Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Монтана. В РУП-Лом е задържан криминално проявен, проникнал незаконно два пъти в къщата на самотно живееща възрастна жена.На 1 юли в РУ "Полиция" Лом е образуван заявителски материал, според който  неизвестен е проникнал през отворен прозорец в къщата на самотно живеещата 79-годишна П.И. от Лом и опитал да открадне пари и ценности. Собственичката се намесила и той не успял. По случая са разпитани свидетели пред съдия, извършено е разпознаване, предприет е следствен експеримент. Скоро, по „горещи“ следи ломски криминалисти заловили извършителя - криминално проявеният С.Г./54 г./ от с. Разград, община Вълчедръм. В хода на разследването е установено, че на 2 юни той е влязъл през отворен прозорец в същата къща и извършил кражба на 100 лв. и дамски златен пръстен. Задържан за 24 часа в РУП-Лом, след което му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Работата по документиране на престъплението продължава в РУ "Полиция" Лом.

Пловдив. Бързо полицейско производство е образувано срещу младеж, опитал се да осуети полицейска проверка и нападнал униформен служител в областния град. Около 2.30 часа във вторник, в парк на ул.”Самара” полицейски патрул на Трето РУП забелязал двама души да скачат върху пейки и да крещят. При проверката единият отказал да представи документ за самоличност, започнал да псува и обижда полицаите и даже ударил с юмрук в лицето един от униформените служители. Буйстващият младеж, който видимо бил под влиянието на алкохол, е задържан и отведен в районното управление, където продължил да се държи  непристойно и отново се опитал да удари полицай.  Установена е била самоличността му – Л.С./28 г./ от Пловдив. Тестът с дрегер отчел 2.54 промила алкохол в кръвта му. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура-Пловдив. Младежът е задържан в ареста.

Контрабандни цигари иззеха вчера полицаи от Шесто РУП  при проверка в къща и гараж в Пловдив. Около 11.30 часа от дома на М.К./29 г./ на ул.”Сполука” полицаи намерили 1012 къса цигари от различни марки. Пловдивчанинът, който е известен на полицията и осъждан, е задържан в ареста за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.
Тютюн без бандерол иззеха вчера и служители на Трето РУП от двама мъже от Панагюрище. На ул.”Напредък” в Пловдив у  Н.П./ 38 г./ и у Я.П./ 41 г./ са били намерени общо 600 грама нарязан тютюн.

Велико Търново. Ловно оръжие и боеприпаси, установиха служители на РУП – Горна Оряховица в Лясковец. Вчера при полицейска проверка в наследствен имот, собственост на 40-годишната Д.Х. е установено, че тя, без да има разрешително държи в дома ловна пушка - калибър 12 и 10 ловни патрона за нея. Оръжието и боеприпасите са иззети. По случая в полицейското управление е започнато бързо производство.

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица установиха водач, употребил наркотици. Снощи, около 21.20 часа в  Лясковец за проверка е спрян лек автомобил «Фиат», управляван от 31-годишният Б.Н. от Горна Оряховица. Изяснено е, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. Той е криминално проявен и осъждан за кражба и грабеж. Б.Н. е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая в полицейското управление е образувано бързо производство.

СДВР. Служители от Първо районно управление задържаха 25-годишен мъж за грабеж. На 6 май столичанка съобщила в районното управление, че синът й бил ограбен. Тя обяснила пред полицейските служители, че същия ден около 20 часа, на кръстовището на бул. „Ситняково” и ул. „Гълъбец” непознат мъж хванал за врата 15-годишния й син и му отнел мобилния телефон. След разследване полицаите установили, че извършител на деянието е Н.В. /25г./ от София, регистриран за множество прояви, свързани основно с кражби и наркотици. 25- годишният мъж е задържан от служителите на реда на 1 юли.  Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, Н.В. е привлечен като обвиняем по чл.198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

София-област. Полицаи иззеха самоделна ловна пушка от имота на криминално проявен мъж в Свогенско. Незаконното огнестрелно оръжие е открито вчера при проверка на къща в с. Лакатник, местността „Скравенски дол“, обитавана от 41- годишния З.С., регистриран за кражби и грабеж. В кошарата на овцете, укрито  в пластмасов бидон, униформените открили самоделно устройство, представляващо 30- сантиметрова метална тръба с ударен механизъм, приспособено за стрелба с  ловни патрони 12 калибър. Оръжието е иззето заедно с пет ловни патрона от същия калибър, а притежателят им е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето