Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


София-област. Ботевградски полицаи предотвратиха самозапалване. Около 10.30 часа днес, по време на принудително извеждане на жителка на града от дома й, намиращият се пред вратата на апартамента 43-годишен мъж е опитал да се самозапали, поливайки се със запалителна течност. Присъстващите на място полицейски служители реагирали светкавично като му отнели запалката и бутилката с течността, предотвратявайки нещастния инцидент. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУП- Ботевград. Мотивите за постъпката му са в процес на установяване. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава съвместно с районна прокуратура - Ботевград.

Пловдив. Двама мъже бяха задържани непосредствено след извършена от тях кражба в Пловдив. Вчера в Трето РУП е бил получен сигнал за откраднат подземен високоволтов проводник от каналната мрежа на ул.”Васил Левски”. При извършените незабавни полицейски оперативно-издирвателни действия заподозрените за кражбата С.С./37 г./ и К.И./37 г. / били заловени. В хода на проверката служителите на районното управление иззели 6 къса метален проводник с обща дължина 20 метра и лек автомобил „Хюндай”, с който двамата пловдивчани са се придвижвали. С.С. и К.И. , който е  регистриран в полицията и осъждан, са задържани в ареста за 24 часа.

Ямбол. Стоки-менте са иззети при акция вчера в областния  град. Служители от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” - ОМВР, РУП-Ямбол и експерти от Патентно ведомство са участвали в операцията за противодействие на търговията със стоки, обозначени с етикети на регистрирани търговски марки. Проверени са четири търговски обекта. В три от тях са установени нарушения, за които са съставени актове. Открити и иззети са общо над 270 спортни артикула и 15 парфюма,  етикетирани със знаците на различни търговски марки. Стоките са предлагани за продажба в търговските обекти без съответното съгласие на притежателите на изключителните права върху търговските марки.

ГДБОП. Стоки-имитации са иззети и в Сливен. Служители на ГДБОП – СБОП – Сливен открили над 170 артикула, изглеждащи като продукти на световноизвестни марки. В хода на акцията е проверен търговски обект в града, за който имало сигнал за незаконна продажба на стоки уж от марките “Аdidas”, “Nike”, “Puma” и “DSQUARED”. Открити са общо 175 спортни комплекта, якета, спортни чанти, маратонки и дънки. По първоначални данни стойността на предотвратените щети за правоносителите възлиза на около 30 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172а от НК, под наблюдението на Районната прокуратура – Сливен. Работата по разследването продължава.

Служители на ГДБОП – СБОП – Русе иззеха канабис. След сигнал за притежаване на наркотици е предприето претърсване в дома на М.Л. /25 г./ от Русе. Там спецполицаите открили към 76 гр. суха тревна маса, реагирала при полевия наркотест на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а от НК. Работата по разследването продължава.

Враца. Полицаи откриха части от разфасован краден автомобил, задържани са четирима мъже. Снощи към 19:25 часа, на бензиностанция на бул. ”Васил Кънчов” в областния град служители на РУП-Враца спрели за проверка два товарни автомобила - „Пежо Боксер” и „Форд Транзит”, за които имало сигнал, че претоварват вещи. Проверени са хората от двете коли - Б.П./31г./ от Враца, криминално регистриран за палеж и осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила;  К.Г./39г./  също от Враца, регистриран за кражба на части и вещи от МПС и противозаконно отнемане; Г.П./27г./ от Сливен и съгражданина му И.Р./29г./. Четиримата са задържани за 24 часа. Автомобилите са приведени в РУП-Враца, където при последвало претърсване са намерени и иззети части от леки автомобили „БМВ Х 5” - 5 скоростни кутии със заличени серийни номера и премахнати стикери; задна броня, стоп, три допълнителни задни капака. След  справка е установено, че автомобилът „BMW Х 5”, чиито идентификационни номера са по някои от намерените части и детайли, е обявен за издирване на 6 февруари м.г. в Пловдив, откъдето е откраднат.  Образувано е дознание.

Благоевград. В РУП-Гоце Делчев е образувана преписка след случай на отравяне, вероятно със селскостопанска отрова. Към 1 часа днес от „Спешна помощ“ в града съобщили за доведена пациентка с признаци на отравяне с химически препарат, ползван в земеделието.63-годишната жена е настанена в болница в критично състояние, с опасност за живота. От обясненията на съпруга й станало ясно, че докато разхождала кучето си по улицата, то погълнало част от тестена закуска, по-късно колабирало и умряло. Чак тогава жената казала, че и тя е опитала от намерената на улицата храна и че не се чувства добре. Веднага е отведена във филиала за спешна медицинска помощ, но е изпаднала в кома. В РУП-Гоце Делчев е образувана преписка. Работата по случая продължава.

СДВР. Столични полицаи задържаха мъж, отнел противозаконно лек автомобил на 24 март. Както съобщихме, към 19.15 часа този ден собственик на „Хюндай” съобщил в Трето РУП, че колата му я няма. При незабавно организираното заграждане автомобилът бил засечен от полицейските служители и по-късно открит изоставен в ж.к. „Света Троица”. На другия ден, беглецът е установен и задържан - К.С. /32г./ от София. Той е с многобройни криминалистически регистрации за кражби, грабежи, наркотици и противозаконни отнемания на МПС, осъждан многократно за тези провинения и за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.  След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура, К.С. е привлечен като обвиняем по чл. 346 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

46-годишна жена е задържана в Трето РУП за наркотици. Вчера към 14.20 часа, на бул. „Константин Величков” и ул. „Три уши”, при обход на маршрут автопатрул задържал 46-годишната З.С. от София. При задържането и тя опитала да изхвърли кутия от цигари с 19 черни полиетиленови топчета. На място бил извършен оглед. При полевия наркотест проба от топчетата реагирала на хероин - 2,5 грама З.С. е отведена в районното управление и задържана за срок до 24 часа. Справка в полицейския регистър показала, че тя има криминалистически регистрации и е осъждана за наркотици.  Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, където на задържаната е повдигнато обвинение по чл.354а от НК. Взета й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

50-годишен мъж е задържан в Четвърто районно управление за кражба вещи от автомобил. На 21 март 30-годишен софиянец се оплакал в районното управление, че от служебния му автомобил е извършена кражба. От колата, оставена на неохраняем паркинг на ул. „Филип Кутев” липсвали  ъглошлайф, винтоверт и прободен трион. Разследването показало, че извършителите са В.В. /52г./ от София в съучастие с още двама неизвестени мъже. Установен е автомобилът, с който тримата се придвижвали. На 25 март В.В. бил задържан с полицейска мярка в районното управление. 52- годишният мъж е регистриран за кражби и осъждан за държане на оръжие и боеприпаси без разрешение. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, задържаният - привлечен като обвиняем по чл.195 от НК, с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето