Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Трима мъже са в ареста на Пето РУП за кражба на кабел. Полицейски служители от СОД - СДВР реагирали на сигнал за трима мъже, забелязани да се промъкват в металургичен комбинат. Незабавно били предприети действия за издирването им. Служителите на реда забелязали лекия автомобил „Ауди“, с който те се придвижвали, и го спрели за проверка. В колата, шофирана от 25-годишния К.С., пътували и Е.С. /19 г./ и Г.Г. /30 г./, всички от София. Изяснено е, че тримата са откраднали 80 метра многожилен кабел, който е открит в багажника на автомобила. К.С. е известен на полицията и вече осъждан за подобни прояви. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на тримата мъже е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 от НК. На 25-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа, а на другите двама -  „подписка”.
 
Велико Търново. Арсенал от незаконно притежавани оръжия и боеприпаси установиха служители на областната дирекция в града. В частен дом в Стражица, собственост на 61-годишния В.Ф., криминалистите открили самоделно оръжие, револвер и 61 боеприпаса с различен калибър, за съхранението на които той не притежава надлежно разрешително. В дома на 74-годишния М. С. от с. Ивановци служителите на реда открили две дългоцевни, огнестрелни оръжия с нарезни цеви и с оптични прицели, 27 ловни патрона и шест сачми, отново съхранявани без разрешително. Оръжията и боеприпасите са иззети от полицейските служители. По двата случая са образувани бързи производства.

Пловдив. Двама младежи бяха задържани като заподозрени в грабеж, извършен в Пловдив вчера. Сигнал, че 15-годишно момче било нападнато от двама непознати, бил получен във Второ РУП на 2 юли. Те го заплашили с нож и му отнели мобилния телефон. В хода на разследването криминалистите  установили и заловили нападателите – С.И. /18 г./ и 17-годишен негов приятел. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Пловдивчанин беше арестуван за наркотици вчера от служители на Първо РУП. Около 16.00  часа, след получен сигнал за разпространение на дрога, е задържан Е.Д. /23 г./. У него са открити четири найлонови топчета, съдържащи марихуана. При последвалото претърсване в дома му полицаите са иззели още 22 подобни топчета. Иззетата марихуана е с общо тегло 21 грама. Младежът, който е известен на полицията и осъждан, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. 

Плевен. Плевенските криминалисти задържаха непълнолетен, нападал и ограбвал жени в града. Сигнал в полицията за първото деяние бил получен на 6 април. 57-годишна жена била съборена на земята, след което открадната чанта й с лична карта, дебитна карта, карта за пътуване, мобилен телефон и други вещи. Три дни по-късно постъпил сигнал за грабеж, извършен по същата схема – мъж, използвайки сила, издърпал дамската чанта на 45-годишна жена с 80 лева, лични документи, дебитна карта.  След проведеното разследване криминалистите установили и задържали извършителя в дома му. Там били открити и част от откраднатите вещи. 17-годишният младеж и има 24 заявителски материала за кражби и грабежи, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство.         
  
София- област
. 41-годишен мъж, отправял закани към длъжностно лице, е задържан в РУП-Костинброд. Сигналът подала служителка на общината. Тя се оплакала, че към нея са били отправени закани. Пристигайки на място, полицейските служители установили в сградата 41-годишния М.И. от Костинброд. Изяснено било, че мъжът е обитавал под наем общинско жилище, но поради продължително неплащане на наема, бил информиран, че ще трябва да го освободи. Неприятната новина го провокирала да излее гнева си към длъжностното лице, отправяйки закани за живота й. М.И. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 144, ал.1 от НК. Работата по документирането му продължава.

Акцизни стоки. Продължават специализираните операции в страната срещу незаконната търговия и съхранение на акцизни стоки. 2440 къса цигари „Viceroy”, „Malimbo”, „Merilyn”, „Majestic ” и „LD” без бандерол иззеха вчера служители на РУП-Видин. Контрабандната стока била открита в частен дом, обитаван от 60-годишна жена. Съставен й е акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Работата по случая продължава. 13 кг контрабанден тютюн иззеха полицаи от Червен бряг. В сервизно помещение на частен дом в село Горник, обитаван от 43-годишен мъж, са намерени 111 полиетиленови плика с насипен тютюн. Образувана е полицейска проверка за извършено престъпление по чл.234 от НК.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето