получен  сигнал. Устройството било поставено на банкомат пред клон на банка на територията на Трето РУП.

Служителите на реда разследват и посегателство върху християнски храм. Миналата нощ ключалката на входната врата на църква в Асеновград била разбита. По първоначална информация от светата обител неизвестни са откраднали четири бронзови свещници.

Кърджали. За нанесена травма на 2-годишно дете З.З./29г./ е задържан снощи в РУП-Кирково. Установено е, че при свада в дома на 32-годишна жена в село Дюлица мъжът блъснал момиченцето, което се ударило в детското легло и получило аркада на носа. След преглед в Центъра за спешна помощ във Фотиново детето е предадено на майката. Работата по случая продължава.

В полицейския арест за срок до 72 часа е преведен 20-годишният Д.Б. Установено е, че той е участвал в серия обири на кафе машини, извършени след разбиването им. Само в центъра на Кърджали по идентичен начин били изпразнени три автомата и още един – на ул. „Тутракан”. Изясняват се и други извършени от него престъпления. Образувани са досъдебни производства.

Въздушна пушка, преправена на бойна, е била иззета при проверка в дома на А.А./47/ - жител на с. Гняздово. Първоначално било установено, че пушката не е регистрирана в полицейското управление. След оглед от експерт станало ясно, че оръжието е преправено на бойно. Изяснява се за какво е била използвана пушката. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие.

Кюстендил. За хулиганско поведение спрямо служител на реда, на 26-годишна жена е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Гневът на младата дама бил провокиран от това, че след като паркирала на място, обозначено като забранено, автомобилът й бил закаран на наказателен паркинг. Днес съдия ще постанови размер на наказанието на 26-годишната В.Б.

Пазарджик. Дързък извършител на грабеж е заловен от служители на сектор „Криминална полиция”. На 9 януари около 22.00ч. на улица в града 68-годишен мъж бил нападнат от непознат. Грабителят използвал физическа сила и отнел портфейла на жертвата си с личните му документи и 410 лева. След почти 10-дневно разследване криминалистите стигнали до извършителя – 29-годишния Х.У. Той е задържан в ареста, а спрямо него се води дознание.

Служители на РУП-Пазарджик разследват опит на палеж на кола. Собственик на микробус „Мерцедес” забелязал малки пламъци около паркирания му автомобил. Минути след като набрал телефона на полицията, пристигнал екип от огнеборци, които изгасили огъня. Нанесени са материални щети по предната броня на мерцедеса и панорамното стъкло на мерцедеса. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е дознание. 
  
Монтана.
Досъдебно производство е образувано срещу монтански жител, подал неверни сигнали за помощ на тел. 112
Установено е, че само за една вечер – на 18 януари, задържаният 28-годишен Н.М., е звънял от мобилния си телефон в 20,15 ч. и в 21,40 ч.. На всичкото отгоре се е държал арогантно и грубо с униформените, повредил е и имущество в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 326, ал. 1 от НК. Срещу Н.М. има данни и за извършени престъпления по чл. 144, ал. 2 – закана спрямо длъжностно лице при изпълнение на задълженията му и чл. 216, ал. 4 от НК – повреждане на чуждо имущество. Работа по случая продължава РУП Монтана.

Над 6000 къса контрабандни цигари са иззети за ден при проведена операция на местните служители на реда срещу контрабандното разпространение на акцизна стока. Те претърсили адреси на територията на селата Комарево, Долни Цибър, Разград и Горно Озирово, където открили различните количества цигари без бандерол от марките "Don" "Голд Класик", "Бестман", "Натур блу "и "Пърл Слимс". Срещу собствениците са образувани досъдебни производства.

Нарушители на пътя. Водач, използвал фалшива шофьорска книжка, е задържан вчера в РУП-Момчилград. С.С. /38г./ бил спрян за проверка на ул.”Гюмюрджинска”, представил свидетелство за правоуправление, което се видяло съмнително на полицаите. При допълнителната проверка те установили, че снимката е негова, но имената са други. Образувано е досъдебно производство. Работата по продължава.

Полицаи от пловдивското Шесто РУП задържаха неправоспособен шофьор, блъснал в Пловдив пешеходка и избягал. Пътният инцидент е станал вчера около 15.00 часа на кръстовището на улиците „Калина” и „Храбрец”, когато шофьор на лек автомобил „Фолксваген Шаран” дал на заден и  ударил 67-годишна жена. Той не само не помогнал на падналата от удара пловдивчанка, но и побързал да изчезне.  Час след инцидента, Н.Н./25г./бил установен. Оказало се, че той дори нямал свидетелство за правоуправление. Жената е със счупена китка, информират от областната дирекция. Пишман шофьорът остава в полицейския арест в рамките на 24 часа.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето