Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Монтана.  Малолетен, подал сигнал за взривно устройство в читалище в с. Владимирово, е установен от полицаи на РУП – Монтана.  Сигналът на тел.112 е получен вчера около 10.17 часа. Била извършена проверка в читалището, взривно устройство не било открито. Веднага били предприети  оперативни действия, в хода на които 12-годишният подател бил засечен. Работа по случая продължава.

София- област. Полицаи издириха две сестри на 14 и 16 години, избягали от дома на баща си в софийско село. Сигнал за изчезването им подал баща им вчера. Пред полицаите той разказал, че двете напуснали дома му в. Лозен на 6 септември и оттогава са в неизвестност. Веднага започнало издирването на момичетата и скоро  по- малката била установена в къща в ихтиманския квартал „Изток“ , където била със 17- годишен младеж. На двамата са снети обяснения в присъствието на служител от отдела за закрила на детето в Ихтиман. Служители на транспортна полиция пък открили по-голямата на жп гарата в Пловдив в компанията на 19- годишния Я.Г. от Ихтиман. Младежът е задържан  с полицейска мярка за 24 часа. На момичетата е предоставена полицейска закрила и предстои те да бъдат настанени в специализирана институция.

34- годишен мъж от Костинброд е бил ранен с нож при пиянски скандал.
За инцидента съобщила вчера около 17.30 часа жителка на Костинброд. След проведени  незабавни оперативно- издирвателни действия е задържан извършителят на престъплението - Х.Ц./48 г./. Установено е, че скандалът и сбиването между двамата  са възникнал след запой. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение, след преглед бил освободен по собствено желание. Извършителят е задържан с полицейска мярка. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му документиране продължава под наблюдението на костинбродската районна прокуратура.

Пазарджик. Дързък извършител на грабеж е задържан от служители на сектор „Криминална полиция” при РУП-Пазарджик. Вчера 37-годишна жена от Ветрен подала сигнал, че била ограбена, след като млад мъж я нападнал и заплашил с нож. В дамската й чанта имало документи и златна гривна. „По горещи следи” криминалистите заловили извършителя - А.А./24г./ от областния град. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, а срещу него е образувано полицейско производство.

Пловдив. Служители на Трето РУП разкриха кражба, извършена в града преди няколко дни. На 7 септември 70-годишен мъж подаде сигнал в полицията, че в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали  в областния център е разпознал свои вещи, откраднати с взлом от обитавано от него помещение на бул.”България”. В резултат на предприетото разследване полицаите установили авторите на кражбата -  две момчета на 15 години и на 14 години. Работата по случая продължава.
 
Двама младежи са задържани за притежание на наркотици в Асеновград. От тях служителите на РУП-Асеновград иззеха общо 6.16 грама марихуана.  В понеделник, в района около заведение край пътя за Асенова крепост, при  полицейска проверка Т.Г./ 20 г./ изхвърлил  от паркиран „Фолксваген Поло” две топчета марихуана с общо тегло 2.40 грама. На същото място от паркиран лек автомобил „Фолксваген Голф” униформените иззели 3 топчета от същата дрога. При последвалото претърсване  в жилището на А.Р./ 23 г./ - пътник в „Голф”-а, са намерени още 6 топчета марихуана. Двамата асеновградчани са задържани в ареста за 24 часа.

Плевен. Вчера при проверка в дома на 33-годишен мъж в Славяново  криминалисти открили гладкоцевна пушка 12 калибър и 24 ловни патрона, без необходимите документи за притежание. Мъжът има 7 заявителски материала по чл.129, чл.325 и чл.195 от НК, както и присъда. Оръжието и боеприпасите са иззети. Образувано е досъдебно производство  за престъпление по чл.356, ал.2 от НПК във връзка с чл.339, ал.1 от НК.

Кърджали. 6 кг нарязан тютюн са иззети при специализирана операция на територията на РУП-Кирково за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол. Тютюнът бил открит при проверка на сергията на 40-годишен търговец на пазара в село Бенковски. Мъжът не е притежавал лиценз за продажба и съхранение на тютюневи изделия. Работата по случая продължава.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето