Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. На 22-годишен мъж е повдигнато обвинение за извършен грабеж. На 5 юли той, заедно с брат си, нападнали 56-годишна жена на спирка на градския транспорт и й отнели златен синджир. Двамата били задържани на място от патрул на Пътна полиция. Братята са криминално проявени и осъждани за кражби и грабежи. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа във Второ РУП. Мярката на М.В. /22 г./ била удължена за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Пазарджик. Криминалисти задържаха извършител на грабеж. Инцидентът станал около 23 часа на 6 юли, когато в центъра на града 25-годишна жена била нападната от непознат. Използвайки физическа сила, мъжът отнел дамската й чанта, в която имало мобилен телефон, цифров апарат, дебитни карти, документи и пари. В хода на проведеното разследване бил установен и задържан извършителят – Я.М. /22 г./ от Съединение. Откраднатите вещи са открити и иззети. Образувано е полицейско производство, работата по случая продължава.
 
Велико Търново. Незаконно притежаван боен арсенал и акцизни стоки без бандерол иззеха полицейски служители в къща в с. Дъскот. При извършената проверка в жилище, обитавано от 61-годишния Г.П., била открита пушка с изработен патронник за стрелба, 49 патрона с различен калибър и 750 капсул-възпламенители за ловни патрони. За тях собственикът не представил разрешително. В хода на проверката са намерени и 40 кутии цигари без акцизен бандерол, собственост на 60-годишната му съпруга. Мъжът е задържан в полицейския арест. По случа е образувано бързо производство. Цигарите също са иззети. Образувана е преписка, предстои налагане на административно наказание.

Габрово. Криминалисти разкриха извършителите на серия кражби. В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти установиха, че в периода 22 май – 1 юли т.г. криминално проявените и осъждани за кражби С.М. /21 г./ и М.М. /19 г./, съвместно с двама непълнолетни, са извършители серия взломни кражби. Те се занимавали предимно с източване на дизелово гориво и отнемане на акумулаторни батерии от товарни автомобили и трактори. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети, а четиримата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства, работата по случая продължава.

Служители на Икономическа полиция при областната дирекция установиха фирма, неправомерно източвала ДДС. На 10 юли е приключила работата по започнатата по случая преписка. Изяснено е, че 55-годишна софиянка, в качеството си на изпълнителен директор на габровска фирма, е използвала фактура, издадена от столична фирма, за строително-монтажни работи, които на практика не са извършени. По този начин е получен данъчен кредит в размер на 50 000 лева, представляващ ДДС по фактурата. Документите и преписката са изпратени на Окръжна прокуратура - Габрово за образуване на досъдебно производство с установени данни за извършено престъпление по чл. 256, ал. 1 от НК.

Пловдив. Двама младежи бяха задържани в момент на кражба на медни проводници в Асеновград. Това се е случило вчера по обяд в района на предприятие на ул. ”Заводска”. Арестувани са Г.А. /23 г./ и В.С. /22 г./ от село Боянци. Те били срязали кабелите от нефункциониращ трафопост в обекта. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Служители на пловдивското Трето РУП установиха вчера жена, съхраняваща цигари без бандерол. При проверка на ул. ”Дилянка” в града полицаите открили  у  33-годишната А.С. 180 къса контрабандни цигари. Съставен й е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!