Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Стара Загора. Трима старозагорци са задържани при специализирана полицейска операция на криминалистите от Първо РУП – Стара Загора. На 5 септември в хода на специализираната полицейска операция в местност на около 2 км северно от Стара Загора в момент на бране на марихуана са задържани трима мъже на 36, 39 и 62 години. За отглеждането на растенията мъжете пригодили място близо до река с размери около 300 квадратни метра. От там са иззети 71 растения марихуана с височина около 2,2 метра с общо тегло 114 кг. Тримата старозагорци са задържани в Първо РУП – Стара Загора за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Велико Търново. След едноседмично разследване служители на РУП – Стражица установиха и задържаха подателя на злонамерено телефонно обаждане за поставено взривно устройство в полицейското управление в Стражица. Сигналът е бил подаден на 26 август на тел. 112 от мъжки глас. Незабавно е била създадена организация по отцепване на района, около сградата и  извършена проверка, при която не са били открити съмнителни пакети и вещи с неустановен произход. В 21,18 часа на тел. 112 е постъпило второ обаждане, от същият телефонен номер. Извършена е била повторна щателна проверка, при която отново не е открито нищо съмнително.  След проведени действия по разследването криминалистите разкрили извършителя на злоумишленото обаждане -29-годишен мъж от Стражица, криминално проявен и многократно осъждан за кражби. Установен и иззет е мобилния телефон, от който е подаден сигнала. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и е привлечен в качеството на обвиняем. Събраните материали по случая са докладвани на прокуратурата.

За броени часове криминалисти от полицейското управление във Велико Търново задържаха двама великотърновци извършили грабеж. Снощи, около 19,30 ч. в полицейското управление е получен сигнал от 30-годишна жена от село Пчелище. Тя съобщила, че двама непознати влезли в дома й, нанесли побой на 36-годишният й съпруг и откраднали моторен трион и мобилния му телефон. На мястото незабавно са били изпратени полицейски екипи  и извършен оглед. След проведени действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са 55 и35 годишни мъже, и двамата неизвестни на полицията. Задържани са за срок до 24 часа. Откраднатите вещи са установени в дома на на единия от тях и са иззети. По случая в РУП – В. Търново е започнато бързо производство за грабеж. 

Гранична полиция. При проведена специализирана полицейска операция в Град Гоце Делчев от служители на гранична полиция и районното управление в града са открити и иззети 1134 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. Осем от тях са намерени в 48 годишен жител на града, а останалите в дома му. Цигарите са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура в града.

През изминалото денонощие Гранични полицейски наряди от ГПУ Елхово и Болярово  са установили четиридесет и три лица преминали незаконно през държавната граница от Турция за България в седем отделни случая. Тридесет и шест от тях са се самоопределили, като сирийски граждани. Всичките те са били без документи за самоличност. Сред установените лица има седем жени, майки на дванадесет малолетни и непълнолетни деца. Пълнолетните граждани са задържани със заповеди за полицейско задържане и са приведени в помещение за настаняване на задържани лица на Регионална дирекция "Гранична полиция" Елхово. Майките и децата са настанени в помещения за майки с деца. В останалите случаи установените седем души са мъже, сред които четирима граждани на Алжир, двама на Палестина и един на Еритрея. По случаите работят разследващи полицаи. Уведомени са съответните районни прокуратури.

Плевен. Баща простреля сина си и сам се предаде в полицията. Трагичният инцидент е станал на 5 септември след семеен скандал в Червен бряг. Около 17.30 часа в полицията в Червен бряг е бил получен сигнал от 77-годишен мъж, който съобщил, че 20-ина минута по-рано в местността "Водол" във вилна постройка, обитавана от него и жена, с която живее на семейни начала, е пристигнал 43-годишния му син. След възникнал скандал, синът е нанесъл побой на възрастните. В отговор бащата е прострелял с пушка нападателя и синът е починал на място. На място незабавно са пристигнали полицаи. Извършен е бил оглед и иззети веществени доказателства. Тялото на сина е било приведено за аутопсия. Извършителят е настанен в клиниката по гръдна хирургия към УМБАЛ "Георги Странски"- град Плевен. Лекарите определят състоянието му като критично с реална опасност за живота. Мотивите за трагичния инцидент до момента остават неизвестни. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Окръжна прокуратура - Плевен.

Шумен. 2-годишно дете от Велики Преслав е пострадало по време на детска игра без надзор. Инцидентът е станал на 31 август, когато малкото момче си играло в купето на паркиран автомобил "Опел “Вектра”. То привело в движение превозно средство като го освободило от скорост. След десет метра автомобилът катастрофирал, а въздушните възглавници се задействали. Детето е отведено за преглед и прието в МБАЛ- Шумен, където първоначално било установено, че е без сериозни травматични увреждания. Служители от полицейското управление във Велики Преслав започнали веднага  проверка, разпитали свидетели, направен е бил оглед на автомобила. В резултат на настъпили усложнения, на 5 септември детето било прието в шуменската болница с диагноза парализа на долни крайници и лява ръка. Предстои да бъде назначена съдебномедицинска експертиза. Собственик и водач на автомобила е 38 годишен мъж от село Ново село. Образувано е досъдебно производство по чл. 343 ал. 1 Б във връзка с чл. 342 ал. 1 от НК.

Водещи новини

Времето