Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

СДВР.  Служители от Трето районно управление задържаха извършител на грабеж. Работа по случая започнала през месец август, когато  40-годишна жена се оплакала в  полицията, че станала жертва на грабеж. Потърпевшата разказала, че  същия ден на бул.”Сливница” се разминала с непознат мъж, който издърпал от врата й златен накит и избягал. По случая било образувано досъдебно производство. След проведени издирвателни действия било установено, че извършител на криминалното деяние е К.Н. /19 г./ от София, известен на полицията за други подобни престъпление и осъждан за кражба. На 24 септември младият мъж бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на задържания било повдигнато обвинение аз извършено престъпление по чл.198 от НК и наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Пловдив. Двама младежи са били отведени в Първо РУ за противообществени прояви по време на дербито между футболните отбори на “Ботев” и “Локомотив” вчера. В ареста на районното управление за едно денонощие е задържан А.Д. /24 г./ от града.  Срещу него е започнато бързо производство под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив за отправени обиди и оказана съпротива на полицейски служители. Другият нарушител е 18-годишният М.А., който днес бе осъден от Пловдивски районен съд с глоба в размер на 200 лева. Мярката спрямо младия пловдивчанин е взета заради внесено и хвърлено на стадиона пиротехническо изделие.

Мъж, направил опит да подкупи полицаи, е задържан в Четвърто районно управление. Случката се разиграла вчера, около 17 часа, на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”. Полицейски автопатрул извършил рутинна проверка на лек автомобил „Инфинити”, управляван от 48-годишния пловдивчанин П.Г. Униформените установили нарушение и предприели действия за съставянето на акт по Закона за движение по пътищата. Виждайки това, шофьорът им предложил подкуп в размер на 105 лева. Двамата полицаи действали незабавно и задържали пловдивчанина. По случая е образувано бързо производство.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!