Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. 40- годишен рецидивист е задържан в столичното Четвърто РУП за кражби на гориво от столични бензиностанции. До залавянето на Н.К./40г./, с прякор Колеца, се стигнало след проведено разследване по сигнали от няколко бензиностанции - мъж, зареждал гориво и изчезвал без да плати. В хода на оперативните действия те влезли в следите му и на 31 юли го задържали. До момента са установени 7 кражби, извършени от Колеца, регистриран в полицията за кражби, грабежи, противозаконно отнемане на МПС, наркотици и многократно осъждан за различни престъпления. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на  Н.К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.196 от НК и мярката му „задържане под стража” е удължена на 72 часа. Работа в полицията по установяване и документиране на съпричастността му към други подобни престъпление продължава.

Във Второ РУП е задържан извършител на грабеж. 56-годишна жена подала сигнал на 31 юли, че в асансьора на жилищния блок, в който живее, била нападната от непознат. Той издърпал от врата й златен синджир и избягал. В резултат на проведените светкавични действия бил установен и задържан извършителят - И.Я./33г./ от София, криминално проявен за кражби, грабежи и наркотици и осъждан за грабежи. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на И.Я.е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 от НК и мярката му „задържане под стража“ е удължена за 72 часа.

Столични полицаи задържаха три жени и 15-годишно момиче, непосредствено джебчийска кражба. Вчера около 16.30 часа  при слизане от тролейбус на спирка на градския транспорт криминалистите спипали квартета - Н.И./22г./ от с. Труд, Г.П./35г./ и З.Л./31г./, живеещи в Елин Пелин и 15 - годишна столичанка.  Установено е, че те успели да отмъкнат  портмонето с пари и документи от чантата на 74-годишна пътничка. Жените са криминално проявени за подобни престъпления. Предстои доклад на материалите в прокуратурата с мнение за налагане на възпитателни мерки. Работа по случая продължава.

Перник. В хода на специализирана полицейска операция служителите от сектор ''Противодействие на икономическата престъпност проверили  офис за застрахователни услуги в Радомир. Станало ясно, че в офиса се изготвяли и издавали  неистински документи, удостоверяващи плащането на еко – такси за МПС от името на фирма, която няма  лиценз за съответната дейност. Иззети са предварително подпечатени фактури и касови бележки, които впоследствие били използвани. Еко – таксите били прилагани при първоначалната регистрация на моторни превозни средства в КАТ. Образувано е досъдебно производство, работата по изясняването на случая продължава.

Лек автомобил  ''БМВ Х 6'', издирван по линия на ШИС, задържаха вчера криминалисти в централната част на Перник. Автомобилът е иззет, работата по документирането и изясняването на случая продължава в областната дирекция под наблюдението на Окръжна прокуратура – Перник.

Пловдив. Неправоспособен мотоциклетист, употребил наркотици, е заловен от служители на Първо РУП. В сряда около 19.30 часа на бул.”Никола Вапцаров” В.Д./18 г./ бил спрян за проверка. Той карал  нерегистриран мотоциклет. При последвалото претърсване в жабката на мотора полицаите открили кутийка с 6 пликчета с марихуана, с общо тегло 4.2 грама и пликче с 0.59 грама амфетамин. Драг теста, направен на пловдивчанина, показал положителен резултат. Младежът е задържан в ареста за 24 часа.

Баща и син са задържани за 24 часа в ареста на РУП-Раковски за хулиганство.  Вчера около 19.30 часа П.С./43 г./ и М.П./18 г./ се нахвърлили на 20-годишнен пастир, който се грижил за добитъка им. Нанесли му побой заради забравена на полето крава. Пострадалият е откаран и оставен за лечение в болница. Работата по случая продължава.

София- област. Пирдопски полицаи задържаха рецидивист, минути след извършена от него кражба на близо 50 кг медни отпадъци. Сигнал в полицията за кражба на медни отпадъци от склад за цветни метали бил подаден вчера около 10 часа. Незабавно били предприети издирвателни действия и броени минути по-късно полицаите заловили извършителя – М.И./40г./ от с. Антон. Мъжът, който е криминално проявен за кражби, бил засечен заедно с „плячката“ му на път към пункт за вторични суровини. Инкриминираните вещи са иззети, а извършителят на престъплението остава в полицейския арест за 24 часа. В РУП- Пирдоп е образувано досъдебно производство по случая.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето