Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Столични криминалисти разкриха грабеж на 30 000 лева, извършен от двама братя. Единият от тях – Големият ягуар е задържан в следствения арест за 72 часа, а другият е обявен за общодържавно издирване. След тримесечна упорита работа криминалисти от сектор „Грабежи” в СДВР стигнаха до авторите на тежкото престъпление, извършено през нощта на 27-и октомври миналата година. Тогава софиянец подал сигнал в полицията, че е бил нападнат пред дома си в кв. „Лозенец”. Двамата непознати, облечени в черни суичъри с качулки, му нанесли побой и отмъкнали черна кожена чантичка с 10 000 евро, 10 000 лева, мобилен телефон, документи и ключове от автомобил. Криминалисти започнали незабавно работа по случая. В хода на разследването полицаите стигнали до извършителите на тежкото престъпление – двамата братя с прякори Големият ягуар и Малкият ягуар. В петък служителите на реда задържали М.М. /31 г./ в апартамент в ж.к. „Връбница”, където се подвизавал без адресна регистрация. Брат му - П.М. /27 г. /, който живее в кв. „Банишора”, се укрива и в момента е издирван от полицията. И двамата братя са с богато криминално досие – регистрирани многократно за грабежи, кражби, осъждани. При обиска на М.М. полицаите иззели мъжката чантичка, обект на грабежа. Иззет е и мобилния телефон, който извършителите на престъплението успели да пласират в заложна къща в центъра на столицата. Материалите по случая са докладвани на Софийската градска прокуратура и още същия ден М.М. бил привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 199 ал. 1  т. 1 във връзка чл. 198 от НК и оставен в следствения арест за 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” пред Софийския градски съд. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на двамата братя.

Пазарджик. Пазарджишки антимафиоти иззеха наркотични вещества от апартамент в града. Вчера екип от териториалното звено „БОП” в Пазарджик извършил претърсване в жилище, ползвано от пазарджиклията П.З. /43 г./. Там спецполицаите открили пликове и станиолови топчета с прахообразни вещества, реагирали при направените полеви наркотестове на амфетамин, кокаин и хероин. Намерени са електронна везна, множество материали за разфасоване на наркотични вещества, суми от 750 лева и 75 евро. П.З. е задържан в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано полицейско производство
Двама мъже и жена, извършили кражба, бяха заловени от служители на РУП-Пазарджик. Вчера следобед екипи на РУП-Пазарджик засекли И.Х. /34 г. /, Х.О. /34 г./ и 30-годишната Е.Ю., всичките от областния град. Униформените установили, че тримата са извършили кражба на метална рамка от прозорец, както и дървени греди от промишлена сграда, собственост на частна фирма от Велинград. Щетите нанесени от извършеното престъпление са в процес на изясняване. Апашите са задържани за срок до 24 часа, спрямо тях е образувано бързо производство.

Пловдив. Полицията задържа четирима души, нанесли вчера побой на двама мъже и жена. Около 9.00 часа, в билярдна зала на пловдивската ул. ”Латинка” възникнал скандал между две 16-годишни момчета, които си разменили удари с щеките за игра. Това станало повод два часа по-късно едно от децата, придружено от брат си М.Ю. /19 г./, баща си Г.Ю. /43 г./ и техния роднина Г.Ю. /30 г./, да нахлуят с взлом в къщата на 54-годишен мъж на ул.”Кипарис”. Без обяснения те му нанесли побой с брадва, железа и ножове. Веднага след това набили и 23-годишната му снаха и 27-годишния му син пред очите на двете им деца на 4 г. и 8 г. Пострадалите баща и син са били откарани с порезни рани в болница, където синът е оставен за лечение. Младата жена е с охлузни рани. При побоя е унищожено и част от имуществото в къщата. В хода на разследването на случая служители от Трето РУП установили, че близките на 16-годишния младеж погрешка са нахлули не в дома на другото непълнолетно момче, а в съседна къща на негови роднини. Четиримата участници в побоя са задържани за срок до 24 часа.

Кърджали. Полицията в Крумовград издирва мъж, направил опит да убие с нож и моторна резачка свой роднина при свада в село Чал. Инцидентът станал снощи, около 19.30 часа. В.В. /38 г./ и 33-годишният му познат седнали на почерпка във фургон. Няколко часа по-късно между сътрапезниците избухнал спор за подарено преди години златно бижу. След разменени словесни обиди, В.В. извадил нож и замахнал към опонента си, който опитвайки се да обезоръжи нападателя, бил ранен в ръката. Това обаче не спряло разяреният мъж. Той включил моторна резачка, с която първо нарязал вратата на фургона и подгонил пострадалия. Настигнал го и успял да го нарани в гърдите и главата. На ранения е оказана медицинска помощ в Центъра за спешна помощ в Крумовград, след което е транспортиран в кърджалийската болница. Нападателят избягал от мястото на произшествието със собствения си лек автомобил “Опел” и до момента се укрива от органите на реда. Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед на местопрестъплението. Иззети са нож и брадва. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Кърджали. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.

Видин. Служители на районното управление в града задържаха младеж, уличен в изнудване. Работата по случая започнала, след подадена жалба от видинчанин, че известният като Тони Кобрата го изнудва за сумата от 150 лева. В хода на разследването била установена самоличността на автора на деянието – Н.А. /19 г./ от с.Новоселци. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Преписката е изпратена в Районна прокуратура - Видин с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 213 а, ал. 2 от НК.

Велико Търново. Лясковски полицаи задържаха крадци на трансформаторно масло минути след извършване на поредното престъпление. Вчера край Лясковец за проверка е бил спрян лек автомобил „Форд Ескорт” комби. Колата управлявал 50-годишният криминално проявен и осъждан за кражби П.П.- Пацито от Лясковец, а заедно с него пътувал Н.Б. /61 г./ от Велико Търново, също осъждан за кражби. При проверка на автомобила в багажното отделение са открити четири туби от по 25 л с трансформаторно масло, ключ за отваряне на врати на трафопостове, маркучи и др. пособия. Двамата са задържани за срок до 24 часа. В резултат на проведените с двамата беседи е установено, че минути преди да бъдат спрени за проверка от полицейския наряд те източили маслото от трафомашина в района на ж.п. спирка край Лясковец. По случая е образувано бързо производство.

Плевен. Служители на РУП - Червен бряг задържаха 41-годишен рецидивист от Койнаре за извършена от него кражба. Между 13 и 30 януари той разбил входната врата на частен гараж в село Горник и откраднал оттам електрожен, медна праскачка, меден котел, два медни таса за кантар, два литра двигателно масло, три литра бензин и 20 метра кабели с различно сечение. В хода на разследването била установена самоличността на извършителя. Той има две криминалистически регистрации и пет присъди за кражби. Част от вещите мъжът продал в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали на територията на Червен бряг и Койнаре, Останалите са иззети. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. За случая е сезирана прокуратурата.

Кюстендил. Вчера служители на реда от Бобов дол задържали 38-годишния Л.Г. – Човечето за шофиране във видимо нетрезво състояние. Той отказал да бъде тестван с техническо средство, както и да му бъде взета кръвна проба. Човечето е известен на полицията с множество хулигански прояви, многократно е санкциониран за нарушения по ЗДвП, няма актуален документ за правоспособност. Л.Г. ще остане в полицейския арест за срок до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура – Дупница.
Син и баща бяха задържани вчера в момент на извършване на кражба. Рилски полицаи установили Е.Е. /51 г./, и А.Е. /27 г. /, които били подготвили за изнасяне от чужд имот нафтова печка, компресор и метални предмети. Двамата ще останат в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по установяване на съпричастността им и към други извършени противозаконни деяния продължава РУП Рила.

Търговище. Възрастна дама бе спасена от измръзване рано тази сутрин. В 6.30 часа на тел. 112 служител на общинска фирма подал сигнал за възрастна жена без обувки и връхни дрехи, намираща се в близост до платен охраняем паркинг града. Незабавно на място се отзовал дежурният автопатрул на районното управление. Служителите на реда установили самоличността на жената – 76-годишна, самотноживееща. Единственото обяснение, което тя успяла да даде на полицаите било, че просто е слязла пред входа на блока си, и очевидно след това се е объркала. Възрастната жена била откарана в апартамента, в който живее, и е настанена на топло.

ПБЗН. Около 20.00 часа вчера в ОУПБЗН - Шумен бил получен сигнал за аварирал микробус на пътя между селата Мировци и Беджене. На място е изпратен екип на Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар със специализиран автомобил. Евакуирани са осем души, пътували в автомобила.
Рано тази сутрин, към 7.25 часа, в ОУПБЗН Шумен бил получен сигнал и за закъсал в района на село Вълнари микробус, превозващ пациенти на хемодиализа. На място са изпратени екипи на районната противопожарна служба със специализирани автомобили. Микробусът е изтеглен. Спасителните екипи са съпроводили превозното средство до селата на община Никола Козлево, откъдето трябвало да бъдат превозени пациенти на хемодиализа до Шумен.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето