Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Смолян. Криминалисти на РУП-Девин установиха и задържаха шофьор, който вчера по обяд ударил пречисащо пътното платно 9-годишно момче и избягал от местопроизшествието. Сигналът за инцидента, станал на пътя  Тешел – с. Грохотно бил получен към  12.30 ч.. Детето - с рана на главата и натъртвания по тялото, веднага било транспортирано до пловдивска болница и оставено за лечение, а от колата и шофьора нямало и следа. Полицаите, извършили оглед на място, установили, че ударът бил причинен от товарен автомобил „Мерцедес Спринтер”, бял на цвят.  В хода на разследването те открили колата, изяснили, че тя е собственост на едноличен търговец от гр. Смолян и минути по-късно влезли в дирите на шофьора – П. П. /31г./.  Той е задържан в рамките на 24 часа,  а по случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Бързо производство е образувано срещу двама младежи за извършена от тях кражба. Вчера около 12.30 часа на ул.”Батак” автопатрул на Шесто РУП засякъл А.В./19г./ и В.Н./18г./. Оказало се, че минути преди това те „атакували“ гаражна клетка на ул.”Кемера”, от която отмъкнали две автомобилни гуми и инструменти. Двамата са задържани в рамките на 24 часа, а работата по документирането на извършеното престъпление продължава.

Мъж е пострадал при битов скандал тази нощ в село Брягово. По време на кавгата С.И./53г./ е нападнал и ударил с вила 31-годишния си племенник. Скандалът избухнал в къщата на по-младия мъж. Пострадалият е откаран в болница в Пловдив, а С.И. е задържан в ареста за 24 часа в РУП-Първомай. По първоначални данни между двамата е имало стара вражда.

Плевен. Двама криминално проявени младежи са задържани непосредствено след извършено от тях престъпление. Полицаите работили по сигнал, подаден вчера към 4.15 часа, за разбито кафене в селото. При огледа станало ясно, че кражбата е извършена, след демонтиране на витринното стъкло на заведението. При предприетите оперативни действия в полицейския капан попаднали: 22-годишен местен жител - с 18 заявителски материала и три съдебни дела, и 16-годишен негов помагач от село Петърница. Непълнолетният също бил натрупал солидно криминално досие -  8 заявителски материала, три криминалистически регистрации  и една присъда. По информация на собственика от кафенето са изчезнали  около 60 кутии от различни марки цигари и 300 лв. Част от откраднатото е открито в дома на пълнолетния, който ще остане в полицейския арест до 24 часа. Уведомен е районен прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1,т.3 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

ГДПБЗН. Огнеборци и спасители предотвратиха разрастване на инцидент, за който сигнал бил получен тази сутрин към 09.33 часа в дежурната на ОДМВР-Русе. По първоначални данни  в гр. Бяла, в петролна база, бил забелязан теч на газ от газопровод. Незабавно към мястото на произшествието били  изпратени екипи с автомобил за пожарогасене и от група спасителни действия, а служители на реда отцепили района на базата. След като установили „пробойната“ с диаметър  100 мм, спасителните екипи тампонирали тръбопровода и предотвратили теча. В момента продължава изпомпването на газта от тръбата. При възникналия инцидент няма загинали и пострадали, няма опасност за населението и околната среда.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!