Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Габрово. 40-годишен местен жител е задържан за лихварска дейност. По случая работили служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в областната дирекция. В хода на разследването те установили, през периода 2003 – 2012 г., Д.Х.  незаконно се е облагодетелствал от социално слаби хора, нуждаещи се от бързи заеми, за да покрият нуждите си. Без да притежава необходимото по закон разрешение, габровецът отпускал парите, но срещу значителна лихва, която достигала до 80 %. Срещу Д.Х. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252, ал. 1 от НК. До момента са установени и разпитани над 10 негови клиенти. Работата по цялостното изясняване и документиране на случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Габрово.

В.Търново. Висококачествен канабис, засят в двор на къща в с. Иванча, откриха служители на РУП –П. Тръмбеш. Те действали по сигнал и вчера предприели проверка в дома на 31-годишния Д. Д., криминално проявен и осъждан за шофиране в нетрезво състояние. В двора, между редовете със зеленчуци, униформените се натъкнали на забранените растения, които били достигнали височина до 1,5 метра. Иззетата зелена листна маса е с общо тегло 6 кг. Д. Д., който обяснил, че е отглеждал растението за лична консумация, е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – П. Тръмеш.

Ямбол. Служители от РУП – Тунджа разкриха авторите на множество кражби на 885-метров ел.проводник, разположен по протежението на ж.п.линията в участъка от Ямбол до село Зимница. Установено е, че в кражбите са участвали общо 11 души от различни групи. Две от кражбите били дело на криминално проявените М.М. /24г./  и Т.М./29г./ от с. Завой. Други две кражби са извършени от група криминално проявени мъже - Т.Б.  /21 г./,Д.Р. /31г./ и И.В. /36 г./, жители на с. Могила. В престъплението участвал и Б.М. /26 г./ от с. Завой. Четирима криминално проявени негови съселяни - А.И./25г., Д.И./31 г./,М.И. /23г./ и връстникът му В.В. успели да изкопаят 150 метра проводник. Една от кражбите е извършена от Т.С. /26г./ от село Зимница. Продължава работата по документирането на престъпната дейност на задържаните, по случаите се водят досъдебни производства в РУ “Полиция” – Тунджа.
36-годишен рецидивист е задържан за поредица взломни кражби на територията на града. Разследването започнало след 17 май, когато бил подаден първият от сигналите. Изяснено е, че К.А. действал в нощните часове, взломявал прозорци и врати и обирал чуждите гаражи, пристройки и мазета. Имал определен интерес към дрелки, ъглошлайфвове, медни пръскачки, моторни триони, ел.помпи, двигатели и инструменти.  После част от предметите продавал, а други – предавал за вторични суровини. К.А. е задържан в рамките на 24 часа.

Плевен. Служители на група "Охранителна полиция" в РУП - Кнежа са извършили проверка за разпространение на акцизни стоки - цигари и алкохол без акцизен бандерол. В лек автомобил "Опел Корса", управляван от 21-годишен от село Буковлък, те открили 108 кг насипен тютюн. Мъжът има криминалистически регистрации за кражба и за хулиганство. Работата по документирането на случая продължава.

Кърджали. Свада между двама 57-годишни мъже в крумовградското село Черничево е завършила с настаняване в болница на единия от опонентите. Връстниците се скарали в дома на свой съсед вчера около 08.00 часа. При разпрата единият от тях - Б.И. нападнал и ранил с нож опонента си. На пострадалия била оказана медицинска помощ в Крумовград, след което бил транспортиран в кърджалийската болница и настанен за лечение. При извършено претърсване в дома на нападателя е открит ножът, както и 42 незаконно притежавани ловни патрони. Мъжът е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда и незаконно притежание на боеприпаси.

Пловдив. Служители от Второ РУП установиха и задържаха  извършителите на крупна кражба от стоматологичен кабинет в града. Престъплението бе извършено в средата на месец май - от помещението на бул. „Васил Априлов” бяха откраднати множество медикаменти, медицинско оборудване, инструменти и апаратура. След извършения оглед започна и разследването по случая. В хода му криминалистите влязоха в дирите на пловдивчаните Д.Д. /32 г./ и И.Г. /28 г./. Двамата са известни на полицията и осъждани. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в прокуратурата, която е постановила мъжете да бъдат приведени в ареста за 72 часа.

София. След проведения снощи музикален концерт на площад „Батенберг” в столицата, четирима младежи били отведени в столичното Първо РУП за нарушаване на обществения ред в района на Народния театър „Иван Вазов. За други седем посетители на концерта било установено, че носят  в себе си забранени предмети. Вещите били иззети, а на нарушителите – съставени протоколи за полицейско предупреждение и освободени. При проверка се оказало, че едно момче е обявено за издирване и било предадено на полицията. Други двама били отведени до районното за установяване на самоличността им и след съставени актове по чл.6 от Закона за българските лични документи били освободени. Двама подрастващи попаднали в полицията, след като решили да упражнят „силите си“ върху метално пиано до фонтаните на  алеята до Националната художествена галерия. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани на прокуратурата.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето