Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София.  45- годишен мъж беше задържан в Трето РУ за опит за кражба. Малко преди 19.30 часа на 12 септември граждани подали сигнал в полицията за извършител на кражба в къща на ул. „Пчиня”. Изпратеният на място полицейски екип задържал Г.Т. /45г./ от с. Ракита. Установено било, че Г.Т. в съучастие с друг мъж, опитал да изнесе от къщата телевизор. Съучастникът му успял да избяга. 45-годишният мъж бил отведен в Трето районно управление и задържан с полицейска мярка. По случая започнало незабавно производство за престъпление по чл. 194, ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.18, ал.1 от НК. Г.Т. е криминално регистриран в полицията и осъждан за подобни деяния. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура, той е привлечен като обвиняем. Към момента е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава.

Служители на Второ РУ задържаха 30 - годишен мъж за притежание на наркотици. 30-годишният И.Я. от София бил спрян за проверка  вечерта на 6 август, където доброволно предал на полицаите полиетиленово пликче с прахообразно вещество. Наркотикът реагирал на амфетамин - 0,73 грама. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на 30-годишния мъж е повдигнато обвинение по чл. 354а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Пазарджик. Двама мъже са задържали служители на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик за кражба. В началото на септември неизвестен издебнал 27-годишна жена от Стрелча в търговския обект и докато пазарувала, откраднал  портмонето й с близо 500 лева. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия криминалисти установили и задържали извършителя - П.З./49г./ от Панагюрище. Той е задържан в ареста, а спрямо него е образувано полицейско производство. Вчера 78-годишен мъж  от село Карабунар подал сигнал в РУ-Пазарджик, че от незаключения му автомобил, паркиран на улица в село Юнаците, липсвали 4000 лева. Благодарение на бързата реакция на полицейски и младши-полицейски инспектори бил задържан 26-годишният С.А. от селото. У него била открита и част от откраднатата сума пари. Работата по случая продължава.

Перник. Снощи, около 18  часа бил подаден сигнал на тел. 112, че в района на кв. „Тева” се извършва кражба на бордюри от новостроящата се велоалея.  Органите на реда реагирали незабавно и на място бил спрян лек автомобил „Опел Астра”, шофиран от 33-годишния В.П. от областния град. Колата била пълна с бордюри. Шофьорът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, а колата прибрана в Първо РУ – Перник. Образувано е досъдебно производство.

Пловдив.  Двама непълнолетни са заподозрени в кражба, извършена в края на миналия месец в Пловдив. Сигналът бил подаден във Второ РУ от 28-годишна жителка на града. Тя се оплакала, че от лекия й автомобил “Опел”, паркиран в района на гребната база, била открадната дамската й чанта с лични документи и мобилен телефон. При предприетото разследване е установено, че посегателството е дело на двама 15-годишни  криминално проявени пловдивчани. Работата по случая продължава.

Младеж е в полицейския арест за кражба. Вчера служители от РУ – Хисар предприели разследване по сигнал от 30-годишен жител на село Дълго поле. Той разказал, че в землището на селото, към 9 часа, от отключената кабина на микробуса му били откраднати 470 лева. В хода проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите  установили, че автор на престъплението е 22-годишният съсед на потърпевшия.  По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето