Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

ГДГП. През изминалото денонощие гранични полицаи са заловили 59 души,  незаконно преминали българо-турската “зелена” граница в осем случая. 38 от тях са мъже, 10 жени и 11 деца. 47 са граждани на Сирия, а останалите са от Алжир, Судан, Мароко, Кот д’Ивоар и Палестина. Пълнолетните са настанени  в помещения за настаняване на задържани лица, а майките  и децата в помещения за майки с деца. Уведомени са съответните районни прокуратури, работата продължава.

София. В Седмо РУП е задържан криминално проявен мъж за телефонна измама. 67-годишна жена подала сигнал, че на домашния й телефон се обадил непознат, който се представил за лекар от столична болница. Той  съобщил, че внукът й е болен от „свинки грип” и спешно се нуждае от ваксина, за която са необходими 5 000 лева. Псевдо докторът обяснил,че ще изпрати човек на адреса й, за да получи исканата сума. Веднага след сигнала започнали оперативно- издирвателните действия, в хода на които столичните криминалисти установили извършителя -  С.Я./32г./ от Русе. Мъжът е криминално проявен и регистриран за множество кражби,  измами, обсебване, осъждан няколкократно за кражби и измами. След доклад на материалите по случая му е повдигнато обвинение по чл.209 от НК и наложена мярка за неотклонение  „подписка”.

В Трето РУП са задържани двама братя за нанасяне на лека телесна повреда на 33-годишен столичанин, който бил нападнат и бит от роднините пред столичен магазин. А.С. /24г./ е известен на полицията и осъждан за нанасяна на телесна повреда, а помагачът му се оказал 17-годишният му брат.  След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на двамата е повдигнато обвинение за престъпление по чл.131 от НК. На А.С. е наложена мярка за неотклонение „подписка”, а на непълнолетният  -  „надзор на инспектор от ДПС”.

София – област. Полицаи от Елин Пелин задържаха по „горещи следи“ двама рецидивисти, откраднали бронзова композиция. Около 10 часа в петък в полицията постъпил сигнал за кражбата пред административна сграда в с. Равно поле. След направения оглед на мястото било изяснено, че вандалските действия били извършени през нощта- неизвестни  изкъртили и отнели композиция от бронзови монументални пластики във формата на различни геометрични фигури. Криминалистите веднага предприели оперативно - издирвателни действия и само след два часа авторите на кражбата били засечени.  30- годишният Г.А. от с. Мусачево и 27- годишният Р.К. от с. Казичене, и двамата осъждани за кражби, са задържани с полицейска мярка за 24 часа. В дома на Р.К. служителите на реда открили бронзовата скулптура. По първоначални данни задържаните имали намерението да я пласират по- късно в пункт за вторични суровини. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал.1, т.4 от НК.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!