Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. В Пето районно управление са задържани двама младежи за извършен грабеж. На 31 август около 2.20 ч. двама непознати нападнали 28-годишен служител на газостанция в столичния кв.“Подуяне“, нанесли му жесток побой,  отнели мобилния телефон и оборота в размер на  2 500 лв. и избягали. В резултат на проведените издирвателни действия от служители на сектор „Грабежи” към СДВР и колегите им от Пето районно управление извършителите на криминалното деяние са задържани. Установено било, че това са  20-годишните К.С. и С.М. от София. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на двамата е повдигнато обвинение за извършено престъпление, задържани са за 72 часа.

Пловдив.   Вчера в Шесто РУП 30-годишна варненка се оплакала, че ден преди това около 22 часа до бензиностанция при изчакване на червен сигнал на светофара непознат отворил предната дясна врата на автомобила й и се опитал да отнеме дамската й чанта. След кратка борба непознатият пуснал чантата, но издърпал поставения на същата седалка таблет. След грабежа той избягал. Криминалистите от районното управление реагирали незабавно на  сигнала и заловили нападателя – З.Т./ 34 г./, известен на полицията и осъждан. Полицаите са намерили и иззели отнетия таблет.

Двама братя бяха уличени в противозаконно отнемане на една и съща кола два пъти. В нощта на 15 срещу 16 юли от ул.”Славянска” в Пловдив е бил откраднат лек автомобил „Фолксваген Поло“. След две седмици автомобилът е бил открит в ж.к. ”Тракия” в Пловдив и върнат на собственика. На 30 срещу 31 август от ул.”Славянска „Фолксваген”-ът отново е бил отнет. Вчера следобед колата е била намерена на черен път над вилната зона на село Марково.  В хода на разследването още същия ден служителите от Четвърто РУП са установили, че двойното противозаконно отнемане  е дело на Х.Х. / 20 г./ и Е.Х. / 18г./ . Двамата пловдивчани  са задържани в ареста за 24 часа.

Кърджали. Двама са задържани в РУП-Кърджали за хулигански действия. Г.С./22г./ заплашил с газов пистолет 17-годишно момче снощи около 23 часа на площад “Хаджи Димитър” в областния център. Свадата между двамата била по лични причини. 23-годишният А.М. заплашил с нож 41-годишен след скандал на ул.”Волга” в Кърджали. Ножът е иззет. Работата по случаите продължава.

Монтана. За 72 часа е задържан криминално проявеният Е.П., уличен в лихварска дейност и притежание на наркотици. При полицейска операция на РУП - Монтана са извършени претърсвания и изземвания в различни жилищни имоти на 31 годишния мъж от Монтана. Намерени и иззети са парични суми и документи, свързани с незаконна лихварска дейност. Същия ден в местността "Парта", в близост до имот на Е.П., са открити 4 стръка канабис, с височина 1,70 метра и тегло 2,5 кг. При повторно претърсване в дома на 31-годишния на Е.П. в една от стаите на жилището му са намерени две кутии от хранителни добавки с бяло прахообразно вещество, с общо тегло 434 грама - метадон. По случая работи РУП Монтана.

ОДМВР-София. Полицаи от Етрополе задържаха криминално проявен минути преди да подкара чужд автомобил. На 12 септември към 1 часа автопатрул се отзовал на сигнал от гражданин, който съобщил за непознат мъж в автомобил на паркинга до жилищен блок в кв.“Осем“. Служителите на реда реагирали светкавично и задържали 27- годишния В.Ц. в лек автомобил „Пежо 205“. След извършена справка се установило, че колата е собственост на 55- годишен мъж от блока. В хода на разследването станало ясно, че криминално проявеният мъж е отключил колата без знанието и съгласието на собственика, като пред полицаите си  признал, че не е имал намерение да го открадне, а само да се  „повози“. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Извършителят, който е регистриран за грабеж, е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е и районна прокуратура Етрополе.

Плевен. Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" спрели за проверка лек автомобил "Ауди А3", собственост и управляван от 53-годишен от Плевен. В чантата на 49-годишната му спътницата  са намерени  60 кутии с цигари без бандерол. Жената има присъда за незаконно преминаване през граница. Водачът на автомобила има присъди за съхранение на акцизни стоки без бандерол, хулиганство, грабеж и операции с валутни ценности. За констатираното в хода на проверката, е уведомен разследващ митнически инспектор. По случая е образувано бързо полицейско производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето