Информацинен бюлетин

Информацинен бюлетин

София. Служители на Пето РУП задържаха 44-годишен мъж при опит да извърши кражба на радиокасетофон. Сигналът бил подаден от собственика на лек автомобил, че непознат се опитва да му отнеме радиокасетофона. Колата му била паркирана пред блок в ж.к. „Хаджи Димитър”, а непознатият вече бил премахнал уплътнението на стъклото на предната дясна врата. Изпратеният на място полицейски екип задържал Т.В. /44 г./ от София. Той е криминално проявен и осъждан. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура мъжът бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 195 от НК и задържан за 72 часа.

Трима мъже са задържани в Осмо РУП за наркотици. Около 10 часа на 20 март полицейски служители задържали криминално проявените М.М. /32 г./, К.И. /36 г./ и Д.В. /39 г./, и тримата от с. Лозен. Криминалистите открили у М.М. полиетиленов плик, съдържащ зелена листна маса -  25,71 грама марихуана и хартиено топче - 0.06 грама марихуана. Иззета била и електронна везна. В хода на разследването станало ясно, че в дома си К.И.  съхранявал наркотични вещества. При последвало претърсване в жилището на 36-годишния мъж били иззети два  плика - единия със 3.06 грама марихуана и друг, в който имало бяло прахообразно вещество. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК. След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура на М.М. и Д.И. били повдигнати обвинения. След изтичане на 72-часовата мярка за неотклонение, на К.К. е наложена „парична гаранция”.

В Девето РУП са задържани трима мъже за кражба. 61-годишна жена подала сигнал, че на 21 март около 15 часа била открадната дамската й чанта от седалката на лекия й автомобил. Инцидентът станал на паркинг пред магазин в ж.к. „Връбница” докато тя разтоварвала багажа си. В чантата имало лични документи, два мобилни телефона и 300 лева. След проведено разследване полицейските служители установили, че извършител на деянието са П.Е. /24 г./, Д.Б. /36 г./ и С.Р. /28 г./, и тримата от София. Установена била й колата, с която се придвижвали. На 25 март тримата били задържани в ж.к. „Люлин”. Справка в полицейския регистър показала, че  П.Е. и Д.Б. имат регистрации в полицията за кражби. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на С.Р. било повдигнато обвинение за престъпление по чл.194 от НК и му била взета мярка за неотклонение „подписка”.

Плевен. Мъж, извършвал грабежи с насилие и побой над жертвите, е задържан от полицията. Извършителят нападал потърпевшите в жилищните входове на блоковете, в които те живеят, и, след като ги привеждал в безпомощно състояние, издърпвал чантите и портмонетата им. На 4 март около 18.50 часа на стълбищната площадка пред асансьора на жилищен блок в ж.к. “Воден“ той отнел от 17-годишна портмоне с 30 лева , както и мобилен телефон. На 6 март около 13.20 часа във входа на блок на улица "Георги Кочев", след като ударил 10–годишно момиче, му отнел чанта с телефон, ключове и 2 лева.  На 15 март около 14.20 часа на улица "Георги Бенковски" на стълбищна площадка в приземен етаж на вход непознат нанесъл множество удари с юмрук по лицето на 12-годишна и после издърпал мобилния й телефон. И при трите нападения няма свидетели. Прецизни оперативни действия са довели до разкриване на извършителя – 24-годишен от село Бръшляница.  Мъжът има две присъди за кражби. Един от мобилните телефони е открит и приложен по образуваното досъдебно производство. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и приведен в следствения арест с мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Пловдив. Четирима млади мъже от Брезово бяха заловени като заподозрени в кражба на стойност около 1000 лева. Вчера в РУП-Раковски бил получен сигнал от 52-годишен жител на града, че между 23 и 27 март, след разрушаване на прегради от наследствената му къща в Брезово, са откраднати три електромотора, 20 метра четирижилен кабел, нагревател за парно, медна пръскачка и метални инструменти. В хода на проверката станало ясно, че кражбата е дело на С.Т. /28 г./, Б.С. /25 г./, М.С. /24 г./ и Й.А. /25 г./. Те са задържани в ареста за 24 часа. Работата по случая продължава.

Велико Търново. Служители на РУП – Стражица установиха двама румънски граждани, извършили измама по схемата „златни накити срещу пари“. 24-годишен мъж от Кърджали подал сигнал в полицията, че на разклона за стражишкото село Кавлак бил спрян от непознати мъже.  Те му му обяснили, че трябва да заредят с гориво, но нямат пари и му разменили два пръстена срещу 30 лв. и 50 долара. В хода на разследването, проведено съвместно от служители на РУП – Стражица и ГКПП - Дунав мост, са установени извършителите – двама румънски граждани на 35 и 41 години. Те се предвижвали с лек автомобил „Форд Фокус“ с британска регистрация. В присъствието на преводач те направили пълни самопризнания. Възстановили са на потърпевшия 50-те долара. Материалите по случая са подготвени за доклад пред Районна прокуратура – Горна Оряховица.

ГДБОП. Служители на ГДБОП – СБОП –Сливен иззеха около 50 000 къса цигари без акцизен бандерол. Задържан е 33-годишен мъж. В хода на акцията бил проверен лек автомобил, управляван от А.И., в който била открита контрабандната стока. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234 от НК, под наблюдението на Сливенската районна прокуратура. А.И. е задържан с полицейска мярка. Действията по разследването продължават.

Варна. Варненски полицаи конфискуваха 500 000 къса контрабандни цигари. Вчера около 9 часа служители от областната дирекция проверили двама, които извършвали товаро-разтоварна дейност на паркинг. Установено било, че разтоварват цигари “KING”, без акцизен бандерол. Общото количество на цигарите е 21 000 кутии. Задържани са К.К. /27 г./ , осъждан, и К.К. /30 г./. Последвало претърсване в автомобил, собственост на И.К. /32 г./, от който били иззети още 4000 кутии цигари “KING”. Образувано е досъдебно производство, материалите са докладвани на прокуратурата. Тримата са задържани за 72 часа, работата по случая продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето