Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Габрово. 30 000 къса цигари без бандерол иззеха служители на ОДМВР и на Митническото бюро-Габрово. Към 16 часа на пътя Севлиево – Габрово, в района на с. Поповци полицаи и митничари от Габрово спрели за проверка  "БМВ", управляван от Б. П., 39-годишен от София, който превозвал акцизни стоки без бандерол. При претърсването, в багажника на автомобила са намерени 30 000 къса цигари марка "Palatine Royal".  Тютюневите изделия са иззети. Предотвратените щети за държавния бюджет са в размер на над 6 000 лв. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 234 от НК.
 
Пловдив. Нарязан тютюн и цигари без бандерол са иззети при планирана операция на пътя Пловдив-Хасково вчера. В района на 259-и километър служителите от секторите „Престъпления по пътищата” и  „Специализирани полицейски сили” спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра”, управляван от  Д.П./58 г./ от Симеоновград. В колата полицаите намерили 90 кг тютюн и 3000 къса цигари „Дон”. Шофьорът, който е известен на полицията, е задържан в ареста за 24 часа.

Търговище. Полицейски операции за противодействие на битовите престъпления, търговия с акцизни стоки без бандерол и спазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата са проведени вчера  на територията на РУП- Омуртаг - в селата Красноселци, Горно Козарево и Долно Козарево, и на територията на РУП-Попово – в селата Медовина, Славяново, Горица, Бракница и Манастирца. Проверени 112 МПС, съставени са 16 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и са наложени 28 глоби по фиш.  В хода на операцията в омуртажко село е открито 15-годишно момиче с немско гражданство, за което има сигнал в ШИС, въведен от бюро “SIRENE” в Германия. Момичето е издирвано от 7 януари т. г. по молба на родителите й, които живеят в Германия. Предоставена й е полицейска закрила. Уведомени са родителите на момичето.

Ямбол. Двама мъже на 18 и 20 години са задържани за притежание на наркотици в Ямбол. Иззети са около 1800 гр. марихуана. Операцията за противодействие на наркоразпространението в града е проведена вчера от служители от РУ „Полиция“ - Ямбол. В комплекс „Възраждане“ е задържан 18-годишният С.С., у когото са намерени и иззети 50 полиетиленови пликчета – към 30 гр. марихуана. При последвалите процесуално-следствени действия в имоти, ползвани  от 20-годишния П.Д. са иззети 1725 гр. суха тревиста маса, съхранявана в два полиетиленови плика. На наркотестовете иззетото вещество е реагирало на марихуана. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ „Полиция“ - Ямбол.

Пътен инцидент. 48-годишен мъж загина при пътен инцидент в Севлиево. Към 0.30 часа, в района на кръстовището между ул. Опълченска и ул. Марин Попов в Севлиево възникнал пътен инцидент с „Фолксваген Каравел”, управляван от 48-годишен мъж от Севлиево. С несъобразена скорост на десен завой,водачът изгубил контрол над автомобила и се ударил в крайпътно дърво. Загинал е на място. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая в РУП-Севлиево е започнато досъдебно производство.