Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

ОДМВР-София. Четирима служители на реда, охранявали футболната среща в Ихтиман, са пострадали, след нападение на маскирани. Нападателите са задържани в резултат на бързите полицейски действия. Вчера около 15.45 часа по време на футболна среща между отборите на „Ботев“ /Ихтиман/ и „Миньор“ /Перник/ група маскирани нахлули от северната страна на стадиона, изкъртили част от ламаринената ограда и с метални тръби нападнали публиката на „Миньор“ и служители от РУП- Ихтиман, охраняващи мача. Пострадали са десет фенове от агитката на „Миньор“ и четирима служители на реда. Веднага след нападението извършителите се оттеглили с автомобил „Опел корса“ в посока София. Минути по- късно четиримата, на възраст между 16 и 21 години, всичките от столичния квартал „Филиповци“, били задържани. На стадиона е задържан и 15-годишен младеж от жк. „Овча купел“. Петимата остават в ареста с полицейска мярка за 24 часа. При огледа на местопроизшествието са иззети веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Видин. Полицаи задържаха извършител на кражба след подаден сигнал от видинчанка. На 8 ноември, в 11.15 часа, жителка на областния град сигнализирала чрез тел.112 - видяла мъж да прехвърля през ограда на къща на ул.”Цар Симено Велики” метални тръби и винкели. Пристигналите на мястото полицаи установили видинчанина В.К./35г./, а до него – откраднатите вещи. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУП-Видин е образувано бързо производство.

Благоевград. 23-годишен благоевградачнин е задържан за притежание на кокаин. Вчера полицаи от Първо РУП спрели за проверка на ул. „Стефан Стамболов” в областния  град лек автомобил „БМВ”, управляван от местния жител И.Г. У него служителите открили три топчета бяло вещество, което при полевия наркотест  реагирало на кокаин. Той е задържан със заповед до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

СДВР. В Шесто районно управление е задържан извършител на кражба. На 4 ноември собственик на магазин съобщил в полицията за кражба на 1 730 лв. При проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на посегателството е наетия от него продавач –М.Й./24г./, криминално проявен и осъждан за подобно деяние. В хода на разследването криминалистите установили, че в извън работно време М.Й. се е възползвал от ключовете, с които разполагал от магазина. Така, когато обектът бил вече затворен, той влязъл и изнесъл оставените  в касата пари.  След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура, му било повдигнато обвинение по чл.195 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. 

Търговище. 19-годишен жител на областния град е издирен и задържан в РУП като заподозрян за нападение над  27- годишен негов съгражданин. Престъплението е извършено на 8 ноември т.г., когато двамата отколешни „врагове“ се срещнали. Били подпийнали, скарали се и скандалът прераснал побой, завършил с  прободна рана за единия и настаняването му  в болница с опасност за живота. Задържаният Е.С. е известен на полицията с извършени от него кражби и грабеж. По случая е образувано досъдебно производство.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!