Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

ГДГП. През изминалото денонощие гранични полицаи установиха 63 – ма нелегални имигранти на българо-турската “зелена” граница в 7 случая. Заловените, основно в района на ГПУ Елхово, са на възраст от 3 до 63 години и са граждани на Афганистан, Сирия, Сомалия и Палестина. 28 от тях са мъже, 18 жени и 17 деца. Пълнолетните са настанени в помещения за задържани лица, а майките с децата са настанени в помещения за майки с деца.

Плевен. Служител на бензиностанция осуети грабеж. Вечерта на 5 септември в РУП - Червен бряг бил получен сигнал от паник бутон на бензиностанция в индустриалната зона на града. Изпратените на място полицаи установили, че мъж с маска и пистолет нахлул в бензиностанцията и поискал парите от оборота.  Дежурният служител не се уплашил, успял да отнеме пистолета от ръката на мъжа. 40-годишният служител произвел и един изстрел по посока на оттеглянето на нападателя. След направена експертиза станало ясно, че оръжието е 9 мм газов пистолет "Волтран". Полицията продължава оперативно-издирвателните действия за установяване и задържане на нападателя. По случая е образувана предварителна проверка за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Работа продължава.

Пловдив. Цигари без бандерол иззеха вчера служители от Пето РУП в Пловдив.  Снощи  в 18.39 часа бил получен сигнал за възникнал пътен инцидент на кръстовището на улиците „Княз Борис” и „Цар Симеон”. Пристигналият на място полицейски автопатрул установил, че лек автомобил „Волво” със сливенска регистрация и неизвестен водач при ляв завой отнел предимството и блъснал лек автомобил „Фолксваген”. Веднага след случилото се водачът на „Волво”-то избягал от местопроизшествието, а 20-годишният шофьор на „Фолксваген”-а бил откаран в болница, където му е оказана медицинска помощ. При направения оглед на „Волво”-то полицаите открили 100 000 къса контрабандни цигари от различни марки. Работата по установяване на шофьора на колата продължава.

Мъж беше заловен непосредствено след извършена от него кражба в Пловдив. Вчера в Четвърто РУП бил получен сигнал, че на ул.”Райчо Даскалов” е бил откраднат портфейл с пари и лични документи, собственост на  81-годишен пловдивчанин. В резултат на бързите професионални действия на полицаите заподозреният в кражбата М.М./ 51г./ от Кърджали е бил заловен. Той е задържан в ареста за 24 часа.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!