Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Видин. Контрабандни цигари са иззети при спецоперация на служители от ТЗ”БОП”-Видин. Антимафиотите проверили лек автомобил “Опел Астра”, управляван от видинчанина Б.Б. /35 г./. В колата пътувала и 34-годишна жителка на областния град. В багажника на опела били намерени и иззети 1000 кутии цигари “Don” без български акцизен бандерол. Б.Б. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Плевен. Полицаи от Червен бряг задържаха крадци непосредствено след престъплението. Двама братя – на 24 и 20 години от Радомирци и техният съучастник, 19- годишен от село Дерманци, са заловени след по-малко от час от заявяване на кражба. Мъжете демонтирали за времето от 00:00 часа до 4 часа на 5 февруари 450 метра меден електрически проводник от улица в Червен бряг. След претърсване в дома на 24-годишния кабелът е открит. Намерени са още предмети, обект на престъпление. Изяснило се, че в периода от 29 януари до 5 февруари тримата разбили къщата на 71-годишен в село Радомирци, за да откраднат телевизор "Фунай", телевизор "Елит", микровълнова печка, 10 литра ракия, комплект кюнци за печка на твърдо гориво и покъщина. Задържаните са известни на полицията с криминалистически регистрации за кражби, но не са осъждани. За престъпления по чл. 195 от НК работа продължават разследващи полицаи.       

СДВР. Криминалисти от Девето районно управление за броени часове разкриха кражба на над 9 200 лева от апартамент в ж.к. „Люлин”. По-голямата част от откраднатата сума – над 8 400 лева, била иззета. На автора на кражбата – 23-годишен младеж, било повдигнато обвинение по чл. 195 от НК.

В събота рано сутринта 22-годишен младеж съобщил в полицията за това, че прибирайки се от нощно заведение заварил апартамента си отключен. Влизайки вътре, забелязал безпорядък в кухнята, оттам липсвала кутия с 9200 лева. Криминалисти започнали незабавно работа по случая. В хода на разследването се установило, че по-голямата част от приятелите на младежа знаели за съществуването на кутията с парите. Един от тях – В.З. /23 г./ решил да ги открадне и се възползвал от обстоятелствата – докато всички празнували в чалготека, той отмъкнал ключовете на собственика от якето му, взел такси, отишъл на адреса и откраднал парите. Впоследствие се върнал в заведението и незабелязано оставил ключовете там, откъдето ги взел. След бързата реакция на полицията авторът на кражбата бил установен и задържан в районното управление. Младежът съжалил за постъпката си и върнал над 8400 лева от откраднатите пари, като обещал, че ще възстанови останалата част от сумата. Материалите по случая били докладвани на Софийска районна прокуратура. В.З. бил привлечен като обвиняем по чл. 195  ал.1 от НК с наложена мярка „Подписка”. По случая се води досъдебно производство.   

След едномесечно разследване криминалисти от Шесто районно управление установиха извършителката на кражба на дамска чанта с 1500 лева от Диагностично консултативен център в кв. „Красно село”. Авторката на деянието - 67-годишна жена, е известна с предишни криминални прояви. На пети януари в Шесто районно управление се явила 22-годишна софиянка, която съобщила за кражба на дамската й чанта с лични документи, 1500 лева и мобилен телефон „Нокиа 6300”. Разсеяната собственичка оставила без надзор чантата, докато чакала лекаря пред един от кабинетите и когато я потърсила, от нея нямало и следа. След сигнала в полицията криминалисти започнали незабавно работа по случая. Установени били всички пациенти, които по време на извършване на престъплението посетили болничното заведение. В хода на разследването полицаите стигнали до вероятната извършителка – Ц.Д. /67 г./ от София. Служителите установили, че тя живее наблизо – в кооперация на ул. „Деспот Слав” . Ц.Д. била доведена в местното районно управление, където признала стореното. При проверка в жилището на възрастната жена полицаите се натъкнали на откраднатите вещи. Ц.Д. върнала и част от отмъкнатите пари – 180 лева, като за останалата сума  признала, че е похарчена. През миналата година същата жена е регистрирана за две кражби –  хранителни стоки от магазин и склад, уточняват от СДВР. Материалите по случая били докладвани на Софийска районна прокуратура.

Велико Търново. Бързо производство за нанасяне на средна телесна повреда на три лица в горнооряховския квартал «Калтинец» е образувано срещу 22-годишния С.Д. Вчера около 18,00 ч. в заведение в квартала 50-60 души празнували рожден ден на дете. По същото време С.Д. се прибирал към дома си и забелязвайки насъбралите се пред заведението мъже, вместо да се прибере в дома си, се отправил към тях. Първо се опитал да влезе в заведението, където празнували жените и децата, но майките бързо заключили вратата и му попречили. Афектиран от това, 22-годишният мъж започнал да отправя заплахи за саморазправа и обиди към празнуващите, в разпрата се намесили и стоящите пред заведението мъже и започнал масов бой. Жените в заведението веднага сигнализирали полицейските служители и за броени минути на мястото на инцидента пристигнали няколко полицейски патрула, които успели да прекратят свадата. Въпреки бързата и адекватна намеса на служителите от РУП и РУТП – Г. Оряховица, трима души са пострадали. С порезни рани в областта на ръцете в горнооряховската болница са откарани 35-годишният Н.Н. - Мечо и 56-годишният Х.П. - Салкото. С прободна рана в областта на рамото и корема и след оперативна намеса в горнооряховската болница е настанен 34-годишният М.П., всички са от Г. Оряховица и са без опасност за живота. Извършителят е откаран във великотърновската болница с охлузни рани и изместена раменна става. След оказване на медицинска помощ е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Пред полицейските служители той обяснил, че повод за разправията е стар конфликт между майка му, която работи в магазин за хранителни стоки в квартала и клиент. Вчера, след като употребил солидно количество алкохол, С.Д. се сетил за този конфликт и решил да предприеме мерки за саморазправа. Всички лица, имащи отношение към конфликта, са откарани в РУП за даване на показания. Оперативно-издирвателните действия за установяване на още свидетели по случая продължават. И днес в квартал «Калтинец» има засилено полицейско присъствие с цел осигуряване на обществения ред и спокойствие.

Кърджали. Двама са преведени в кърджалийския арест с постоянни мерки “задържане по стража”, постановени с определения на съда. 17-годишен беше задържани от полицаи след извършена кражба на мобилен телефон и 300 лв. от столовата на училището в село Широко поле. Непълнолетният беше разбил входната врата на обекта. Б.А./30/ е автор на измама за 1800 лв. Той прибрал парите на бургазлия, за да му продаде златен ланец, но веднага след това изчезнал. При оперативни действия на полицията беше открит и задържан.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!