Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София област. Двудневна специализирана полицейска операция за противодействие на кражбите на метали беше проведена на територията на Софийска област. По време на операцията, реализирана на 27 и 28 май, са разкрити две престъпления, задържани са четирима извършители. В нея са участвали служители на криминална, икономическа и пътна полиция на 12-те районни полицейски управления на ОДМВР-София. След бързи действия по подадени от граждани сигнали служителите на реда са задържали двама извършители на домова кражба. Единият от заловените - В.Г. /19 г./,  влачел тежък чувал, натъпкан с част от крадените вещи, с него бил 17- годишният му съучастник. Техни „колеги“ – Д.Б. /43 г./ - осъждан за кражби и 17-годишен негов помагач, също попаднали в полицейския капан. Те били засечени докато пътували за втори път към „обекта“ си – къща в местността „Рудежо“, от която били отмъкнали вече 10 метални тръби, метална врата, телевизор, три картини и 1.5 кубика дърва за огрев. Разследващите установили, че в продължение на три дни дуото  периодично нахлувало в чуждия имот, докато престъпната им сесия не била прекъсната от намесата на полицаите. Изяснило се, че телевизорът и картините вече били продадени на местно заведение, металните вещи пласирали, а дървата складирали в двора на Д.Б. В хода на спецоперацията са проверени  общо 106 лица и 74 пътни превозни средства. Съставени са девет акта за установени административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Пловдив. 25-годишен мъж, заподозрян в измами, е заловен от служители на Пето РУП. Разследването започнало след като в полицията били подадени жалби от двама пловдивчани – те дали на „юнашко доверие“ общо 11 000 лева, срещу обещанието за купуване на автомобили от Германия. Задържаният  В.Д./ 25 г./  ще остане в следствения арест за 72 часа, а криминалистите продължават работа по документиране на престъпната му дейност.

Двама мъже са в полицейския арест на Второ РУП за извършени от тях  кражби от автомобили. Престъпленията са извършени на 19, 20 и  27 май. На този етап е установено, че С.А. /29 г./ от Пловдив и И.П. /30 г./ от Ягодово са взломили 13 паркирани на улиците автомобила от марките „Мерцедес”, „Лада Нива”, „Ауди”, „ВАЗ”, „Опел Астра”,”Рено Туинго”, „Мазда”, „Ситроен”, „БМВ”  и  „Пежо”. От тях двамата отнели всичко по-ценно – от тонколони, дивидита, усилватели, флаш-памети до въдици, ножове, крикове, парфюми, слънчеви очила и аптечка за първа помощ. С постановление на прокуратурата  С.А., вече осъждан за кражби и грабежи, и партньорът му остават в ареста за още 72 часа, а работата по установяване на съпричастността им и към други извършени  престъпления продължава.

Ямбол. Служители от РУП – Стралджа  разкриха кражба на 48 кошера с пчелни семейства в местност в землището на с. Лозенец. Разследването започнало на 23 април, когато собственикът подал жалба в полицията. В хода на оперативните действия криминалистите влезли в дирите на злосторниците П.Щ. /53 г./ и И.П. /49 г./. При претърсването са открити и откраднатите пчелни кошери, те са върнати на собственика. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

София. Служите на Трето РУП установиха и задържаха рецидивист, нападнал към 05.15 часа на 26 април две момичета в кв. „Света Троица“. От тях насила издърпал мобилен телефон и портмоне. О.Я. /22 г./ е с множество регистрации за грабежи и кражби, излежавал е и присъда за това. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.198 от НК с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

При проведена днес специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространение на наркотични вещества са задържани  двама младежи в момент на продажба. Те оказали яростна съпротива и опитали да избягат. Служителите наЧетвърто районно управление проведоха акцията по сигнал, че в района на кв."Лозенец"се разпространяват наркотици. Заловените са на възраст 19 и 20 години. Работа по документиране и изясняване на случая продължава.

Тригодишно дете загина при  пътно-транспортно произшествие вчера. Инцидентът станал на кръстовището на ул. „Суходолска“. По първоначални данни 35-годишна жена, която управлявала мотоциклет „Кавазаки”, не забелязала  присичащите по това време 30-годишна и момиченцето й. Направения тест с дрегер показал, че мотористката не е употребила алкохол. От удара детето е починало на място, а майката е откарана в болница и оставена за лечение. Водачката на мотора е прегледана и освободена от медицинския център, след което е задържана в полицията. Работа по случая продължава.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето