Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Кърджали. 57-годишен е пострадал тежко при битов скандал вчера около 13 часа в Ардино. Между мъжа и Е.Х./30г./ възникнал скандал, който прераснал в сбиване. По-младият нанесъл удари  по главата на опонента си. На пострадалия е била оказана медицинска помощ в Ардино, след което бил транспортиран в кърджалийската болница и настанен за лечение с черепно-мозъчна травма. Извършителят е настанен в здравно заведение. По случая  е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда.

В сектор “Арести” в Кърджали с прокурорско постановление за срок от 72 часа е преведен С.Ю./21г./. Мъжът беше задържан след кражба на регистрационни табели на два автомобила в село Глухар, след което беше установено, че противозаконно е отнел от Пловдив “Опел”. По случая е образувано досъдебно производство.

Стара Загора. Криминалисти задържаха двама мъже за телефонна измама. Сигнал в полицията подала 81-годишна жителка на с. Винарово. Тя разказала как е предала 3500 лв. на непознат мъж, „за да освободи внука й, блъснал дете на пешеходна пътека, което починало“. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия  криминалистите от районното управление в Чирпан установили и задържали извършителите - Г.В./49 г./ от с. Бистрица и Е.Д./36 г./ от с. Трояново. С прокурорско постановление на двамата е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Велико Търново. Хероин иззеха павликенски полицаи от 19-годишен мъж от Бяла Черква. Вчера бил спрян за проверка К.Г., който изхвърлил на земята топче с бяло прахообразно вещество. Установено било, че теглото е около 1гр хероин. Наркотикът е иззет, 19-годишният е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство

Варна. Наркотични вещества са иззети от варненски криминалисти. Вчера, при проверка  в частен дом в града служителите на реда открили  6 найлонови пакетчета и шише с кафеникаво вещество, установено като амфетаминопроизводна субстанция - общо тегло около 18,10 грама, две електронни везни и различни бутилки, колби и стъкленици, съдържащи различни химични вещества. Задържан с полицейска мярка за 24 часа е Х.С./28г./ , обитател на жилището. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Пловдив. Двама са задържани с наркотични вещества в Пловдив. Около 16 часа в района на Младежки хълм служители от Второ РУ установили, че М.М. /22 г./ от Житница съхранява в себе си цигара с марихуана. Същия ден на бул. “Никола Вапцаров” полицаи от Първо РУ извършили проверка на криминално проявения и осъждан пловдивчанин Т.Г. /30 г./. Виждайки униформените, мъжът направил опит да се освободи от две пакетчета. Изготвена експертна справка показала, че веществата са амфетамин и марихуана. За случаите е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

Плевен. Криминалисти работят за установяване на извършителите на тежко криминално престъпление. Вчера в 11 часа в полицията в Кнежа бил получен сигнал, че в двора на частен дом има паднал човек. Изпратените на място екипи на полицията и спешна помощ установили починал 37 –годишен мъж. Констатирано е, че смъртта е настъпила вследствие на огнестрелна рана в горната част на гръдния кош. При направената аутопсия бил намерен проектил от патрон. Образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!