Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

ГДГП. През изминалото денонощие полицейски наряди от граничните управления в Елхово и Болярово са установили в шест случая четиридесет и шест лица, преминали незаконно през държавната граница от Турция на българска територия. Най-много незаконно преминали са установени в землищата на селата Вълча поляна и Лесово, община Елхово . Всичките са без документи за самоличност. По техни данни четиридесет и трима са сирийски граждани, трима са иранци. Сред нелегалните имигранти има седем жени и тринадесет деца. Пълнолетните са задържани в РДГП Елхово. Майките и децата са настанени в специализирано помещение. По случаите работят разследващи полицаи. Уведомени са съответните районни прокуратури.
СДВР. В ранните часове на 31 август в столичното Шесто РУП е получен сигнал от гражданин, че четирима мъже изнасят вещи през балкона на първия етаж на блок в жк „Славия“. Пристигналите веднага на мястото полицаи са задържали крадците в тревните площи до блока с отнетите вещи. М.З./19 г./-криминално проявен, доведеният му баща Р.Р/43 г/ - регистриран и осъждан, Н. П./20 г./ и К. И./55 г./ - регистриран и осъждан, през прозорец на балкона проникнали в жилището на първия етаж и извършили кражба на телевизор „Тошиба”, нотариален акт на дома, сребърен сервиз, 4 статуетки, 500лв,  сандъче за бижута, съдържащо ключове за автомобил и мобилен апарат „Самсунг“, както и златно дамско колие. След извършените процесуално-следствени действия и доклад на материалите по бързото производство на дежурен прокурор, четиримата са задръжани за 72 часа.
Плевен. Плевенските полицаи конфискуваха 50 килограма контрабанден тютюн. На 31 август около 5 часа е спрян за проверка от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и група "Охрана на масови мероприятия" при ОД на МВР - Плевен лек автомобил "Рено Еспейс", управляван от 18-годишен от село Буковлък. В багажника са намерени 5 чувала, съдържащи 336 полиетиленови плика с насипен тютюн, с общо тегло около 50 кг. Мъжът е криминално проявен. Работата по случая продължава.

 

Времето