Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

ГДБОП. Служители от отдел „Наркотици” - ГДБОП задържаха 40–годишен мъж по сигнал за разпространение на наркотици. У него били открити около 10 грама кафеникаво прахообразно вещество - хероин. Д.Т. е задържан с полицейска мярка за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Служители на ГДБОП – СБОП – Разград задържаха 41-годишен мъж за притежание на наркотици. Около 15.30 часа вчера на територията на с.Ушинци бил спрян за проверка лек автомобил “Опел Омега”, управляван от Ш.М. от с. Иван Шишманово. На задната седалка на колата в опаковка от хранителни добавки антимафиотите открили около 26 грама кокаин и около 79 грама метамфетамин. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.1 от НК, под наблюдението на окръжната прокуратура. Мъжът, който е криминално проявен за кражби, обсебване и противозаконни отнемания на МПС, е задържан за 24 часа, действията по разследването продължават.

София. Служители на сектор „Улична престъпност“ са задържали три непълнолетни за джебчийство. Вчера около 9 часа на автобусна спирка на хотел „Плиска” полицаите задържали 15-годишно момиче от София непосредствено след извършена кражба на дамско портмоне с пари и документи. Половин час по-рано на същото място била задържана и малолетната й сестра. Тя подпомагала и прикривала 16-годишна девойка от с. Петърч, извършваща кражба на портмоне от дамската чанта на  38- годишна столичанка. Непълнолетни са известни на полицията за дежбчийски кражби. Материалите ще бъдат докладвани пред Софийската районна прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки.
Служители на Пето РУП задържаха 35-годишен мъж и две жени в момент на покупко-продажба на наркотици. На 12 февруари при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици” в ж.к. „Хаджи Димитър” били задържани И.П./35 г./, с прякор Мангото – продавач, и двете му клиентки Р.С./23 г./ от Бухово и А.Х./26 г./  от София. Сделката била осъществена пред апартамента на 35-годишния мъж. При последвала проверка в жилището му полицаите открили 56 полиетиленови топчета с различно съдържание, две електронни везни, две мелнички, пистолет без пълнител, два празни пълнителя. Служителите на реда открили още четири мобилни телефона, три шперца, 730 лева и 20 евро. От експертизата станало ясно, че иззети вещества са хероин - 15.45 грама и марихуана с тегло 10 грама. Тримата са криминално проявени  за наркотици, а И.П. - и осъждан. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на И.П. е повдигнато обвинение и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“. 

Пловдив. Криминално проявен от Садово беше уличен в кражба. В РУП – Асеновград бил получен сигнал, че от необитаемо общежитие на гимназия в Садово са демонтирани 40 железни радиатора. По първоначални данни кражбата е извършена от началото на годината до вчера, след като е била срязана веригата на входна врата. В хода на разследването бил установен извършителят – Г.Д. /50 г./, регистриран и осъждан за подобни престъпления. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, уведомена е районната прокуратура.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!