Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Сливен. За броени часове полицейски служители установиха и задържаха извършители на взломна кражба от склад на фирма  в индустриалната зона на областния град. Сигналът за престъплението е подаден тази сутрин към 4.00 часа от охраната на фирмата. На място е изпратен полицейски екип. При извършения оглед е установено, че след взломяване на металната врата на склада, са откраднати заготовки от алпака и пет акумулатори. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия в сливенския квартал “Надежда” са задържани извършителите – криминално проявеният Д.М. /20 г./ и Д.М. /18 г./. Двамата остават в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливенски криминалисти задържаха двама мъже и жена за притежание и производство на дрога. В хода на специализирана операция срещу производството и разпространение на наркотични вещества на територията на Сливен на 27 септември  са извършени проверки на два адреса в града. В частен имот в квартал “Нова село” полицейските служители установили С.И. /24 г./. При процесуално-следствените действия в имота са намерени и иззети полиетиленов плик с около 10 грама зелена листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест, и кутия с около 3 грама семена от канабис. На друг адрес в същия квартал са установени  криминално проявените Д.И. /37 г./ и 21-годишната В.П., и двамата от Сливен. Виждайки служителите на реда, Д.И. направил опит да осуети проверката и изхвърлил бутилка, съдържаща около 1.5 литра течна субстанция, която при направеният полеви тест реагирала на метамфетамин. При последвалото претърсване са иззети прекурсори и други вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик. За случая е уведомена Окръжна прокуратура -Сливен. На Д.И. е наложена 72-часова мярка за задържане. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

София. Служители на Второ РУ разкриха извършителите на грабеж. Работа в полицията започнала през месец август, когато 25-годишна столичанка се оплакала, че около 22.40 часа на 13 август станала жертва на грабеж - на бул. ”Първа Българска армия”, на последната спирка на градския транспорт, двама непознати мъже я заплашили с нож и отнели дамската й чанта, в която имало банкова карта, лична карта, мобилни телефони и други лични вещи. По случая било образувано досъдебно производство. След проведени оперативно-издирвателни действия единият от извършителите - 17-годишен криминално проявен младеж от София, бил задържан, а съучастникът му се е укрил от полицията. Не след дълго криминалистите арестували и втория нападател - криминално проявения и осъждан за кражби и грабежи столичанин З.Х./25г./. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на двамата са повдигнати обвинения за извършено престъпление по смисъла на чл. 198 от НК. На тийнейджъра е наложена мярка за неотклонение „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, а на З.Х. - „задържане под стража” за срок от 72 часа.

В полицията е задържан 46-годишен мъж за обсебване на чужда вещ. В Пето РУ било образувано досъдебно производство, след сигнал, че от  складова база на ул. „Ал. Черкезки” неизвестно лице незаконно е присвоило строително скеле. В хода на действията по разследването било установено, че извършител на деянието е И.Р. /46 г./ от София. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа, а материалите по случая – докладвани в Софийската районна прокуратура. На задържания е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 206 от НК и наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Перник. Криминалисти разкриха поредица от кражби на територията на областния град, извършени от осем души през месеците март, май, юли и септември тази година. В хода на разследването е установено, че осемчленната група е действала в различни комбинации – по четирима, двама и един. Разбити и ограбени били: хале в кв. „Радина чешма”, къща в кв. „Стара чешма”, работилница в центъра на областния град и кафе-аперитив, откъдето . Откраднати са множество електрически машини, скоростни кутии от автомобили, мобилен телефон, инструменти и електрически проводници. В резултат на проведеното упорито разследване и множество процесуално-следствени действия са установени и задържани в различни периоди от време извършителите – В.Е. /29 г./, И.В. /20 г./, Б.С. /25 г./, И.М. /21 г./, всички криминално проявени и задържани многократно за кражби, и четирима непълнолетни на възраст между 15 и 17 години. В.Е и И.В. имат условни присъди и пробации. Част от откраднатите вещи са намерени иззети. Работата по започнатите досъдебни производства продължава.

Стара Загора. Голямо количество заготовки за цигари, безакцизен тютюн и марихуана са иззети при полицейски проверки, извършени от служители на Второ РУ. Бързо полицейско производство е образувано срещу 24-годишния Е.И. При инспекция, извършена в дома на старозагореца, са открити и иззети найлонови торби, съдържащи общо 9.9 кг зелена тревиста маса – марихуана. Намерен бил и кашон с 14 400  празни гилзи за цигари. Претърсване и изземване било извършено и в дома на 32-годишната С.Р. от Стара Загора. В хода на процесуално-следствените действия са открити два кашона с общо 11300 празни гилзи за цигари, както и найлонова торба с 3.6 кг кафеникава тревиста маса с мирис на тютюн. В хода на проверка, извършена в дома на 29-годишната С.М. от Стара Загора, са намерени и иззети чували, съдържащи общо 51.800 кг нарязан тютюн без платен акциз, 32 950 празни гилзи за  цигари и осем машинки за пълнене на цигари.

Пловдив. Пловдивчанин е задържан с контрабанден тютюн. Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с незаконното разпространение на акцизни стоки, е проведена вчера от служители на РУ – Раковски. В хода й в района на стоково тържище в града А.В. /68 г./ бил засечен с 9,150 кг от контрабандната стока. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Видин. За притежание на наркотични вещества за срок до 24 часа бил задържан Е.В. /27 г./ от село Флорентин. На 27 срещу 28 септември в центъра на село Неговановци, при претърсване в лекия му автомобил „Деу”, били открити и иззети осем топчета, съдържащи канабис, и найлоново пликче с бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин при полевия наркотест. По случая е образувано досъдебно производство.

Общо 720 къса цигари и 1.800 кг тютюн без бандерол откриха полицаи при проверки в района на общинския пазар в областния град. Нередовната акцизна стока е иззета. Уведомени са митническите служители, на трима видинчани са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Ямбол. Служители от РУ – Стралджа разкриха взломна кражба от търговски обект в града. На 28 септември в полицията е постъпил сигнал, че през нощта, след взлом на прозорец, от магазин на ул. “Хемус” е извършена кражба на 103 лева, 60 кутии различни марки цигари, бутилка алкохол и мобилен телефон. В резултат на проведените бързи издирвателни действия е установено, че автор на деянието е И.Г. /21 г./ от Стралджа. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Търговище. На 26 септември, около 20.00 часа, в къща в село Змейно, община Омуртаг, възникнал скандал между 56-годишен местен жител и 28-годишния А.Д. от село Остра могила, община Котел. Словесната разпра прераснала в побой, при който А.Д. нанесъл множество удари с твърд предмет на опонента си. От получените травми 56-годишният мъж е починал. Тялото му е откарано в търговищката болница за съдебномедицинска експертиза. А.Д. е настанен в болнично заведение с прободна рана на гърба без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследване на престъплението се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище.

ПБЗН. Около 5.00 часа в неделя бил подаден сигнал за издирване на туристка, която излязла с лодка в язовир “Студен кладенец”. Спасителен екип на службата в Кърджали открил 24-годишната софиянка и я прибрал на брега.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето