Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Перник.  Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в областната дирекция иззеха множество стоки на световноизвестни марки, продавани незаконно в търговската мрежа. Акцията е проведена вчера заедно с представители на Патентното ведомство. Обект на проверките били магазини на площад „Кракра Пернишки” и на ул.”Търговска”. Оказало се, че търговските обекти предлагали множество дрехи, чанти и колани на световноизвестни марки  без съгласието на притежателите на запазените търговски права. На собственичката на единия от магазините е съставен акт за административно нарушение и глобата е в размер на 1000 лв. По друг случай е започнато досъдебно производство и работата продължава.
 
Пловдив.
Баща и син са задържани в РУП-Асеновград. По първоначални данни, вчера към 14 часа на ул.”Мургавец”, Р.А./50 г./ и Р.Р./26 г./ нападнали свой опонент, заради разпра, възникнала предната вечер в дискотека. Роднините са известни на полицията и вече осъждани. Работата по документирането на случая продължава.

Криминалисти на областната дирекция работят упорито по установяването на самоличността на две жени, успели чрез измама да откраднат спестяванията на 74-годишна жена. Това се случило вчера сутринта, когато непознатите дами почукали на вратата на чуждата къща в с. Куклен. Любезната домакиня отворила и тутакси откликнала на молбата им за чаша вода. Докато възрастната жена се суетяла в кухнята, „гостенките“ бързо се ориентирали в обстановката, съзрели чантата й и на бързо прибрали скътаните 1950 евро и 600 лева. После по живо по здраво си тръгнали. Едва по-късно жената установила липсата на  парите и потърсила помощ в полицията.

Кюстендил. В хода на проведени бързи оперативни действия, в полицейския арест са задържани двама мъже, заподозрени за извършени измами.  Те били засечени в автомобил на пътя Плевен-Русе. В колата са открити и иззети пари и златни накити. Разследването започнало веднага след подадени вчера две жалби. 82-годишен мъж от Кюстендил сигнализирал в полицията към 12.00 часа  - той се хванал на куката на измамниците, след като по телефона му съобщили, че негов близък спешно се нуждае от 1 200 лева за лечение.  В същата схема се забъркала и 73-годишна местна жителка, която са простила с 900 лева и златните си накити, за да спаси родственик. От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати, а при подобни обаждания веднага да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Велико Търново. Продължават проверките на служители от областната дирекция, насочени срещу отглеждането и разпространението на наркотични вещества. Вчера криминалисти от полицейските управления в Полски Тръмбеш и Стражица са иззели над 2,600 кг канабис. При проверка на две оранжерии, изградени в двора къща в село Куцина, те установили, че сред лехите с домати са насадени 15 растения канабис,  достигнали височина около 150 см. Установено е, че обитател на дома е 60-годишният криминално проявен и осъждан П.П. Други 10 грама от дрогата са открити и на адрес в село Градище. По случаите са образувани бързи производства. 

Стара Загора. Криминалисти на Второ РУП задържаха двама жители на с. Богомилово. Вчера, при претърсване на жилище в областния град, обитавано от Н.Г. /24г./ и А.С. /32г./, служителите на реда открили полиетиленово пликче с около 4 г бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, и електронна везна. Оттам е иззет и  газов пистолет. В къща на С.С. /24г./ в с. Пряпорец униформените попаднали на полиетиленово пликче със семена от марихуана и електронна везна. Той също е задържан в полицейския арест, а по случая е образувано досъдебно производство.

София област. Четирима рецидивисти са задържани за кражба на 104 метра съобщителен кабел в Ботевградско. Квартетът е установен в хода на  съвместна операция на служители на РУП-Ботевград и Елин Пелин, стартирала в ранните часове вчера след сигнал за нарушение на трасе на съобщителен кабел от Ботевград до с. Врачеш. При извършения на място оглед екипите установили, че кабелът бил изтеглен през канална мрежа в селото. Разследването „по горещи следи“ довело до установяването на  извършителите – криминално проявените Г.С./21 г./ и М.С./28 г./ от Врачеш, ботевградчанина Л.А./36 г./ и 24- годишния П.С. Отнетият от тях кабел бил открит в къпинови храсти в полето, по пътя за язовир „Бебреш“. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на случая продължава съвместно с районна прокуратура Ботевград.

ПТП. Тежка катастрофа е станала тази сутрин на пътя Русе – Разград. По първоначални данни лек автомобил „Хюндай“ се е ударил челно в ТИР. От пътния инцидент на място са загинали двама души, други двама пътници в колата са настанени в болница с различни травми. Огледът на място продължава, тепърва ще се установяват и причините за катастрофата.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!