Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Шумен.  В полицейския арест е задържан 44-годишен жител на с. Драгоево. Според събраните до този момент данни, вчера около 16.00 часа, след възникнал сигнал, Р.Г. нападнал и ранил с нож  в коремната област опонента си на 41 години. Пострадалият е откаран в болница и е настанен там за лечение. При претърсването в жилището, ползвано от задържания, са намерени и иззети: пушка 16-ти калибър без фабричен номер, 16 боеприпаса за нея и барут. По случая е образувано досъдебно производство и работата по него продължават разследващите органи


Силистра. Служители на областната дирекция работят по изясняването на обстоятелствата, довели до нанесени сериозни щети на три автомобила, паркирани на различни улици в града. Първият сигнал за пожар на „БМВ“ бил получен тази нощ в 2.32 часа. Колата нощувала на ул. „Ради Тодоров“. Огнеборците успели бързо да потушат пламъците и да спасят част от автомобила. Двайсет минути по-късно  пожарникарите се отзовали на втори сигнал за горящи автомобили – „Мерцедес“ и „Роувър“, паркирани в съседство в задблоково пространство по ул.”Добрич”. След потушаване на пожара са установени щети, нанесени по двете коли.  Извършени са огледи на място, изясняват се и причините за възникналите инциденти.

Пловдив. Младеж е задържан като заподозрян в опит за убийство. Около 16.30 часа вчера в Трето РУП  бил получен сигнал, че  в болница е приет 25-годишен мъж с прободна рана на шията. Инцидентът, при който той е пострадал, е станал в жилището му. На адреса незабавно бил изпратен полицейски патрул, който заловил на място 23-годишен руски гражданин. По първоначални данни, нападението се случило след скандал, възникнал между двамата при погълнато сериозно количество алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, били заловени през изминалото денонощие в областта. Снощи около 23.30 часа в Асеновград на кръстовището на улиците „Иларион Макариополски” и „Атанас Свещаров” при проверка на товарен „Форд Транзит” полицаите установили, че шофьорът – А.Ц./ 40 г./, е с 1.29 промила алкохол в кръвта. Час по-късно на същото място униформените засекли и Х.Д./30 г./, който  управлявал лек автомобил „Опел Вектра” с 2.62 промила алкохол. В Хисаря, вчера през деня, в полезрението на полицаите попаднал и Н.К./ 43 г./ от курортния град. Дрегерът отчел 2.14 промила алкохол в кръвта му,  факт, който не попречил на мъжа да подкара автомобила си „Фолксваген Венто”. Тримата нарушители са задържани в ареста за 24 часа.


Пазарджик. Бързо производство е образувано срещу 24-годишния А.Р., съхранявал незаконно добита дървесина. Полицейската проверка била извършена в петък по обяд.  Заедно с екипи на Регионалната дирекция по горите, служителите на реда установили, че в двора на къщата си, той съхранява 5.2 кубика широколистни дърва за огрев. Мъжът не успял да представи необходимите документи за произход, а дървеният материал не бил маркиран с контролна горска марка. По случая е образувано бързо производство.          

ПТП. 27-годишен мъж е загинал при пътно-транспортно произшествие, станало днес около 05 часа на изхода на Алфатар в посока Силистра. Той се возел в лек автомобил „Ауди”, чийто водач – Е.Г.(23 г.), загубил управлението и колата се преобърнала извън платното. За щастие шофьорът и 18-годишна пътничка нямат сериозни травми. Причините за инцидента се изясняват, образувано е досъдебно производство.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!