Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Велико Търново. 47-годишен габровец с 33 криминални и съдебни регистрации за извършени множество домови кражби на територията на общината, е задържан от служители на РУП-Велико Търново. Разследването започнало след подаден сигнал на местен жител за кражба от жилището му.  В хода на предприетите действия криминалистите  влезли в дирите на извършителя - В.А., многократно осъждан за кражби, хулиганство и отклонение от военна служба. При продължилите оперативни действия е установено, че от началото на юни месец до момента мъжът е „атакувал“ и четири съседни къщи в с. Бояновци, откъдето е отмъкнал зимнина, пчелен мед и алкохол. След доклад на материалите по случая в прокуратурата той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена взломна кражба, при условията на опасен рецидив. Задържан е с прокурорско постановление за 72 часа,  инкриминираните вещи са установени и иззети. Работата по документирането на случаите  продължава.

Перник.  Криминално проявен е задържан за хулиганство.  25-минути след полунощ служителите на кафе в пернишкия кв. „Изток” подали сигнал за предизвикан от него конфликт в заведението. Органите на реда реагирали незабавно и на място задържали криминално проявения К.И./24 г./. Установено е, че след употреба на алкохол, той вдигнал скандал и нанесъл побой на 26-годишен клиент. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са иззети от къща в село Ахматово. Вчера около 13 часа полицаи от РУП-Асеновград предприели проверка в жилището на А.Д./ 80 г./. Там те открили двуцевна ловна пушка, 20 патрони, газов пистолет и 5 патрона за него. Работа  по случая продължава.
 
Благоевград. 34- годишна жена е задържана за извършена кражба. Сигнал за откраднат преносим компютър, газова печка за отопление, телефон и модем бил получен в полицията вчера. В хода на предприетите действия криминалистите установили и задържали авторката на престъплението -  И.Т./34г./ от  Сандански. Наложена е полицейска мярка за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето