Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Пловдив. Мъж от Раковски е задържан непосредствено след извършена от него кражба от църковен храм в Раковски. Непознатият злосторник влязъл вчера в светата обител и задигнал кутия, в която посетителите оставяли дребни пари – дарение за църквата. Криминалистите действали светкавично и скоро влезли в дирите на А.М. /24 г./, криминално проявен и осъждан. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на РУП – Раковски, по случая е образувано досъдебно производство. 

Лоразепан и марихуана, укрити от 24-годишен пловдивчанин, са иззети от  криминалисти на областната дирекция. В петък вечерта те предприели проверка на  лек автомобил „Мазда”, собственост на И.Д. Там полицаите открили част от дрогата. Последвало претърсване и в жилището му, където иззели другата част от наркотичните вещества. Общото количество на намерената дрога е 0,662 грама марихуана и 155 таблетки лоразепам с  тегло 14,931 грама. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на районното управление, а материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.

В полицейския арест е задържан 20-годишен пловдивчанин, нападнал и ударил таксиметров шофьор. По данни на пострадалия 44-годишен водач, вчера по обяд той качил младежа в таксито. Минути по-късно, в колата,  клиентът му внезапно го нападнал и ударил. Срещу Т.С. е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

ГДГП. Остава забраната за движение на товарни автомобили през ГКПП – Дунав мост, информират от Гранична полиция.От 08.00 ч. е възстановено движението от и за Румъния на леки автомобили, микробуси и автобуси. Създадена е необходимата организация за недопускане образуването на колони от товарни МПС, които изчакват на паркингите в района на ГКПП-Русе.

ГДПБЗН.  От 0.00 до 12.00 часа днес  звената за “Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 79 сигнала за произшествия, от които: 19 пожара, 58 спасителни дейности и 2 лъжливи повиквания. По-характерни случаи:
Днес в 09.51 часа бил получен сигнал за пожар в апартамент на ул.” Поп Минчо Кънчев” в Стара Загора. Пристигналият на място екип бързо потушил пламъците и е оказал първа помощ на пострадалия 78-годишен собственик. Той е откаран в болницата с обгаряния по лицето.  По първоначална информация причината за възникналото произшествие е проявена небрежност при боравене с нагревателни уреди.

Вследствие на падналия дъжд, обледеняване и силен вятър във Варненска област пожарникари и спасители са реагирали на над 60 сигнала за паднали дървета и счупени клони. При произшествията пострадали и загинали няма. Нанесени са материални щети на 25 леки автомобили.
На 6 сигнала, предимно за закъсали леки автомобили и автобуси, са реагирали и служителите на звената на ПБЗН в област Силистра.  Тази сутрин на пътя Силистра –Добрич в безпомощно състояние се оказали петима души, пътували в три леки автомобила. Благодарение на професионалната намеса на пожарникари и спасители хората били навреме евакуирани.

                                                  


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето